ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
28.09.2010 N 406
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
19 жовтня 2010 р.
за N 941/18236

Про затвердження Інструкції щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 1-от (один раз на рік) "Звіт дитячого закладу оздоровлення та відпочинку за літо 20__ року"

Відповідно до статей 4, 14, 18 Закону України "Про державну статистику" (2614-12) , з метою подальшого вдосконалення державних статистичних спостережень із питань діяльності дитячих закладів оздоровлення і відпочинку та отримання повної, всебічної й об'єктивної статистичної інформації НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Інструкцію щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 1-от (один раз на рік) "Звіт дитячого закладу оздоровлення та відпочинку за літо 20__ року", що додається.
2. Респондентам при заповненні форми державного статистичного спостереження N 1-от (один раз на рік) "Звіт дитячого закладу оздоровлення та відпочинку за літо 20__ року" використовувати Інструкцію, затверджену цим наказом.
3. Департаменту статистики послуг (Калачова І.В.):
3.1. Подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3.2. Довести Інструкцію, затверджену цим наказом, до відома територіальних органів державної статистики.
4. Цей наказ набирає чинності з 1 січня 2011 року.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Власенко Н.С.
Голова
О.Г.Осауленко

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комітету
статистики України
28.09.2010  N 406
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
19 жовтня 2010 р.
за N 941/18236

ІНСТРУКЦІЯ

щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 1-от (один раз на рік) "Звіт дитячого закладу оздоровлення та відпочинку за літо 20__ року"

I. Загальні положення

Ця Інструкція містить основні положення щодо заповнення показників у формі державного статистичного спостереження N 1-от (один раз на рік) "Звіт дитячого закладу оздоровлення та відпочинку за літо 20__ року" (далі - звіт).

II. Заповнення розділу А. Загальна інформація

2.1. У рядку 1 наводять інформацію щодо місцезнаходження та номера телефону засновника (власника) закладу оздоровлення та відпочинку (далі - заклад).
2.2. У рядку 2 зазначають найменування міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади, до сфери управління якого належить заклад.
2.3. У рядку 3 вказують календарну кількість днів роботи закладу (без урахування перерви між змінами).
2.4. У рядку 4 зазначається тип закладу.
2.5. Інформацію за всіма типами закладів наводять за літо відповідного року.

III. Заповнення розділу I. Основні показники роботи закладу

3.1. У рядку 01 наводять кількість місць у закладі, яка визначена в установчих документах закладу згідно з нормативами розміщення дітей для оздоровлення та відпочинку на території, у приміщеннях дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Додатково розгорнуті місця у рядку 01 не враховують. Табори з денним перебуванням та наметові містечка, а також дитячі заклади праці й відпочинку з денним перебуванням рядок 01 не заповнюють.
3.2. При заповненні рядків 02-06 використовують документи первинного обліку: журнали реєстрації прибуття і вибуття дітей, путівки, довідки та інші супровідні документи.
3.3. У рядку 02 наводять дані про загальну чисельність дітей, які перебували у закладі протягом усього літнього оздоровчого сезону. У цьому рядку дітей, які відпочивали протягом двох, трьох, чотирьох змін, ураховують відповідну кількість разів.
3.4. У рядках 03-06 (на відміну від рядка 02) дітей ураховують за списком незалежно від кількості змін. Дані кожного із зазначених рядків мають бути меншими або дорівнювати даним рядка 02. Дітей, зарахованих одночасно до кількох перелічених категорій, відображають у рядках 03-06 відповідну кількість разів.
3.5. У рядку 07 наводять дані про середньооблікову кількість штатних працівників закладу відповідно до Типових штатних нормативів дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, затверджених наказом Мінсім'ямолодьспорту від 16.04.2009 N 1254 (z0396-09) , зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 30.04.2009 за N 396/16412.
3.6. У рядку 08 наводять дані про педагогічний персонал: вихователів (вожатих), культорганізаторів, методистів, практичних психологів, інструкторів з фізичної культури та плавання (за наявності басейну або пляжу на період купального сезону), керівників гуртків, інструкторів з туризму (за наявності в закладі туристичного клубу, містечка або стоянки), акомпаніаторів. Табори з денним перебуванням та заклади праці й відпочинку, організовані у загальноосвітніх навчальних закладах, наводять дані про кількість вихователів, яка зазначена у розпорядчому документі про відкриття закладу.
3.7. У рядку 09 наводять дані про медичних працівників закладу - лікарів та середній медичний персонал.
3.8. У рядку 10 наводять дані про персонал працівників кухні (харчоблоку).
3.9. У рядку 11 наводять дані про адміністративно-господарський (включно з директором закладу) та обслуговуючий персонал.
3.10. У рядку 12 наводять дані про фактичну кількість людино-днів, проведених дітьми у закладі. Для заповнення рядка 12 використовують журнали реєстрації прибуття і вибуття дітей, інші документи первинного обліку.

