МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
12.02.2008 N 48

Про затвердження положень про Методичну раду з питань бухгалтерського обліку та про територіальне відділення Методичної ради з питань бухгалтерського обліку і її складу

( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства аграрної політики N 287 (v0287555-08) від 12.05.2008 N 533 (v0533555-08) від 28.08.2008 N 305 (v0305555-10) від 08.06.2010 )
У зв'язку з організаційними і кадровими змінами в Міністерстві аграрної політики України та з метою підвищення ефективності роботи Методичної ради з питань бухгалтерського обліку при Мінагрополітики України НАКАЗУЮ:
1. Створити Методичну раду з питань бухгалтерського обліку при Міністерстві аграрної політики України та затвердити, такі що додаються:
1.1. Положення про Методичну раду з питань бухгалтерського обліку при Міністерстві аграрної політики України;
1.2. Положення про територіальне відділення Методичної ради з питань бухгалтерського обліку при Міністерстві аграрної політики України;
1.3. Склад Методичної ради з питань бухгалтерського обліку при Міністерстві аграрної політики України.
2. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Мінагрополітики від 08.02.2006 N 48 (v0048555-06) "Про затвердження Положення про Методичну раду з питань обліку та фінансів агропромислового виробництва та її складу" із змінами і доповненнями, внесеними наказом Міністерства аграрної політики України від 20.01.2007 N 28 (v0028555-07) .
3. Управлінню бухгалтерського обліку, звітності та ревізійної роботи (Гаврилюк В.М.) забезпечити опублікування наказу на офіційному веб-сайті міністерства.
4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Супіханова Б.К.
Міністр
Ю.Ф.Мельник

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства аграрної
політики України
12.02.2008  N 48

ПОЛОЖЕННЯ

про Методичну раду з питань бухгалтерського обліку при Міністерстві аграрної політики України

1. Методична рада з питань бухгалтерського обліку при Міністерстві аграрної політики України (далі - Методична рада) є науково-методичним центром, що створюється для координації зусиль та організації робіт з наукового, методичного та практичного забезпечення облікової політики в аграрному секторі економіки країни.
Методична рада діє як дорадчий орган при Міністерстві аграрної політики України.
2. Методична рада утворюється з висококваліфікованих спеціалістів Міністерства аграрної політики України, Міністерства аграрної політики Автономної Республіки Крим, головних управлінь агропромислового розвитку обласних державних адміністрацій, державних органів управління, підприємств, установ та організацій системи Міністерства аграрної політики України, науковців, представників інших міністерств і відомств та інших громадських організацій.
( Абзац перший пункту 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства аграрної політики N 287 (v0287555-08) від 12.05.2008 )
Склад Методичної ради затверджується Міністерством аграрної політики України.
3. Методична рада створюється з метою реалізації вимог Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" (996-14) .
4. Методична рада у своїй діяльності керується чинним законодавством України, наказами Міністерства аграрної політики України та цим Положенням.
5. Методична рада проводить роботу за річним планом, що затверджується рішенням на її засіданні на підставі доручень керівництва Міністерства аграрної політики України та пропозицій членів Методичної ради.
6. Методична рада проводить засідання не рідше одного разу на квартал. Роботу засідань організовує голова або заступник голови. Рішення приймаються простою більшістю голосів присутніх членів Методичної ради.
