УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
13.09.2006 N 294
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства економіки N 1081 (v1081665-10) від 31.08.2010 )

Про утворення Міжвідомчої комісії та робочої групи з питань функціонування спеціальних (вільних) економічних зон і територій пріоритетного розвитку

( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства економіки N 347 (v0347665-06) від 20.11.2006 N 94 (v0094665-07) від 11.04.2007 N 308 (v0308665-08) від 29.07.2008 )
На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 08.09.2006 N 32398/0/1-06 НАКАЗУЮ:
1. Утворити Міжвідомчу комісію з питань функціонування спеціальних (вільних) економічних зон і територій пріоритетного розвитку у складі згідно з додатком.
2. Затвердити Положення про Міжвідомчу комісію з питань функціонування спеціальних (вільних) економічних зон і територій пріоритетного розвитку, що додається.
Виконуючий обов'язки
Міністра
А.Максюта

Додаток
до наказу Мінекономіки
13.09.2006  N 294
(у редакції наказу
Мінекономіки
29.07.2008  N 308
( v0308665-08 )

СКЛАД

Міжвідомчої комісії з питань функціонування спеціальних (вільних) економічних зон і територій пріоритетного розвитку

ДАНИЛИШИН Богдан Михайлович - Міністр економіки, голова Міжвідомчої комісії
ПАНТЕЛЕЄНКО Віктор Михайлович - заступник Міністра економіки, заступник голови Міжвідомчої комісії
ІВЧЕНКО Віктор Анатолійович - Голова Державного агентства України з інвестицій та інновацій, заступник голови Міжвідомчої комісії (за згодою)
Члени Міжвідомчої комісії:
ГЕЙМАН Олег Айзікович - Голова підкомітету з питань державної економічної політики, захисту прав споживачів та споживчої кооперації Комітету з питань економічної політики Верховної Ради України (за згодою)
ГРИЩЕНКО Сергій Георгійович - заступник Міністра промислової політики (за згодою)
ЗАВАЛЕВСЬКА Валентина Олександрівна - заступник Міністра аграрної політики (за згодою)
МОСКВІН Сергій Олександрович - заступник Голови Державного агентства України з інвестицій та інновацій (за згодою)
ПЛОТНІКОВ Олексій Віталійович - Голова підкомітету з питань Міжнародної економічної політики Комітету з питань економічної політики Верховної Ради України (за згодою)
РАБОТНЬОВ Володимир Геннадійович - заступник Міністра транспорту і зв'язку - директор державного морського І річкового транспорту (за згодою)
ФЕДОРОВ Олександр Олегович - Голова Державної митної служби України (за згодою)
ФУДАШКІН Денис Олександрович - заступник Міністра фінансів (за згодою)
ЧЕКАШКІН Сергій Вікторович - заступник Голови Державної податкової адміністрації (за згодою)
( Склад із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства економіки N 347 (v0347665-06) від 20.11.2006, N 94 (v0094665-07) від 11.04.2007; в редакції Наказу Міністерства економіки N 308 (v0308665-08) від 29.07.2008 )
Директор департаменту
інвестиційної діяльності
В.Загородній

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства економіки
України
від 13.09.2006  N 294

ПОЛОЖЕННЯ

про Міжвідомчу комісію з питань функціонування спеціальних (вільних) економічних зон і територій пріоритетного розвитку

1. Міжвідомча комісія з питань функціонування спеціальних (вільних) економічних зон і територій пріоритетного розвитку (далі - Міжвідомча комісія) є постійно діючим дорадчим органом, що створюється з метою комплексного дослідження, узагальнення результатів діяльності спеціальних (вільних) економічних зон (далі - СЕЗ) і територій пріоритетного розвитку (далі - ТПР) та визначення ефективних шляхів подальшого їх функціонування.
2. У своїй діяльності Міжвідомча комісія керується Конституцією України (254к/96-ВР) , законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, а також цим Положенням.
3. Міжвідомча комісія відповідно до покладених на неї завдань: узагальнює матеріали щодо результатів функціонування СЕЗ іТПР;
розглядає питання щодо вдосконалення законодавчої та нормативно-правової бази з питань створення та функціонування СЕЗ і ТПР;
розглядає проблемні питання, які виникають при затвердженні та реалізації інвестиційних проектів на спеціальних територіях;
ініціює здійснення перевірок діяльності суб'єктів підприємницької діяльності щодо виконання зобов'язань з реалізації інвестиційних проектів та дотримання ними законодавства;
розглядає результати перевірок, здійснюваних відповідними центральними та місцевими органами виконавчої влади, щодо виконання зобов'язань та дотримання законодавства суб'єктами підприємництва при реалізації інвестиційних проектів у СЕЗ і ТПР;
опрацьовує питання щодо доцільності дострокового припинення реалізації інвестиційних проектів у СЕЗ і ТПР, у разі виявлення фактів порушень при їх реалізації з боку суб'єктів підприємництва.
4. Міжвідомча комісія має право залучати до своєї роботи фахівців центральних органів виконавчої влади, державних та громадських організацій, наукових установ.
5. Керівництво Міжвідомчої комісії здійснює її Голова.
Голова Міжвідомчої комісії має двох заступників.
Голова Міжвідомчої комісії має право у разі потреби вносити зміни до її складу.
6. Організаційною формою роботи Міжвідомчої комісії є засідання, які проводяться в міру необхідності, але не рідше одного разу в квартал.
Дата, час, місце проведення та порядок денний засідання Міжвідомчої комісії визначаються головою Міжвідомчої комісії.
Засідання Міжвідомчої комісії проводить її голова або за його дорученням заступник голови Міжвідомчої комісії (головуючий).
Засідання Міжвідомчої комісії проводиться у разі, коли у ньому беруть участь більшість половини членів Міжвідомчої комісії.
Якщо член Міжвідомчої комісії з об'єктивних причин не може бути присутнім на засіданні, він за попереднім погодженням з головою Міжвідомчої комісії направляє на засідання представника з правом брати участь у голосуванні.
Підготовку матеріалів для розгляду на засіданнях Міжвідомчої комісії здійснює департамент інвестиційної діяльності Мінекономіки.
7. Рішення Міжвідомчої комісії вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість її членів, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів, голос головуючого на засіданні є вирішальним.
Рішення Міжвідомчої комісії оформлюється протоколом, який підписується головою Міжвідомчої комісії. У разі відсутності голови, рішення підписує заступник голови.
8. Для забезпечення своєї діяльності Міжвідомча комісія створює робочу групу з провідних фахівців відповідних органів виконавчої влади, науковців та інвесторів.
Координацію діяльності робочої групи здійснює заступник голови Міжвідомчої Комісії.
Директор департаменту
інвестиційної діяльності
В.Загородній