КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 3 лютого 2010 р. N 153
Київ

Питання використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду для здійснення заходів з охорони приміщень державних архівів

( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 718 (718-2010-п) від 04.08.2010 )
Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Виділити Державному комітетові архівів 6989,4 тис. гривень за рахунок залишку нерозподілених коштів Стабілізаційного фонду станом на 1 січня 2010 р. для здійснення заходів з охорони приміщень державних архівів за напрямом, передбаченим пунктом 13 частини першої статті 74 Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" (2154-17) .
( Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 718 (718-2010-п) від 04.08.2010 )
2. Затвердити Порядок використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду для здійснення заходів з охорони приміщень державних архівів, що додається.
3. Державному комітетові архівів погодити розподіл коштів Стабілізаційного фонду з комітетами Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності та з питань бюджету.
4. Забезпечити:
Міністерству фінансів - внесення відповідних змін до розпису Державного бюджету України;
( Абзац другий пункту 4 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 718 (718-2010-п) від 04.08.2010 )
Державному казначейству - перерахування коштів Стабілізаційного фонду.
5. Державному комітетові архівів разом з Міністерством фінансів врахувати видатки для здійснення заходів з охорони приміщень державних архівів за рахунок коштів Стабілізаційного фонду під час доопрацювання проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік".
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 3 лютого 2010 р. N 153

ПОРЯДОК

використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду для здійснення заходів з охорони приміщень державних архівів

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду для здійснення заходів з охорони приміщень державних архівів (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є Держкомархів.
Розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня є центральні державні архівні установи, Державний архів в Автономній Республіці Крим, державні архіви областей, Державний архів м. Севастополя.
3. Бюджетні кошти спрямовуються на погашення кредиторської заборгованості та здійснення заходів з охорони приміщень державних архівів.
4. Бюджетні кошти виділяються на безповоротній основі з урахуванням вимог Порядку використання коштів Стабілізаційного фонду, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2009 р. N 289 (289-2009-п) (Офіційний вісник України, 2009 р., N 24, ст. 793; 2010 р., N 2, ст. 69).
5. Держкомархів:
повідомляє Мінфіну у тижневий строк після виділення бюджетних коштів про коди економічної класифікації видатків державного бюджету та відповідні обсяги бюджетних коштів;
спрямовує кошти на реєстраційні рахунки розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня;
разом з розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня бере бюджетні зобов'язання виключно у межах фактично перерахованих на рахунки коштів.
6. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, проводяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
7. Закупівля товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти здійснюється в установленому законодавством порядку.
Оплата послуг з охорони приміщень державних архівів здійснюється на підставі договорів, укладених з охоронними структурами, платіжних доручень і підтвердних документів.
8. Розпорядники бюджетних коштів нижчого рівня подають головному розпорядникові бюджетних коштів щомісяця до 5 числа звіт про використання таких коштів, а річний звіт - до 12 січня наступного року.
9. Головний розпорядник бюджетних коштів подає Мінфіну щомісяця до 10 числа звіт про використання бюджетних коштів, а річний звіт - до 15 січня наступного року.
10. Після закінчення бюджетного періоду залишки бюджетних коштів, що обліковуються на рахунках головного розпорядника бюджетних коштів та розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня станом на 1 січня відповідного року за визначеною бюджетною програмою, обов'язково повертаються до Стабілізаційного фонду.
11. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.