7. Основними завданнями Методичної ради є:
- методичне забезпечення організації та ведення бухгалтерського обліку в агропромисловому секторі, підготовка пропозицій з метою вдосконалення діючих національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку, підготовка методичних рекомендацій, роз'яснень з цих питань;
( Абзац другий пункту 7 в редакції Наказу Міністерства аграрної політики N 287 (v0287555-08) від 12.05.2008 )
- координація наукових досліджень з проблем бухгалтерського обліку та звітності, комп'ютеризації обліково-обчислювальних робіт, впровадження в практику господарської діяльності підприємств, установ і організацій результатів досліджень;
- підготовка відповідно до галузевих особливостей проектів нормативних актів, положень бухгалтерського обліку і звітності та надання допомоги в їх застосуванні на практиці;
- надання методичної допомоги у питаннях організації обліково-аналітичної роботи на підприємствах та організаціях агропромислового комплексу;
- методичне забезпечення підготовки та підвищення кваліфікації спеціалістів з бухгалтерського обліку, підготовка та видавництво учбової, наукової і спеціальної літератури;
- проведення науково-практичних семінарів, конференцій з найважливіших проблем бухгалтерського обліку та звітності;
- організаційне та методичне забезпечення процесів створення в аграрних регіонах інформаційно-довідкової мережі з питань бухгалтерського обліку в агропромисловому комплексі.
8. Методичну раду очолює голова - заступник Міністра аграрної політики України.
Заступником голови Методичної ради за посадою є:
- начальник Управління бухгалтерського обліку, звітності та ревізійної роботи Мінагрополітики України.
У складі Методичної ради для більш ефективної роботи створені територіальні відділення, які складаються з представників головних управлінь агропромислового розвитку облдержадміністрацій та вищих навчальних закладів та підприємств, установ і організацій, що входять до сфери управління Мінагрополітики України.
Територіальні відділення Методичної ради складаються з:
Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської, Тернопільської областей;
Вінницької, Житомирської, Хмельницької, Чернівецької;
Автономної Республіки Крим, Запорізької, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Херсонської;
Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Луганської;
Сумської, Полтавської, Чернігівської, Черкаської.
9. Члени Методичної ради:
- зобов'язані брати активну участь у підготовці й обговоренні питань, що розглядаються на засіданнях Методичної ради, та мають право вносити свої пропозиції;
- одержувати інформацію від керівництва Методичної ради щодо виконання прийнятих рекомендацій та розглянутих пропозицій;
- забезпечують впровадження в практику своєї роботи та пропагують і надають роз'яснення практичного застосування схвалених на засіданнях Методичної ради методичних рекомендацій з питань бухгалтерського обліку в агропромисловому комплексі;
- повинні бути присутніми на засіданнях Методичної ради.
10. За підсумками роботи секцій Методична рада приймає конкретні та цілеспрямовані рекомендації, що затверджуються наказами Міністерства аграрної політики України та надсилаються для застосування в роботі підприємств агропромислового комплексу.
Методичний документ може бути рекомендований Методичною радою до застосування у роботі тільки після його розгляду та погодження на засіданні і внесення відповідного рішення до протоколу засідання.
11. Короткий зміст розглянутих на засіданнях Методичної ради питань та прийнятих рекомендацій публікується на офіційному веб-сайті Міністерства аграрної політики України.
12. Організаційно-господарське обслуговування роботи Методичної ради (друкування, копіювання, протоколювання, розсилка матеріалів, господарське обслуговування) здійснює відділ методології та звітності державних підприємств Управління бухгалтерського обліку, звітності та ревізійної роботи.
Начальник Управління
бухгалтерського обліку,
звітності та ревізійної роботи
В.М.Гаврилюк

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства аграрної
політики України
12.02.2008  N 48

ПОЛОЖЕННЯ

про територіальне відділення Методичної ради з питань бухгалтерського обліку при Міністерстві аграрної політики України

1. Територіальне відділення Методичної ради з питань бухгалтерського обліку при Міністерстві аграрної політики України (далі - територіальне відділення) є науково-методичним центром, що створюється для координації зусиль та організації робіт з наукового, методичного та практичного забезпечення облікової політики в регіоні.
Територіальне відділення діє як дорадчий орган при головному управлінні агропромислового розвитку обласних державних адміністрацій та вищого навчального закладу, що входить до його складу.
2. Територіальне відділення утворюється з висококваліфікованих спеціалістів головних управлінь агропромислового розвитку обласних державних адміністрацій, підприємств, установ та організацій системи Міністерства аграрної політики України, науковців.
Склад територіального відділення затверджується наказом Міністерства аграрної політики України. За пропозицією голови територіального відділення вносяться зміни до складу територіального відділення.
