КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 14 липня 2010 р. N 576
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2010 році коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати довічних державних стипендій

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2010 році коштів, передбачених у державному бюджеті (2154-17) для виплати довічних державних стипендій, що додається.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 26

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 14 липня 2010 р. N 576

ПОРЯДОК

використання у 2010 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 2154-17 ) для виплати довічних державних стипендій

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2010 році коштів, передбачених Мінпраці у державному бюджеті (2154-17) за програмою "Довічні державні стипендії" (далі - бюджетні кошти).
2. Головний розпорядник бюджетних коштів - Мінпраці.
Розпорядниками коштів нижчого рівня є:
Міністерство праці та соціальної політики Автономної Республіки Крим, головні управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрацій, Головне управління соціального захисту населення Київської міськдержадміністрації, управління праці та соціального захисту населення Севастопольської міськдержадміністрації (далі - регіональні органи праці та соціального захисту населення);
управління праці та соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, структурні підрозділи з питань праці та соціального захисту населення виконавчих органів міських, районних у містах (крім мм. Києва та Севастополя) рад (далі - районні органи праці та соціального захисту населення).
3. Бюджетні кошти розпорядники нижчого рівня перераховують поштовими переказами або на особисті банківські рахунки громадян України, яким такі стипендії призначено відповідно до Указів Президента України від 17 травня 2000 р. N 689 (689/2000) "Про заснування довічних державних стипендій для учасників бойових дій у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років", від 26 листопада 2001 р. N 1147 (1147/2001) "Про довічні державні іменні стипендії громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність" і від 12 жовтня 2004 р. N 1226 (1226/2004) "Про довічні державні стипендії для осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною".
Довічні державні стипендії виплачуються з дня набрання чинності розпорядженням Президента України про призначення стипендії.
4. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, проводяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
5. Мінпраці здійснює розподіл бюджетних коштів залежно від кількості одержувачів довічних державних стипендій між регіональними органами праці та соціального захисту населення, які розподіляють їх між районними органами праці та соціального захисту населення.
6. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.