УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
N 133 від 09.04.2002
м.Київ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
24 квітня 2002 р.
за N 388/6676
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови Національного банку N 94 (z0336-04) від 03.03.2004 )

Про порядок погодження територіальними управліннями Національного банку України статутів або змін до статутів кредитних спілок з питань кредитування та розрахунків

З метою приведення нормативно-правових актів Національного банку України щодо погодження статутів або змін до статутів кредитних спілок у відповідність до пунктів 2, 4 розділу IX Закону України "Про кредитні спілки" (2908-14) Правління Національного банку України ПОСТАНОВЛЯЄ:
1. Територіальним управлінням Національного банку України в період з 23 січня 2002 року до дня створення Державного реєстру фінансових установ:
1.1. Погоджувати статути або зміни до статутів кредитних спілок лише з питань кредитування та розрахунків відповідно до повноважень, наданих Національному банку України.
1.2. Погодження статутів або змін до статутів кредитних спілок України з питань кредитування та розрахунків здійснювати відповідно до вимог статті 21 Закону України "Про кредитні спілки" (2908-14) , що регламентує порядок здійснення кредитними спілками господарської діяльності.
Облік погоджених статутів або змін до статутів вести в спеціальному журналі (із зазначенням N з/п, назви спілки, адреси та номера телефону, дати надходження та погодження статуту або змін до нього, прізвища, ім'я та по батькові керівника). Один примірник статуту або змін до нього залишати в територіальному управлінні Національного банку України, інші повертати кредитній спілці.
Погодження статутів або змін до статутів здійснюється у двотижневий термін.
1.3. У разі виявлення невідповідності статуту або змін до статуту кредитної спілки з питань кредитування та розрахунків вимогам чинного законодавства, у тому числі нормативно-правових актів Національного банку України надавати кредитній спілці висновок про відмову в погодженні статуту або змін до статуту в письмовій формі.
2. Визнати такими, що втратили чинність, постанову Правління Національного банку України від 07.02.94 N 25 (va025500-94) "Про погодження Статуту кредитної спілки з питань кредитування та розрахунків із Національним банком України та наказ Національного банку України від 17.03.94 N 41 (v0041500-94) "Про Положення про погодження Статуту кредитних спілок з питань кредитування та розрахунків і надання позичок Кредитними спілками".
3. Постанова набирає чинності через 10 днів після державної реєстрації в Міністерстві юстиції України.
4. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на заступника Голови В.Л.Кротюка та начальників територіальних управлінь Національного банку України.
Голова
В.С.Стельмах