3. Територіальне відділення створюється з метою реалізації вимог Закону України "Про бухгалтерський обліку та фінансову звітність в Україні" (996-14) та запровадження єдиних вимог щодо ведення бухгалтерського обліку на підприємствах агропромислового комплексу.
4. Територіальне відділення у своїй діяльності керується чинним законодавством України, наказами Міністерства аграрної політики України, Положенням про Методичну раду з питань бухгалтерського обліку при Міністерстві аграрної політики України (далі - Методична рада) та цим Положенням.
5. Територіальне відділення проводить роботу за річним планом, що затверджується головою Методичної ради на її засіданні та формується на підставі доручень керівництва міністерства, пропозицій головних управлінь агропромислового розвитку облдержадміністрацій та членів територіального відділення.
6. Територіальне відділення проводить засідання не рідше одного разу на квартал. Роботу засідань організовує голова або заступник голови територіального відділення. Рішення приймаються простою більшістю голосів присутніх членів територіального відділення. Протокол про проведення засідання територіального відділення у п'ятиденний термін доводиться до відома керівництва Методичної ради.
7. Основними завданнями територіального відділення є:
- підготовка пропозицій до галузевих методичних рекомендацій, пропозицій щодо вдосконалення діючих національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку, підготовка інструктивних матеріалів та роз'яснень з цих питань;
- координація наукових досліджень з проблем бухгалтерського обліку та звітності, комп'ютеризації обліково-обчислювальних робіт, впровадження в практику господарської діяльності підприємств, установ і організацій результатів досліджень;
- підготовка відповідно до галузевих особливостей пропозицій та зауважень до проектів нормативних актів, положень бухгалтерського обліку, звітності та надання допомоги в їх застосуванні на практиці;
- надання методичної допомоги у питаннях організації обліково-аналітичної роботи на підприємствах і організаціях агропромислового комплексу;
- методичне забезпечення підготовки та підвищення кваліфікації спеціалістів з бухгалтерського обліку, підготовка та видавництво учбової, наукової і спеціальної літератури;
- проведення науково-практичних семінарів, конференцій з найважливіших проблем бухгалтерського обліку та складання звітності.
8. Територіальне відділення очолює голова та заступник.
9. Голова територіального відділення є членом Методичної ради з питань бухгалтерського обліку при Мінагрополітики України і зобов'язаний брати участь у засіданнях Методичної ради.
10. Члени територіального відділення:
- зобов'язані брати активну участь у підготовці й обговоренні питань, що розглядаються на засіданнях територіального відділення та мають право вносити свої пропозиції;
- одержувати інформацію від керівництва територіального відділення щодо виконання прийнятих рекомендацій та розглянутих пропозицій;
- забезпечують впровадження в практику свої роботи та пропагують і надають роз'яснення практичного застосування схвалених на засіданнях територіального відділення методичних рекомендацій з питань бухгалтерського обліку в агропромисловому комплексі;
- повинні бути присутніми на засіданнях територіального відділення.
11. За підсумками роботи територіальне відділення приймає конкретні та цілеспрямовані рекомендації, що надсилаються для застосування в роботі підприємствам агропромислового комплексу.
Підготовлені методичні документи обов'язково погоджуються керівництвом Методичної ради.
Методичний документ може бути рекомендований територіальним відділенням до застосування у роботі тільки після його розгляду та погодження на засіданні і внесення відповідного рішення до протоколу засідання.
12. Короткий зміст розглянутих на засіданнях територіального відділення питань та прийнятих рекомендацій публікується на офіційному веб-сайті обласних державних адміністрацій, що входять до складу територіального відділення та на офіційному веб-сайті Міністерства аграрної політики України.
13. Організаційно-господарське обслуговування роботи територіального відділення (друкування, копіювання, протоколювання, розсилка матеріалів, господарське обслуговування) здійснює відділ бухгалтерського обліку та звітності головного управління агропромислового розвитку.
