ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ
Р І Ш Е Н Н Я
10.08.2010 N 1285

Про зупинення внесення змін до системи депозитарного обліку щодо інвестиційних сертифікатів пайового венчурного інвестиційного фонду "ТРИАР" недиверсифікованого виду закритого типу ТОВ "Компанія з управління активами КРУАР", крім операцій, пов'язаних з викупом інвестиційних сертифікатів вищевказаного ІСІ

У зв'язку з анулюванням ТОВ "Компанія з управління активами КРУАР" ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з управління інституційних інвесторів (діяльності з управління активами) та встановленням в діях ТОВ "Компанія з управління активами КРУАР" порушення вимог пункту 3 розділу VIII Положення про порядок розміщення, обігу та викупу цінних паперів ІСІ, затвердженого рішенням Комісії від 09.01.2003 N 3 (z0092-03) (зі змінами і доповненнями, внесенимирішенням Комісії N 940 (z0997-09) від 07.08.2009), керуючись пунктом 30 статті 8 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" (448/96-ВР) та відповідно до пункту 10 розділу IX Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з управління активами інституційних інвесторів (діяльність з управління активами), затверджених рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі - Комісія) від 26.05.2006 р. N 341 (z0864-06) , зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 24.07.2006 р. за N 864/12738 (зі змінами та доповненнями), з метою захисту прав інвесторів Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку ВИРІШИЛА:
1. Зупинити внесення змін до системи депозитарного обліку щодо інвестиційних сертифікатів пайового венчурного інвестиційного фонду "ТРИАР" недиверсифікованого виду закритого типу ТОВ "Компанія з управління активами КРУАР" на загальну суму 2000000 гривень, номінальною вартістю 1 гривня, бездокументарної форми існування, зареєстрованого Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку свідоцтво N 916 від 13.12.2007 року, крім операцій пов'язаних з викупом інвестиційних сертифікатів вищевказаного ІСІ.
2. Заборонити ВАТ "Міжрегіональний фондовий союз" (код ЄДРПОУ 24917996) (ПАТ "Всеукраїнський депозитарій цінних паперів" (код ЄДРПОУ - 35917889) або ВАТ "Національний депозитарій України" (код ЄДРПОУ - 30370711), з якими укладено договір про обслуговування емісії цінних паперів пайового венчурного інвестиційного фонду "ТРИАР" недиверсифікованого виду закритого типу ТОВ "Компанія з управління активами КРУАР") та зберігачам, що здійснюють облік прав власності на цінні папери, випущені ТОВ "Компанія з управління активами КРУАР" (пайовий венчурний інвестиційний фонд "ТРИАР" недиверсифікованого виду закритого типу) вносити зміни до системи депозитарного обліку, пов'язаних з проведенням облікових операцій на рахунках їх клієнтів та депонентів, крім операцій, пов'язаних з викупом інвестиційних сертифікатів вищевказаного ІСІ.
3. Зобов'язати відповідний депозитарій з дня отримання копії цього рішення довести до відома зберігачів, що здійснюють облік прав власності на цінні папери емітента ТОВ "Компанія з управління активами КРУАР" (пайовий венчурний інвестиційний фонд "ТРИАР" недиверсифікованого виду закритого типу) у депозитарній системі України, та у триденний термін з моменту отримання ними копій цього рішення повідомити Державну комісію з цінних паперів та фондового ринку про взяття його до виконання.
4. ТОВ "Компанія з управління активами КРУАР" протягом двох місяців прийняти рішення про ліквідацію пайового венчурного інвестиційного фонду "ТРИАР" недиверсифікованого виду закритого типу ТОВ "Компанія з управління активами КРУАР" або передачу сукупності активів та зобов'язань, що становлять пайовий інвестиційний фонд, іншій компанії з управління активами інституційних інвесторів та протягом 1 робочого дня повідомити Державну комісію з цінних паперів та фондового ринку про прийняте рішення.
5. ТОВ "Компанія з управління активами КРУАР" в порядку, встановленому законодавством, здійснити заходи щодо ліквідації пайового інвестиційного фонду або передачі сукупності активів та зобов'язань, що становлять пайовий венчурний інвестиційний фонд "ТРИАР" недиверсифікованого виду закритого типу ТОВ "Компанія з управління активами КРУАР", іншій компанії з управління активами інституційних інвесторів.
6. Управлінню спільного інвестування Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку забезпечити повідомлення в установленому порядку ТОВ "Компанія з управління активами КРУАР" та відповідних учасників Національної депозитарної системи України про прийняте рішення.
7. Управлінню із забезпечення діяльності Голови Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, організації роботи засідань Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку та міжнародних зв'язків забезпечити опублікування цього рішення відповідно до вимог законодавства України
8. Контроль за виконанням цього рішення покласти на члена Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку С.Бірюка.
9. Це рішення набирає чинності з дати його прийняття.
Голова Комісії
Д.Тевелєв
Протокол засідання Комісії
від 10 серпня 2010 р. N 33