НАЦІОНАЛЬНЕ АГЕНТСТВО УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОГО ВИКОРИСТАННЯ ЕНЕРГЕТИЧНИХ РЕСУРСІВ
Н А К А З
27.12.2007 N 172

Про створення Громадської ради НАЕР

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів N 50 (v0050656-10) від 12.05.2010 )
З метою реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами, забезпечення врахування громадської думки у формуванні та реалізації державної політики та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15 жовтня 2004 року N 1378 (1378-2004-п) "Деякі питання щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики" НАКАЗУЮ:
1. Створити Громадську раду Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів.
( Пункт 2 втратив чинність на підставі Наказу Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів N 50 (v0050656-10) від 12.05.2010 )
3. Затвердити Положення про Громадську раду Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів (додаток 2).
4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Голова
Є.Сухін
( Склад Громадської ради НАЕР втратив чинність на підставі Наказу Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів N 50 (v0050656-10) від 12.05.2010 )

Додаток
до наказу НАЕР

ПОЛОЖЕННЯ

про Громадську раду Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів

1. Громадська рада Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів (далі - Громадська рада) є консультативно-дорадчим органом, який створений відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15 жовтня 2004 року N 1378 (1378-2004-п) "Деякі питання щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики".
Громадська рада здійснює координацію заходів, пов'язаних із забезпеченням проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики у сфері енергоефективності та енергозбереження, організацією проведення консультацій з громадськістю, та відкритості діяльності НАЕР.
2. Громадська рада у своїй діяльності керується Конституцією України (254к/96-ВР) , законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Порядком проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики (1378-2004-п) , рішеннями НАЕР, а також цим Положенням.
3. Основними завданнями Громадської ради є:
- сприяння реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами;
- забезпечення врахування громадської думки у процесі підготовки та організації виконання рішень НАЕР;
4. Громадська рада відповідно до покладених на неї основних завдань:
- готує і подає пропозиції до орієнтовного плану проведення консультацій з громадськістю;
- подає пропозиції щодо строків проведення публічних громадських обговорень;
- подає пропозиції щодо проведення консультацій з громадськістю з питань, не передбачених орієнтовним планом;
- розробляє та подає на розгляд пропозиції до плану проведення консультацій з громадськістю за визначеною тематикою із зазначенням переліку питань, строків та етапів, порядку оприлюднення інформації про проведення консультацій та врахування її результатів;
- здійснює інші заходи щодо організації та проведення консультацій з громадськістю згідно з Порядком проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
- опрацьовує отримані за результатом проведення консультацій з громадськістю пропозиції і зауваження з питань формування та реалізації державної політики і подає їх в установленому порядку керівництву НАЕР;
- систематично інформує громадськість, зокрема через засоби масової інформації, про свою діяльність, прийняті рішення та стан їх виконання.
5. Громадська рада з метою виконання покладених на неї завдань має право:
- отримувати в установленому порядку від відповідного органу виконавчої влади інформацію, необхідну для своєї роботи;
- утворювати постійні та тимчасові робочі органи (комісії, комітети, експертні групи) відповідно до напрямів роботи ради;
- залучати до своєї роботи представників органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, вітчизняних і міжнародних експертних та наукових організацій (за згодою їх керівників), а також окремих фахівців;
- проводити асамблеї, конференції, збори.
6. До складу Громадської ради включаються представники громадських організацій, професійних спілок та інших об'єднань громадян, органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації.
7. Громадську раду очолює голова, який обирається членами Громадської ради строком на два роки.
Голова громадської ради має заступників, які обираються з числа членів ради за його поданням.
8. Голова громадської ради:
- організовує діяльність ради;
- скликає та організовує підготовку засідання ради;
- підписує документи від імені ради;
- представляє раду у взаємовідносинах з органами виконавчої влади, об'єднаннями громадян, органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації.
9. Громадська рада проводить свою діяльність відповідно до затвердженого нею плану роботи, який складається на рік і, за необхідністю, уточнюється. Основною формою роботи Громадської ради є засідання, які проводяться відповідно до плану роботи, але не рідше 1 разу на квартал. Стан виконання плану засідань Громадської ради за поточний рік та проект плану засідань на наступний рік виносяться на розгляд та затвердження Громадською радою у четвертому кварталі поточного року. Засідання Громадської ради вважаються правомірними, якщо на ньому присутні більш ніж половина членів ради.
У засіданнях Громадської ради можуть брати участь керівники НАЕР.
10. Рішення Громадської ради є правочинними, якщо воно приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.
Рішення Громадської ради мають рекомендаційний характер.
Контроль за виконанням рішень Громадської ради здійснюється особами, що визначені у рішеннях Ради як відповідальні.
11. Організаційне забезпечення роботи Громадської ради здійснює відповідальний секретар Громадської ради за погодженням з головою ради.
12. Забезпечення Громадської ради приміщенням, засобами зв'язку, створення необхідних умов для роботи ради та проведення її засідань здійснює НАЕР.