Начальник Управління
бухгалтерського обліку,
звітності та ревізійної роботи
В.М.Гаврилюк

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
аграрної політики України
12.02.2008  N 48
(у редакції наказу
Міністерства аграрної
політики України
08.06.2010  N 305)
( v0305555-10 )

СКЛАД

Методичної ради з питань бухгалтерського обліку при Міністерстві аграрної політики України

Методична рада Київська
Тригубенко Сергій Миколайович - заступник Міністра аграрної політики України, голова Методичної ради
Гаврилюк Віктор Миколайович - начальник Управління бухгалтерського обліку, звітності та ревізійної роботи Міністерства аграрної політики України, заступник голови Методичної ради
Боярко Наталія Анатоліївна - начальник відділу методології та звітності державних підприємств Управління бухгалтерського обліку, звітності та ревізійної роботи Міністерства аграрної політики України, секретар Методичної ради
Члени Методичної ради:
Бездушна Юлія Сергіївна - заступник завідувача відділу методології бухгалтерського обліку і аудиту ННЦ "Інститут аграрної економіки" УААН, к.е.н. (за згодою)
Волошина Олена Вікторівна - науковий співробітник відділу методології бухгалтерського обліку і аудиту ННЦ "Інститут аграрної економіки" УААН, головний бухгалтер Федерації аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України (за згодою)
Довганюк Тетяна Іванівна - головний бухгалтер Аграрної біржі (за згодою)
Жук Валерій Миколайович - завідувач відділу методології бухгалтерського обліку і аудиту ННЦ "Інститут аграрної економіки" УААН, директор Інституту обліку і фінансів Федерації аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України, д.е.н. (за згодою)
Калюга Євгенія Василівна - завідувач кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Національного університету біоресурсів і природокористування України, професор, д.е.н. (за згодою)
Карпенко Катерина Володимирівна - начальник відділу методології бухгалтерського обліку та зведеної звітності Державного комітету рибного господарства України (за згодою)
Кваша Сергій Миколайович - академік-секретар Відділення аграрної економіки і земельних відносин УААН, професор, д.е.н., член-кореспондент УААН (за згодою)
Кірейцев Григорій Герасимович - професор кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Національного університету біоресурсів і природокористування України, д.е.н. (за згодою)
Коцупатрий Михайло Миколайович - декан факультету економіки АПК Київського національного економічного університету імені В.Гетьмана, професор, к.е.н. (за згодою)
Мельничук Борис Вікторович - виконавчий директор Федерації аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України, к.е.н. (за згодою)
Метелиця Володимир Михайлович - заступник виконавчого директора Федерації аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України, к.е.н. (за згодою)
Міхно Аліна Іванівна - начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності - головний бухгалтер Головного управління агропромислового розвитку Київської облдержадміністрації
Михайлов Микола Григорович - завідувач кафедри бухгалтерського обліку Сумського національного аграрного університету, професор, к.е.н. (за згодою), голова територіального відділення Методичної ради (Сумська, Полтавська, Чернігівська, Черкаська обл.)
Мулик Тетяна Олексіївна - в.о. декана факультету економіки та підприємництва Вінницького національного аграрного університету, доцент, к.е.н. (за згодою), голова територіального відділення Методичної ради (Вінницька, Житомирська, Хмельницька, Чернівецька обл.)
Перч Тетяна Вікторівна - начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності Управління економіки та методології Державного комітету ветеринарної медицини (за згодою)
Огійчук Микола Феодосійович - завідувач кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Харківського національного аграрного університету імені В.В.Докучаєва, професор, к.е.н., голова територіального відділення Методичної ради (Харківська, Донецька, Дніпропетровська, Луганська обл.) (за згодою)
Пачос Мирослава Вікторівна - начальник відділу фінансового та організаційного забезпечення Державної служби з охорони прав на сорти рослин (за згодою)
Потриваєв Ігор Іванович - начальник відділу фінансово-кредитного забезпечення, бухгалтерського обліку та звітності Головного управління агропромислового розвитку Миколаївської облдержадміністрації, голова територіального відділення Методичної ради (АР Крим, Запорізька, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Херсонська обл.)
