КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 28 липня 2010 р. N 655
Київ

Про затвердження Порядку надання у 2010 році позик на покриття тимчасових касових розривів Пенсійного фонду України, пов'язаних з виплатою пенсій

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок надання у 2010 році позик на покриття тимчасових касових розривів Пенсійного фонду України, пов'язаних з виплатою пенсій, що додається.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 26

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 28 липня 2010 р. N 655

ПОРЯДОК

надання у 2010 році позик на покриття тимчасових касових розривів Пенсійного фонду України, пов'язаних з виплатою пенсій

1. Цей Порядок визначає механізм надання Державним казначейством з єдиного казначейського рахунка позик Пенсійному фонду України (далі - Фонд) на покриття тимчасових касових розривів, пов'язаних з виплатою пенсій, та погашення таких позик.
2. Фонд щомісяця складає план-графік поденного фінансування виплати пенсій і видатків на утримання апарату Фонду із зазначенням джерел такого фінансування (далі - план-графік), погоджує його з Мінпраці та подає Мінфіну і Державному казначейству не пізніше ніж за два дні до початку наступного місяця.
3. У разі виникнення на певну дату тимчасового касового розриву Фонд письмово звертається до Державного казначейства з розрахунком суми, необхідної для отримання позики на покриття тимчасових касових розривів, пов'язаних з виплатою пенсій (далі - позика). Копія звернення в порядку інформування надсилається Мінфіну.
Тимчасовий касовий розрив - неможливість Фонду за рахунок залишків власних коштів, поточних власних надходжень та надходжень з державного бюджету здійснити планове фінансування виплати пенсій.
4. Державне казначейство протягом одного робочого дня розглядає звернення Фонду і з урахуванням своєї платоспроможності, оцінки ризиків її втрати приймає рішення щодо надання позики Фонду.
Платоспроможність Державного казначейства - здатність органів Державного казначейства своєчасно та у повному обсязі забезпечувати виконання платіжних доручень розпорядників, одержувачів бюджетних коштів та інших клієнтів.
5. Позика надається шляхом перерахування коштів з єдиного казначейського рахунка на рахунок Фонду, відкритий у Державному казначействі, про що між Державним казначейством і Фондом укладається відповідний договір. Позика надається на умовах її погашення у строк до 12 календарних місяців та без нарахування відсотків за її користування.
6. У разі неможливості надати позику Державне казначейство того ж дня повідомляє Фонд та інформує про це Мінфін для остаточного вирішення питання. Про неотримання позики Фонд того ж дня повідомляє Мінпраці.