КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 3 травня 2007 р. N 690
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення державного нагляду за додержанням стандартів, державного метрологічного нагляду

( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 409 (409-2008-п) від 23.04.2008 ) ( Установити, що використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті (107-17) Міністерству економіки за програмою "Державний нагляд за додержанням стандартів, державний метрологічний нагляд", здійснюється відповідно до Порядку, затвердженого цією Постановою, згідно з Постановою КМ N 409 (409-2008-п) від 23.04.2008 ) ( Установити, що використання у 2009 році коштів, передбачених у державному бюджеті (835-17) Міністерству економіки за програмою "Державний нагляд за додержанням стандартів, державний метрологічний нагляд", здійснюється відповідно до Порядку, затвердженого цією Постановою, з урахуванням особливостей, зазначених в Постанові КМ N 342 (342-2009-п) від 15.04.2009 ) ( Установити, що використання у 2010 році коштів, передбачених у державному бюджеті (2154-17) Міністерству економіки за програмою "Державний нагляд за додержанням стандартів, державний метрологічний нагляд", здійснюється відповідно до Порядку, затвердженого цією Постановою, з урахуванням особливостей, зазначених в Постанові КМ N 816 (816-2010-п) від 08.09.2010 )
Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) для здійснення державного нагляду за додержанням стандартів, державного метрологічного нагляду, що додається.
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 33

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 3 травня 2007 р. N 690

ПОРЯДОК

використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 489-16 ) для здійснення державного нагляду за додержанням стандартів, державного метрологічного нагляду

Загальна частина

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) за програмою "Державний нагляд за додержанням стандартів, державний метрологічний нагляд" (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є Мінекономіки.
Відповідальним за виконання бюджетної програми (розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня) є Держспоживстандарт.
Виконавцями (одержувачами бюджетних коштів) є державні центри стандартизації, метрології та сертифікації.

Напрями використання бюджетних коштів

3. Бюджетні кошти спрямовуються на здійснення державного метрологічного нагляду та державного нагляду за додержанням стандартів, норм і правил центральним органом виконавчої влади у сфері технічного регулювання та споживчої політики і його територіальними органами - державними центрами стандартизації, метрології та сертифікації з метою додержання суб'єктами господарювання усіх форм власності стандартів, норм і правил під час виготовлення та випуску продукції, її реалізації (в тому числі оптової та оптово-роздрібної), виконання робіт, надання послуг.

Вимоги щодо використання бюджетних коштів

4. Держспоживстандарт укладає з державними центрами стандартизації, метрології та сертифікації договори про виконання робіт з державного нагляду за додержанням стандартів, норм і правил, вимоги яких є обов'язковими, метрологічного нагляду (далі - договори) згідно із затвердженим ним планом заходів щодо виконання бюджетної програми.
5. Оплата виконаних робіт провадиться на підставі укладених договорів та помісячного розпису асигнувань, затвердженого Мінфіном.
6. Операції з бюджетними коштами здійснюються відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
7. Для недопущення виникнення кредиторської заборгованості на кінець року до договорів обов'язково включається вимога щодо коригування визначеної в них суми та зобов'язань сторін у разі зменшення бюджетних призначень за програмою під час уточнення показників Державного бюджету України на 2007 рік (489-16) .

Звітність про використання бюджетних коштів та контроль за їх витрачанням

8. План заходів щодо виконання бюджетної програми подається Мінфіну у двотижневий строк.
Інформацію про виконання плану заходів Держспоживстандарт подає Мінфіну щокварталу у двотижневий строк після закінчення звітного періоду та одинадцяти місяців.
Держспоживстандарт подає Мінфіну щокварталу до 20 числа наступного місяця звіт про стан виконання результативних показників відповідно до паспорта бюджетної програми разом з результатами аналізу, поясненнями, висновками щодо виконання затверджених показників та пропозиціями стосовно врегулювання проблемних питань.
У разі невиконання результативних показників Держспоживстандарт утворює комісію, яка розглядає питання щодо доцільності продовження фінансування.
Про рішення комісії Держспоживстандарт письмово повідомляє Мінфін у триденний строк.
Рішення про зупинення фінансування приймає Мінфін.
( Пункт 9 виключено на підставі Постанови КМ N 409 (409-2008-п) від 23.04.2008 )
10. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.