Розумна Анна Іванівна - начальник відділу статистики сільськогосподарських підприємств та обстежень домогосподарств Департаменту статистики сільського господарства та навколишнього середовища Державного комітету статистики України (за згодою)
Савчук Василь Кирилович - завідувач кафедри статистики та економічного аналізу Національного університету біоресурсів і природокористування України, професор, д.е.н. (за згодою)
Садовська Ірина Борисівна - завідувач кафедри обліку і аудиту Луцького національного технічного університету, доцент, к.е.н. (за згодою)
Стаднік Леонід Іванович - завідувач кафедри бухгалтерського обліку та аудиту Білоцерківського національного аграрного університету, доцент, к.е.н. (за згодою)
Мироненко Віта Миколаївна - завідувач відділу бухгалтерського обліку та фінансової звітності Головної державної інспекції з карантину рослин України "Укрголовдержкарантин"
Шпелик Михайло Дмитрович - заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації, голова територіального відділення Методичної ради (Львівська, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська обл.)
Територіальне відділення Методичної ради з питань бухгалтерського обліку Львівська, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська
Шпелик Михайло Дмитрович - заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації, голова територіального відділення Методичної ради
Бардах Людмила Іванівна - начальник Управління фінансово-кредитної політики, бухгалтерського обліку, звітності та контрольно-ревізійної роботи Головного управління агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації, заступник голови територіального відділення Методичної ради
Сиротюк Анна Володимирівна - доцент кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Львівського національного аграрного університету, к.е.н., секретар територіального відділення Методичної ради (за згодою)
Члени Методичної ради:
Боярко Наталія Анатоліївна - начальник відділу методології та звітності державних підприємств Управління бухгалтерського обліку, звітності та ревізійної роботи Міністерства аграрної політики України
Костирко Ігор Григорович - завідувач кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Львівського національного аграрного університету, професор, д.е.н. (за згодою)
костюк Василь Михайлович - головний бухгалтер ПАФ "Білий стік" Сокальського району Львівської області (за згодою)
Костюх Наталія Василівна - начальник відділу фінансово-кредитного забезпечення, бухгалтерського обліку і звітності Головного управління агропромислового розвитку Закарпатської облдержадміністрації
Кулієва Ганна Іллівна - головний бухгалтер управління агропромислового розвитку Пустомитівської райдержадміністрації
Кушнір Роман Васильович - головний бухгалтер управління агропромислового розвитку Дрогобицької райдержадміністрації
Мулик Вікторія Степанівна - начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності, ревізійної роботи, фінансово-кредитного та господарського забезпечення - головний бухгалтер Головного управління агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації
Мороз Дмитро Васильович - начальник Головного управління агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації, к.е.н.
