КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 29 вересня 2010 р. N 885
Київ

Питання використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду для здійснення окремих заходів, пов'язаних із забезпеченням діяльності Конституційного Суду України

Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити Порядок використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду (2154-17) для здійснення окремих заходів, пов'язаних із забезпеченням діяльності Конституційного Суду України, що додається.
2. Виділити Конституційному Суду України на безповоротній основі кошти Стабілізаційного фонду (2154-17) за напрямом, передбаченим пунктом 14 частини першої статті 74 Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" (2154-17) , в сумі 2,7 млн. гривень за рахунок надходжень від цільового розміщення державних цінних паперів, а в разі їх недостатності - за рахунок коштів, одержаних від приватизації державного майна або від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, які перебувають у державній власності та на яких розташовані об'єкти, що підлягають приватизації.
3. Міністерству фінансів забезпечити внесення змін до розпису державного бюджету.
4. Державному казначейству перерахувати Конституційному Суду України кошти, виділені відповідно до цієї постанови.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 31

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 29 вересня 2010 р. N 885

ПОРЯДОК

використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду ( 2154-17 ) для здійснення окремих заходів, пов'язаних із забезпеченням діяльності Конституційного Суду України

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду (2154-17) , передбачених пунктом 14 частини першої статті 74 Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" (2154-17) за напрямом "Інші витрати", для здійснення окремих заходів, пов'язаних із забезпеченням діяльності Конституційного Суду України (далі - бюджетні кошти).
2. Бюджетні кошти спрямовуються на:
виплату вихідної допомоги суддям, що вийшли у відставку в поточному році;
виплату щомісячного довічного грошового утримання суддям, що вийшли у відставку в поточному році.
3. Головним розпорядником бюджетних коштів є Конституційний Суд України.
4. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, проводяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
Конституційний Суд України бере бюджетні зобов'язання виключно у межах фактично перерахованих на його рахунки бюджетних коштів.
5. Конституційний Суд України подає Мінфіну щомісяця до 5 числа місяця, що настає за звітним періодом, звіт про використання бюджетних коштів.
6. Після закінчення бюджетного періоду залишки бюджетних коштів, що обліковуються на рахунках головного розпорядника бюджетних коштів станом на 1 січня 2011 р., повертаються до державного бюджету.
7. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.