КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
від 11 серпня 2010 р. N 1671-р
Київ

Питання надходження в Україну у 2010 році вантажів гуманітарної допомоги згідно з проектом Державного департаменту США "Розподіл основних медичних речей споживання для внутрішньо переміщених осіб, раніше депортованих осіб та інших уразливих верств населення у Вірменії, Грузії та Україні" в межах програми "Акція "Дай надію"

1. Адміністрації Державної прикордонної служби, Державній митній службі забезпечити першочергове проведення контролю вантажів гуманітарної допомоги, що надходять у 2010 році згідно з проектом Державного департаменту США "Розподіл основних медичних речей споживання для внутрішньо переміщених осіб, раніше депортованих осіб та інших уразливих верств населення у Вірменії, Грузії та Україні" в межах програми "Акція "Дай надію" (далі - вантажі гуманітарної допомоги), під час перетину державного кордону.
2. Міністерству охорони здоров'я, Міністерству аграрної політики, Міністерству охорони навколишнього природного середовища забезпечити здійснення санітарного, ветеринарного, фітосанітарного, радіологічного та екологічного контролю вантажів гуманітарної допомоги під час перетину державного кордону в оперативному спрощеному порядку із завершенням його у повному обсязі за місцезнаходженням отримувачів допомоги.
3. Державній митній службі здійснити митне оформлення:
засобів вимірювальної техніки, що надходять у складі вантажів гуманітарної допомоги, без висновку, передбаченого постановою Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. N 1300 (1300-98-п) "Про затвердження Порядку ввезення на територію України засобів вимірювальної техніки" (Офіційний вісник України, 1998 р., N 33, ст. 1254; 2001 р., N 47, ст. 2075);
вантажів гуманітарної допомоги без повідомлення щодо можливості або неможливості ввезення на митну територію України незареєстрованих медичних виробів, форма якого затверджена Державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров'я.
4. Державному комітетові з питань технічного регулювання та споживчої політики забезпечити:
проведення відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. N 1300 (1300-98-п) "Про затвердження Порядку ввезення на територію України засобів вимірювальної техніки" експертизи документів на засоби вимірювальної техніки, які надходять у складі гуманітарної допомоги, після завершення їх митного оформлення;
проведення на безоплатній основі державної метрологічної атестації засобів вимірювальної техніки, які надходять у складі гуманітарної допомоги, після їх розміщення в закладах охорони здоров'я Автономної Республіки Крим.
5. Раді міністрів Автономної Республіки Крим:
сприяти введенню в експлуатацію медичної техніки в закладах охорони здоров'я Автономної Республіки Крим після її митного оформлення;
утворити в установленому порядку комісію з питань гуманітарної допомоги для огляду медичної техніки і підготовки висновку щодо її стану та придатності до використання за призначенням в закладах охорони здоров'я Автономної Республіки Крим після введення її в експлуатацію;
забезпечити розміщення та охорону вантажів гуманітарної допомоги в складських приміщеннях та в закладах охорони здоров'я Автономної Республіки Крим для їх подальшого використання.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 26