Палюх Микола Степанович - завідувач кафедри аграрного бізнесу і обліку Тернопільського національного економічного університету, доцент, к.е.н. (за згодою)
Сенейко Ольга Миронівна - головний бухгалтер ФГ "Білаки" Самбірського району Львівської області (за згодою)
Шуба Леся В'ячеславівна - заступник начальника відділу бухгалтерського обліку, звітності, ревізійної роботи та фінансово-господарського забезпечення Головного управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації
Федянович Євгенія Миколаївна - голова правління ТОВ "Агрофірма Ватра" Дрогобицького району Львівської області (за згодою)
фурко Володимир Михайлович - заступник начальника управління агропромислового розвитку Буської райдержадміністрації
Фурманець Наталія Михайлівна - головний бухгалтер управління агропромислового розвитку Радехівської райдержадміністрації
Хомин Петро Акимович - професор кафедри обліку у бюджетній та соціальній сфері Тернопільського національного економічного університету, д.е.н. (за згодою)
Цаль Людмила Володимирівна - начальник відділу бухгалтерського обліку та фінансово-кредитного забезпечення - головний бухгалтер Головного управління агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації
Чорна Валентина Миколаївна - головний бухгалтер ТОВ "Радехів-Агро" Радехівського району Львівської області (за згодою)
Чорна Галина Іванівна - начальник відділу фінансово-кредитного, бухгалтерського та господарського забезпечення - головний бухгалтер Головного управління агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації
Ягнич Іван Йосипович - начальник управління соціально-економічного розвитку, фінансового, організаційно-кадрового, правового та ревізійного забезпечення Головного управління агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації
Ярема Богданія Павлівна - проректор з навчально-організаційної та економічної роботи Львівської державної фінансової академії, доцент, к.е.н. (за згодою)
Територіальне відділення Методичної ради з питань бухгалтерського обліку Вінницька, Житомирська, Хмельницька, Чернівецька
Мулик Тетяна Олексіївна - в.о. декана факультету економіки та підприємництва Вінницького національного аграрного університету, доцент, к.е.н. (за згодою), голова територіального відділення Методичної ради
Павлишин Віталій Сергійович - начальник відділу фінансово-кредитного забезпечення, бухгалтерського обліку, звітності та ревізійної роботи Головного управління агропромислового розвитку Вінницької облдержадміністрації, заступник голови територіального відділення Методичної ради
Гуцаленко Любов Василівна - завідувач кафедри аудиту та державного контролю Вінницького національного аграрного університету, доцент, к.е.н., секретар територіального відділення (за згодою)
Члени Методичної ради:
Карпенко Ольга Володимирівна - заступник начальника Управління начальник відділу обліку та звітності бюджетних установ Управління бухгалтерського обліку, звітності та ревізійної роботи Міністерства аграрної політики України
кирилюк Валентина Михайлівна - заступник начальника Головного управління-начальник управління економічного аналізу, фінансового забезпечення та соціально-економічного розвитку АПК Головного управління агропромислового розвитку Вінницької облдержадміністрації
Дема Дмитро Іванович - завідувач кафедри фінансів і аудиту Житомирського національного агроекологічного університету, доцент, к.е.н. (за згодою)
Дем'янчук Тетяна Федорівна - заступник начальника відділу фінансово-кредитного забезпечення, бухгалтерського обліку та звітності Головного управління агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації
Драч Світлана Василівна - директор аудиторської фірми "Світлана-аудит", голова Хмельницького територіального відділення Федерації аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України, к.е.н. (за згодою)
Місінкевич Олексій Павлович - заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку Хмельницької облдержадміністрації
Бойчук Богдан Тарасович - заступник начальника управління соціально-економічного розвитку села Головного управління агропромислового розвитку Чернівецької облдержадміністрації
Правдюк Наталія Леонідівна - проректор з наукової роботи Вінницького національного аграрного університету, професор, д.е.н. (за згодою)
Приймак Микола Васильович - начальник відділу обліку і звітності, ревізійної роботи та соціально-трудових відносин - головний бухгалтер управління агропромислового розвитку Баранівської райдержадміністрації Житомирської області
Слободян Володимир Дмитрович - проректор з навчальної та методичної роботи, завідувач кафедри бухгалтерського обліку Подільського державного аграрно-технічного університету, професор, к.е.н. (за згодою)
