УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.

Меморандум

про перспективні напрями співробітництва у галузі стандартизації та сертифікації між Італійською установою з уніфікації (UNI) та Державним комітетом стандартизації, метрології та сертифікації України

( Меморандум припинив свою дію, додатково див. Документ (p0100697-10) )
Дата підписання:
Дата набуття чинності:
17.09.2001 р.
17.09.2001 р.
Пріоритетним напрямом розвитку в галузі стандартизації та сертифікації в Україні є адаптація та зближення з правилами, процедурами та стандартами ЄС відповідно до статей 51 та 56 Угоди про партнерство та співробітництво між Україною та ЄС (УПС) (998_012) , гармонізація законодавства з міжнародними нормами і правилами, зокрема з Угодою про технічні бар'єри в торгівлі (981_008) (ТБТ) Світової організації торгівлі.
Сторони співпрацюватимуть у галузі стандартизації та сертифікації за такими напрямками:
- підготовка фахівців у галузі сертифікації;
- допомога у підготовці до акредитації українського органу з сертифікації систем управління якістю та навколишнім середовищем у віповідністі до міжнародних стандартів ISO 9000 та ISO 14000;
- допомога в імплементації в Україні європейських директив Нового підходу;
- технічна допомога щодо сприяння укладанню Угоди про взаємне визнання сертифікатів відповідності в рамках Європейської Асоціації з Акредитації (ЄА).
Меморандум укладається терміном на три роки і набуває чинності з дати його підписання.
Вчинено в м. Сідней (Австралія) 17.09.2001 року у двох примірниках, кожний українською, італійською та англійською мовами, причому всі тексти є автентичними.
Генеральний директор
Італійської установи з
уніфікації (UNI)
Паоло Мореллі
(підпис)
Голова Державного комітету
стандартизації, метрології
та сертифікації України
Петро Кабан
(підпис)