КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 15 вересня 2010 р. N 845
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2010 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо боротьби з виробництвом і розповсюдженням фальсифікованих та субстандартних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2010 році коштів, передбачених у державному бюджеті (2154-17) для здійснення заходів щодо боротьби з виробництвом і розповсюдженням фальсифікованих та субстандартних лікарських засобів, що додається.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 15 вересня 2010 р. N 845

ПОРЯДОК

використання у 2010 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 2154-17 ) для здійснення заходів щодо боротьби з виробництвом і розповсюдженням фальсифікованих та субстандартних лікарських засобів

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2010 році коштів, передбачених у державному бюджеті (2154-17) Держлікінспекції МОЗ для виконання програми "Заходи по боротьбі з виробництвом та розповсюдженням фальсифікованих та субстандартних лікарських засобів" (далі - бюджетні кошти).
Відповідальним за виконання зазначеної бюджетної програми є Держлікінспекція МОЗ, яка діє у системі головного розпорядника бюджетних коштів - МОЗ.
2. Бюджетні кошти спрямовуються на оплату послуг уповноважених Держлікінспекцією МОЗ лабораторій, що належать до сфери управління Інспекції, з проведення лабораторних аналізів з метою виявлення фальсифікованих та субстандартних лікарських засобів.
3. У разі встановлення невідповідності лікарських засобів вимогам нормативних документів Держлікінспекцією МОЗ проводяться такі заходи щодо боротьби з виробництвом та розповсюдженням фальсифікованих та субстандартних лікарських засобів:
1) вітчизняного виробництва - лабораторні дослідження зразків серії лікарських засобів, яка перебуває в обігу, та/або архівних зразків вироблених серій лікарських засобів, що відбираються в кількості, достатній для проведення двох повних аналізів за всіма показниками методів контролю якості;
2) іноземного виробництва:
підготовка звернення до уповноваженої особи власника реєстраційного посвідчення лікарського засобу або його офіційного представника щодо надання інформації стосовно можливого місця відбору зразків серії лікарських засобів для проведення лабораторних досліджень;
пошук серії лікарських засобів в Україні (у разі відсутності інформації стосовно можливого місця відбору зразків такої серії лікарських засобів для проведення лабораторних досліджень);
лабораторні дослідження зразків серії лікарських засобів за показниками, визначеними Держлікінспекцією МОЗ.
4. У разі виникнення підозри у фальсифікації лікарських засобів Держлікінспекція МОЗ та її територіальні органи проводять у межах своїх повноважень додатково до лабораторних досліджень, передбачених пунктом 3 цього Порядку, розслідування щодо походження та шляхів розповсюдження таких лікарських засобів.
5. Оплату послуг, пов'язаних з проведенням лабораторних досліджень зразків серії лікарських засобів, здійснює Держлікінспекція МОЗ на підставі актів виконаних робіт у кожному окремому випадку відповідно до договорів про надання послуг з уповноваженими Держлікінспекцією МОЗ лабораторіями, що належать до сфери її управління.
6. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, проводяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
7. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.