Томчук Олена Феліксівна - доцент кафедри обліку та аналізу Вінницького національного аграрного університету, к.е.н. (за згодою)
Шваб Василь Миколайович - доцент кафедри бухгалтерського обліку Житомирського національного агроекологічного університету, к.е.н. (за згодою)
Ясинська Валентина Леонідівна - начальник відділу економічного аналізу, фінансово-кредитного забезпечення, ревізійної роботи та соціально-трудових відносин управління агропромислового розвитку Житомирської райдержадміністрації Житомирської області
Територіальне відділення Методичної ради з питань бухгалтерського обліку Автономна Республіка Крим, Запорізька, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Херсонська
Потриваєв Ігор Іванович - начальник відділу фінансово-кредитного забезпечення, бухгалтерського обліку та звітності Головного управління агропромислового розвитку Миколаївської облдержадміністрації, голова територіального відділення Методичної ради
Клочан Віра Павлівна - директор навчально-наукового інституту економіки та управління Миколаївського державного аграрного університету, к.е.н., доцент, заступник голови територіального відділення Методичної ради (за згодою)
Чебан Юлія Юріївна - асистент кафедри бухгалтерського обліку Миколаївського державного аграрного університету, секретар територіального відділення Методичної ради
Члени Методичної ради:
Афанас'єва Ніна Павлівна - начальник управління фінансово-кредитного забезпечення та ринків агротехнічних послуг Головного управління агропромислового розвитку Запорізької облдержадміністрації
Додонов Сергій Володимирович - декан економічного факультету Південного філіалу Кримського агротехнологічного університету Національного університету біоресурсів і природокористування України, доцент, к.е.н. (за згодою)
Домущі Тетяна Петрівна - начальник відділу фінансово-кредитного забезпечення, бухгалтерського обліку та звітності Головного управління агропромислового розвитку Одеської облдержадміністрації
Дубініна Марина Вікторівна - завідувач кафедри бухгалтерського обліку Миколаївського державного аграрного університету, доцент, к.е.н. (за згодою)
Ігнатенко Ігор Володимирович - начальник управління фінансово-кредитного забезпечення, бухгалтерського обліку і звітності Міністерства аграрної політики Автономної Республіки Крим
Каленська Зоя Олександрівна - головний бухгалтер державного підприємства "Радгосп-завод "Плодове" (АР Крим)
Сіренко Наталія Миколаївна - доцент кафедри бухгалтерського обліку Миколаївського державного аграрного університету, к.е.н. (за згодою)
Натолочний Віталій Васильович - головний спеціаліст відділу методології та звітності державних підприємств Управління бухгалтерського обліку, звітності та ревізійної роботи Міністерства аграрної політики України
Потриваєва Наталія Володимирівна - завідувач науково-дослідного відділу Миколаївського державного аграрного університету, доцент, к.е.н. (за згодою)
Чорноморець Інга Іванівна - начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та ревізійної роботи головний бухгалтер Головного управління агропромислового розвитку Кіровоградської облдержадміністрації
Федченко Наталія Богданівна - заступник начальника управління агропромислового розвитку Сакської райдержадміністрації Автономної Республіки Крим
Територіальне відділення Методичної ради з питань бухгалтерського обліку Харківська, Донецька, Дніпропетровська, Луганська
Огійчук Микола Феодосійович - завідувач кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Харківського національного аграрного університету, професор, к.е.н., голова територіального відділення Методичної ради (за згодою)
Чумаченко Лідія Василівна - начальник відділу методології бухгалтерського обліку і фінансової звітності - головний бухгалтер Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації, заступник голови територіального відділення Методичної ради
Сколотій Людмила Олександрівна - доцент кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Харківського національного аграрного університету ім. В.В.Докучаєва, к.е.н., секретар територіального відділення Методичної ради (за згодою)
Члени Методичної ради:
Амбросов Володимир Якович - завідувач кафедри обліку і аудиту Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка, професор, д.е.н. (за згодою)
Беленкова Марія Іванівна - професор кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Харківського національного аграрного університету ім. В.В.Докучаєва, директор ННІ "Агробізнес", к.е.н. (за згодою)
Головченко Таїсія Петрівна - завідувач кафедри обліку і аудиту Луганського національного аграрного університету, к.е.н., доцент (за згодою)
Гуділіна Зоя Олексіївна - головний спеціаліст відділу методології та звітності державних підприємств Управління бухгалтерського обліку, звітності та ревізійної роботи Міністерства аграрної політики України
