ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
20.09.2010 N 391
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
5 жовтня 2010 р.
за N 890/18185

Про затвердження Інструкції щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 12-нк (річна) "Звіт про діяльність концертної організації, професійного творчого колективу"

Відповідно до статей 4, 14, 18 Закону України "Про державну статистику" (2614-12) , з метою вдосконалення державних статистичних спостережень у сфері концертної діяльності та отримання повної, всебічної й об'єктивної статистичної інформації НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Інструкцію щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 12-нк (річна) "Звіт про діяльність концертної організації, професійного творчого колективу", що додається.
2. Респондентам при заповненні форми державного статистичного спостереження N 12-нк (річна) "Звіт про діяльність концертної організації, професійного творчого колективу" використовувати Інструкцію, затверджену цим наказом.
3. Департаменту статистики послуг (Калачова І.В.):
3.1. Подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3.2. Довести цей наказ до відома територіальних органів державної статистики.
4. Цей наказ набирає чинності з 1 січня 2011 року.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Власенко Н.С.
В.о. Голови
В.О.Піщейко

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комітету
статистики України
20.09.2010  N 391
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
5 жовтня 2010 р.
за N 890/18185

ІНСТРУКЦІЯ

щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 12-нк (річна) "Звіт про діяльність концертної організації, професійного творчого колективу"

I. Загальні положення

1.1. Ця Інструкція призначена для використання концертними організаціями (філармонії, концертні об'єднання, концертні зали) й професійними творчими колективами (музичні, хорові, танцювальні тощо), розташованими на території України, які мають статус юридичної особи, при заповненні форми державного статистичного спостереження N 12-нк (річна) "Звіт про діяльність концертної організації, професійного творчого колективу" (далі - форма N 12-нк).
1.2. Концертні організації, професійні творчі колективи, які тимчасово не працювали з різних причин (ремонт тощо) протягом певного часу звітного року, заповнюють відповідні показники за період своєї діяльності або на дату ліквідації концертної організації, професійного творчого колективу.

II. Заповнення розділу I "Основні показники роботи"

2.1. У рядку 01 наводяться дані про концерти, проведені на території своєї області. До цього показника включаються всі концерти, проведені за звітний період не тільки виконавцями концертної організації, професійного творчого колективу, творчого колективу у складі концертної організації, але й колективами, концертними бригадами та сольними виконавцями інших організацій (концертних організацій, професійних творчих колективів, філармоній, театрів тощо), які прибули на гастролі. Дані рядка 01 за всіма графами мають збігатися з підсумком даних рядків 02 та 04.
2.2. У графі 1 наводяться дані про загальну кількість концертів, які проводились протягом звітного року.
2.3. У графі 2 наводяться дані про кількість слухачів на концертах, виходячи з кількості проданих квитків.
2.4. У рядку 02 наводяться дані про концерти, які проведені за звітний період на території своєї області виконавцями (творчими колективами, концертними бригадами та сольними виконавцями) концертної організації, професійного творчого колективу та творчими колективами у складі концертної організації. З них у рядку 03 наводяться дані стосовно концертів, що проводились на власній сцені (стаціонарному сценічному майданчику).
2.5. У рядку 04 наводяться дані про концерти в межах області розташування концертної організації або професійного творчого колективу, що проведені іншими колективами, концертними бригадами і сольними виконавцями, які приїхали на гастролі з інших областей.
2.6. У рядку 05 наводяться дані (із рядка 01) про концерти, проведені у сільській місцевості.
2.7. У рядку 07 наводяться дані (із рядка 01) про такі концерти: концерти (для дорослих і дітей) симфонічних оркестрів, хорових і хореографічних колективів, оркестрів народних інструментів і духових оркестрів, концерти вокалістів - солістів оперного і камерного плану, артистів балету, інструменталістів-солістів, читців - майстрів художнього слова, камерно-вокальних і камерно-інструментальних ансамблів пісні і танцю, ансамблів танцю, фольклорних ансамблів тощо.
2.8. У рядку 08 наводяться дані про всі проведені гастрольні заходи (концерти) за межами своєї області.
2.9. Концерти, організовані у порядку шефства (благодійні), а також виступи колективів або окремих виконавців на радіо чи телебаченні до звіту не включаються.

III. Заповнення розділу II "Кількість працівників за звітний рік та творчих колективів"

3.1 Графи 1 "Середньооблікова кількість штатних працівників - усього, осіб" та 3 "Середня кількість позаштатних працівників - усього, осіб (працюючі за договорами та зовнішні сумісники)" заповнюються відповідно до Інструкції зі статистики кількості працівників, затвердженої наказом Держкомстату від 28.09.2005 N 286 (z1442-05) , зареєстрованої у Мін'юсті 30.11.2005 за N 1442/11722.
3.2. У графах 2 та 4 наводяться дані про художній та артистичний персонал відповідно до переліку посад професійних творчих працівників концертних організацій і професійних творчих колективів.
3.3. У графі 5 наводяться дані про кількість творчих колективів у складі концертної організації та професійного творчого колективу.

IV. Загальні вимоги до заповнення форми N 12-нк

Форма N 12-нк заповнюється чітко та розбірливо й підписується керівником (власником) та/або особою, відповідальною за достовірність наданої інформації, а також обов'язково має бути вказано номер телефону виконавця, факс, адресу електронної пошти юридичної особи. Виправлення помилок підтверджується підписом особи, яка її заповнила, із зазначенням дати внесення змін.
Директор департаменту
статистики послуг
І.В.Калачова