IV. Заповнення розділу II. Матеріальна база закладу

4.1. Показники цього розділу заповнюють у разі, якщо рядок 01 розділу I звіту не дорівнює 0. Табори з денним перебуванням та наметові містечка, а також дитячі заклади праці й відпочинку з денним перебуванням розділ не заповнюють.
Розділ заповнюють один раз на п'ять років: за 2010, 2015 роки тощо.
4.2. У рядку 01 зазначають площу житлових кімнат (спалень).
4.3. У рядку 02 наводять дані про фактичну кількість місць у їдальні.
4.4. У рядках 03-07 відображають інформацію про наявність у закладі відповідних споруд і приміщень незалежно від їхнього розміру. Наприклад, у рядку 05 заклад, що має басейн, зазначає цифру "1", а заклад, у якого басейну немає, - цифру "0".

V. Заповнення розділу III. Фінансові показники

5.1. Розділ заповнюють усі заклади оздоровлення та відпочинку.
5.2. У рядку 01 наводять дані про середню вартість одного людино-дня перебування дитини у закладі незалежно від джерел фінансування, за які здійснювалося оздоровлення та відпочинок дітей. Табори з денним перебуванням та заклади праці й відпочинку, організовані у загальноосвітніх навчальних закладах, наводять дані про середню вартість одного людино-дня перебування дитини у закладі згідно з кошторисом.
5.3. Дані наводять у гривнях без десяткового знака.

VI. Заповнення розділу IV. Розподіл дітей за регіонами, з яких вони прибули на оздоровлення

6.1. У графі 1 наводять дані про загальну чисельність дітей, які перебували у закладі влітку. Дані графи 1 рядка 01 розділу мають дорівнювати даним графи 1 рядка 02 розділу I.
6.2. У графах 2-5 наводять дані про окремі категорії дітей, які потребують особливої уваги та підтримки. Дані граф 2-5 за рядком 01 розділу мають дорівнювати відповідним даним графи 1 рядків 03-06 розділу I.
6.3. Дані кожної з граф 2-5 мають бути меншими або дорівнювати даним графи 1 за всіма рядками.
6.4. У рядках 02-28 дані про загальну чисельність дітей, а також їх окремі категорії розподіляють за регіонами, з яких прибули діти.
6.5. У рядку 29 наводять дані про чисельність дітей, які прибули в заклад із інших країн.
6.6. Сума даних рядків 02-29 за графами 1-5 має дорівнювати даним рядка 01 за відповідними графами.

VII. Заповнення розділу V. Міжрайонна міграція дітей з метою оздоровлення

7.1. У графі 1 наводять дані про загальну чисельність дітей, що прибули на оздоровлення та відпочинок до закладу з регіону, на території якого розташовано заклад.
7.2. У графах 2-5 наводять дані про окремі категорії дітей з регіону, на території якого розташовано заклад, які потребують особливої уваги та підтримки.
7.3. Дані кожної з граф 2-5 мають бути меншими або дорівнювати даним графи 1 за всіма рядками.
7.4. У рядках 02-30 дані про чисельність дітей, а також їхні окремі категорії розподіляють за районами та містами обласного значення, з яких прибули діти.
7.5. Сума даних рядків 02-30 за графами 1-5 має дорівнювати даним рядка 01 за відповідними графами.

VIII. Загальні вимоги до заповнення звіту

8.1. При заповненні звіту зазначають код ЄДРПОУ та всі реквізити закладу (найменування, місцезнаходження й місце здійснення діяльності, щодо якої подається форма звітності).
8.2. Звіт заповнюють чітко та розбірливо, а також обов'язково вказують номер телефону виконавця, факс, адресу електронної пошти. Звіт підписує керівник (власник) та/або особа, відповідальна за достовірність наданої інформації. Виправлення помилок підтверджують підписом особи, яка заповнила звіт, із зазначенням дати внесення змін.
Директор департаменту
статистики послуг
І.В.Калачова