Держирука Валентина Іванівна - заступник начальника управління економічного аналізу, прогнозу, фінансів та соціально-трудових відносин начальник відділу фінансів, кредитного та бухгалтерського забезпечення Головного управління агропромислового розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації
Затірко Віра Юріївна - заступник начальника управління соціально-економічного розвитку, кредитно-фінансового забезпечення, бухгалтерського обліку та звітності начальник відділу кредитно-фінансового забезпечення, бухгалтерського обліку, звітності - головний бухгалтер Головного управління агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації
Литвинов Костянтин Вікторович - головний редактор видавництва "Баланс-Агро" видавничо-консалдингової компанії "Баланс-Клуб" (за згодою)
Маренич Тетяна Григорівна - професор кафедри обліку і аудиту Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка, д.е.н., (за згодою)
Олійник Олександр Олексійович - завідувач кафедри фінансів Харківського національного аграрного університету ім. В.В.Докучаєва, д.е.н., професор (за згодою)
Панченко Людмила Георгіївна - доцент кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Харківського національного аграрного університету ім. В.В.Докучаєва, к.е.н. (за згодою)
Плаксієнко Валерій Якович - завідувач кафедри бухгалтерського обліку Полтавської державної аграрної академії, професор, д.е.н. (за згодою)
Панченко Людмила Олексіївна - доцент кафедри обліку і аудиту Луганського національного аграрного університету, к.е.н. (за згодою)
Мороз Олександр Юрійович - начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та ревізійної роботи головний бухгалтер Головного управління агропромислового розвитку Донецької облдержадміністрації
Шев'якова Таїсія Павлівна - доцент кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Харківського національного аграрного університету ім. В.В.Докучаєва, к.е.н. (за згодою)
Територіальне відділення Методичної ради з питань бухгалтерського обліку Сумська, Полтавська, Чернігівська, Черкаська
Михайлов Микола Григорович - завідувач кафедри бухгалтерського обліку Сумського національного аграрного університету, професор, к.е.н. (за згодою), голова територіального відділення Методичної ради
Шуйський Петро Федорович - начальник відділу методології бухгалтерського обліку в аграрному виробництві Головного управління агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації, заступник голови територіального відділення Методичної ради
Радчук Олена Іванівна - асистент кафедри економічного контролю і аудиту Сумського національного аграрного університету, секретар територіального відділення Методичної ради (за згодою)
Члени Методичної ради:
Безугла Наталія Миколаївна - головний спеціаліст відділу обліку та звітності бюджетних установ Управління бухгалтерського обліку, звітності та ревізійної роботи Міністерства аграрної політики України
Гордієнко Микола Іванович - завідувач кафедри економічного контролю і аудиту Сумського національного аграрного університету, доцент, к.е.н. (за згодою)
Гузар Богдан Степанович - доцент кафедри фінансів і кредиту Уманського національного університету садівництва, к.е.н. (за згодою)
Карбівнича Ірина Валентинівна - начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та контрольно-ревізійної роботи - головний бухгалтер Головного управління агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації
Левченко Зоя Михайлівна - доцент кафедри бухгалтерського обліку Полтавської державної аграрної академії, к.е.н. (за згодою)
Лободін Олександр Володимирович - головний бухгалтер СЗАТ "Маяк" Тростянецького району Сумської області (за згодою)
Онайко Любов Дмитрівна - головний спеціаліст відділу фінансово-кредитного забезпечення, бухгалтерського обліку і звітності та господарського обслуговування Головного управління агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації
Обравіт Світлана Михайлівна - головний бухгалтер управління агропромислового розвитку Сумської райдержадміністрації
Овсійко Любов Іванівна - головний бухгалтер управління агропромислового розвитку Роменської райдержадміністрації
Корнієнко Михайло Петрович - заступник начальника управління начальник відділу фінансово-кредитного забезпечення, бухгалтерського обліку та ревізійної роботи - головний бухгалтер Головного управління агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації
( Склад в редакції Наказу Міністерства аграрної політики N 287 (v0287555-08) від 12.05.2008; із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства аграрної політики N 533 (v0533555-08) від 28.08.2008; в редакції Наказу Міністерства аграрної політики N 305 (v0305555-10) від 08.06.2010 )