КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 7 травня 2008 р. N 428
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансування заходів з докорінного поліпшення земель науково-дослідних господарств

( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 405 (405-2009-п) від 28.04.2009 ) ( Установити, що використання у 2009 році коштів, передбачених у державному бюджеті (835-17) Українській академії аграрних наук для фінансування заходів з докорінного поліпшення земель науково-дослідних господарств за програмою "Докорінне поліпшення земель науково-дослідних господарств", здійснюється відповідно до Порядку, затвердженого цією Постановою, згідно з Постановою КМ N 405 (405-2009-п) від 28.04.2009 ) ( Установити, що використання у 2010 році коштів, передбачених у державному бюджеті (2154-17) Національній академії аграрних наук для фінансування заходів з докорінного поліпшення земель науково-дослідних господарств, здійснюється відповідно до Порядку, затвердженого цією Постановою, згідно з Постановою КМ N 669 (669-2010-п) від 28.07.2010 )
Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті (107-17) для фінансування заходів з докорінного поліпшення земель науково-дослідних господарств, що додається.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 22

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 7 травня 2008 р. N 428

ПОРЯДОК

використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 107-17 ) для фінансування заходів з докорінного поліпшення земель науково-дослідних господарств

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2008 році коштів, передбачених Українській академії аграрних наук у державному бюджеті (107-17) за програмою "Докорінне поліпшення земель науково-дослідних господарств" (далі - бюджетні кошти).
2. Бюджетні кошти спрямовуються науково-дослідним господарствам Української академії аграрних наук (крім бюджетних установ) на проведення заходів з хімічної меліорації (вапнування, гіпсування) ґрунтів, включаючи вартість виготовлення проектно-кошторисної документації, вартість меліорантів, витрати на транспортування і внесення (розкидання та загортання) їх у ґрунт без урахування сум податку на додану вартість.
( Абзац перший пункту 2 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 405 (405-2009-п) від 28.04.2009 )
Закупівля товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти здійснюється відповідно до законодавства.
Бюджетні кошти не надаються науково-дослідним господарствам, що визнані банкрутами, проти яких порушено справу про банкрутство або які мають прострочену більш як півроку заборгованість перед державним і місцевими бюджетами та Пенсійним фондом України.
3. Українська академія аграрних наук утворює комісію для визначення науково-дослідних господарств, яким виділяються бюджетні кошти, та затверджує її склад і положення про неї.
Перелік документів та критерії відбору науково-дослідних господарств затверджуються Українською академією аграрних наук.
4. Земельні ділянки, на яких необхідно провести хімічну меліорацію (вапнування, гіпсування) ґрунтів за рахунок бюджетних коштів, визначаються за поданням науково-дослідних господарств згідно з формою, встановленою Українською академією аграрних наук, за результатами суцільної агрохімічної паспортизації ґрунтів, про що складається акт за затвердженою Академією формою.
Роботи з хімічної меліорації ґрунтів (вапнування, гіпсування) проводяться, зокрема, власними силами науково-дослідних господарств на основі проектно-кошторисної документації, розробленої на замовлення науково-дослідних господарств та прийнятої згідно з актом, форма якого затверджується Українською академією аграрних наук.
( Абзац другий пункту 4 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 405 (405-2009-п) від 28.04.2009 )
5. Комісія, утворена згідно з пунктом 3 цього Порядку, перевіряє подані документи та за результатами перевірки приймає рішення щодо включення науково-дослідного господарства до переліку науково-дослідних господарств, які мають право на отримання бюджетних коштів.
У разі відмови у наданні компенсації зазначена комісія надсилає науково-дослідному господарству у триденний строк обґрунтовану відповідь із зазначенням причин відмови.
Обсяг фінансування витрат визначається комісією пропорційно витратам, пов'язаним з проведенням заходів з хімічної меліорації (вапнування, гіпсування) ґрунтів для кожного науково-дослідного господарства, передбачених у відповідному плані заходів, затвердженому Українською академією аграрних наук.
6. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
( Пункт 6 в редакції Постанови КМ N 405 (405-2009-п) від 28.04.2009 )