КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 14 липня 2010 р. N 571
Київ

Питання використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду для здійснення окремих заходів, пов'язаних із забезпеченням діяльності Рахункової палати

Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Здійснити перерозподіл коштів Стабілізаційного фонду в сумі 5 млн. гривень шляхом зменшення обсягу видатків, передбачених пунктом 2 частини першої статті 74 Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" (2154-17) за напрямом "Фінансування Державної комплексної програми розвитку авіаційної промисловості, Державної цільової програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, Державної програми розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу (1181-2007-п) , Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми (608-17) , Державної програми розвитку державних підприємств "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова" і "Конструкторське бюро "Південне " імені М.К. Янгеля" (491-2009-п) , Державної цільової оборонної програми утилізації звичайних видів боєприпасів, не придатних для подальшого використання і зберігання (940-2008-п) , та програми з утилізації твердого ракетного палива, заходів з консервації виробничих потужностей промислових підприємств, реструктуризації та ліквідації об'єктів підприємств гірничої хімії та підприємств з підземного видобутку залізної руди, забезпечення життєдіяльності Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд, а також фінансування інвестиційних проектів на підприємствах оборонно-промислового комплексу та компенсації підприємствам суднобудування, авіабудування, машинобудування для агропромислового комплексу ставок за кредитами, отриманими такими підприємствами на реалізацію інвестиційних проектів, та за іншими напрямами, що визначені Кабінетом Міністрів України, створення, закупівля, ремонт і модернізація озброєння, військової та спеціальної техніки за державним оборонним замовленням у національних виробників для забезпечення оборони, громадського порядку, цивільного захисту та пожежної безпеки (з них Міністерству оборони України - 730,000 тис. гривень), в тому числі придбання пожежної техніки та обладнання вітчизняного виробництва", і збільшення обсягу видатків, передбачених пунктом 14 частини першої статті 74 зазначеного Закону (2154-17) за напрямом "Інші витрати", спрямувавши їх на здійснення окремих заходів, пов'язаних із забезпеченням діяльності Рахункової палати.
2. Виділити Рахунковій палаті на безповоротній основі кошти Стабілізаційного фонду (2154-17) в сумі 5 млн. гривень за рахунок надходжень від цільового розміщення державних цінних паперів, а в разі їх недостатності - за рахунок коштів, одержаних від приватизації державного майна або від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що перебувають у державній власності, на яких розташовані об'єкти, що підлягають приватизації.
3. Затвердити Порядок використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду (2154-17) для здійснення окремих заходів, пов'язаних із забезпеченням діяльності Рахункової палати, що додається.
4. Рахунковій палаті поінформувати у тижневий строк Міністерство фінансів про розподілення коштів, виділених відповідно до цієї постанови, у розрізі кодів економічної класифікації видатків державного бюджету (v0604201-01) .
5. Міністерству фінансів забезпечити внесення відповідних змін до розпису державного бюджету.
6. Державному казначейству перерахувати Рахунковій палаті кошти, виділені відповідно до цієї постанови.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 34

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 14 липня 2010 р. N 571

ПОРЯДОК

використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду ( 2154-17 ) для здійснення окремих заходів, пов'язаних із забезпеченням діяльності Рахункової палати

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду (2154-17) для здійснення окремих заходів, пов'язаних із забезпеченням діяльності Рахункової палати (далі - бюджетні кошти).
2. Бюджетні кошти спрямовуються на:
реконструкцію адміністративного будинку територіального управління Рахункової палати по м. Києву, Київській, Черкаській і Чернігівській областях, розміщеного у м. Києві, та адміністративного будинку територіального управління Рахункової палати по Вінницькій, Житомирській, Кіровоградській та Хмельницькій областях, розміщеного у м. Вінниці, - 1,8007 млн. гривень;
закупівлю устаткування для обробки інформації - 0,791 млн. гривень;
закупівлю меблів та інвентарю для облаштування службових приміщень адміністративного будинку територіального управління Рахункової палати по м. Києву, Київській, Черкаській та Чернігівській областях, розміщеного у м. Києві, після його реконструкції - 0,25 млн. гривень;
придбання обладнання і предметів довгострокового користування для комплектації адміністративних приміщень апарату та територіальних управлінь Рахункової палати і модернізації інженерних систем та обладнання - 0,05 млн. гривень;
закупівлю науково-дослідних послуг з розвитку автоматизованих систем "Моніторинг макропоказників економічного та соціального становища України", "Моніторинг фінансових показників виконання Державного бюджету України (аналіз виконання доходів та видатків Державного бюджету України)" та "Розвиток систем пошуку інформаційних ресурсів" - 0,272 млн. гривень;
забезпечення функціонування інженерних систем та обладнання адміністративних приміщень Рахункової палати та інші поточні витрати - 0,9871 млн. гривень;
забезпечення функціонування і розвитку інформаційно-аналітичної системи і комп'ютерної мережі Рахункової палати та підтримку обладнання і програмного забезпечення в робочому стані - 0,8492 млн. гривень.
3. Головним розпорядником бюджетних коштів є Рахункова палата.
4. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, проводяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
Рахункова палата бере бюджетні зобов'язання виключно у межах фактично перерахованих на її рахунки коштів.
5. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законодавством порядку.
6. Фінансування об'єктів капітального будівництва здійснюється відповідно до Порядку державного фінансування капітального будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. N 1764 (1764-2001-п) (Офіційний вісник України, 2001 р., N 52, ст. 2374).
7. Рахункова палата подає Мінфіну щомісяця до 5 числа місяця, що настає за звітним періодом, звіт про використання бюджетних коштів.
8. Після закінчення бюджетного періоду залишки бюджетних коштів, що обліковуються на рахунках головного розпорядника бюджетних коштів станом на 1 січня 2011 р., обов'язково повертаються до державного бюджету.
9. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів Стабілізаційного фонду (2154-17) , а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.