ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ
З ДЕРЖАВНОГО МАТЕРІАЛЬНОГО РЕЗЕРВУ
ДЕРЖАВНЕ КАЗНАЧЕЙСТВО УКРАЇНИ
Н А К А З
17.09.2010 N 342/335
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
21 жовтня 2010 р.
за N 963/18258

Про затвердження Порядку спрямування надходжень від реалізації матеріальних цінностей державного резерву, розброньованих матеріальних цінностей мобілізаційного резерву та матеріальних цінностей державного резерву медичного призначення до Державного бюджету України в 2010 році

Відповідно до статті 6 Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" (2154-17) , з метою здійснення своєчасного та повного зарахування коштів до Державного бюджету України НАКАЗУЄМО:
1. Затвердити Порядок спрямування надходжень від реалізації матеріальних цінностей державного резерву, розброньованих матеріальних цінностей мобілізаційного резерву та матеріальних цінностей державного резерву медичного призначення до Державного бюджету України в 2010 році, що додається.
2. Управління бухгалтерського обліку та звітності та Юридичному управлінню Державного комітету України з державного матеріального резерву забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому законодавством порядку.
3. Директору Департаменту забезпечення діяльності Комітету Державного комітету України з державного матеріального резерву довести цей наказ до відома заступників Голови, керівників самостійних структурних підрозділів Державного комітету України з державного матеріального резерву.
4. Директору Департаменту методології з обслуговування бюджетів, бухгалтерського обліку та звітності Державного казначейства України (Сушко Н.І.) довести цей наказ до відома заступників голови, керівників самостійних структурних підрозділів Державного казначейства України.
5. Цей наказ набирає чинності через 10 днів після державної реєстрації у Міністерстві юстиції України.
6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державного комітету України з державного матеріального резерву та на заступників голови Державного казначейства України відповідно до розподілу обов'язків.
Голова Державного
комітету України з державного
матеріального резерву
Голова Державного
казначейства України
ПОГОДЖЕНО:
Міністр економіки України
Міністр фінансів України
Ю.А.Благодир
С.І.Харченко
В.П.Цушко
Ф.О.Ярошенко

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комітету
України з державного
матеріального резерву,
Державного казначейства
України
17.09.2010  N 342/335
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
21 жовтня 2010 р.
за N 963/18258

ПОРЯДОК

спрямування надходжень від реалізації матеріальних цінностей державного резерву, розброньованих матеріальних цінностей мобілізаційного резерву та матеріальних цінностей державного резерву медичного призначення до Державного бюджету України в 2010 році ( 2154-17 )

I. Загальні положення

1.1. Цей Порядок регулює питання спрямування в 2010 році до Державного бюджету України (2154-17) коштів, одержаних Державним комітетом України з державного матеріального резерву від реалізації матеріальних цінностей державного резерву, розброньованих матеріальних цінностей мобілізаційного резерву та матеріальних цінностей державного резерву медичного призначення.
1.2. Згідно зі статтею 6 Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" (2154-17) надходження від реалізації матеріальних цінностей державного резерву, розброньованих матеріальних цінностей мобілізаційного резерву та матеріальних цінностей державного резерву медичного призначення є джерелом формування спеціального фонду Державного бюджету України на 2010 рік.
1.3. Розподіл коштів, одержаних Державним комітетом України з державного матеріального резерву від реалізації матеріальних цінностей державного резерву, розброньованих матеріальних цінностей мобілізаційного резерву та матеріальних цінностей державного резерву медичного призначення, здійснюється відповідно до вимог Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" (2154-17) .

II. Порядок перерахування до Державного бюджету України на 2010 рік ( 2154-17 ) коштів, одержаних від реалізації матеріальних цінностей державного резерву, розброньованих матеріальних цінностей мобілізаційного резерву та матеріальних цінностей державного резерву медичного призначення

2.1. Державний комітет України з державного матеріального резерву відкриває в Державному казначействі України рахунок за балансовим рахунком 3711П "Інші рахунки клієнтів Державного казначейства" (далі - рахунок 3711) Плану рахунків бухгалтерського обліку виконання державного та місцевих бюджетів, затвердженого наказом Державного казначейства України від 28.11.2000 N 119 (v0119506-00) (із змінами) (далі - План рахунків).
На зазначений рахунок зараховуються кошти, одержані від реалізації матеріальних цінностей державного резерву, розброньованих матеріальних цінностей мобілізаційного резерву та матеріальних цінностей державного резерву медичного призначення.
2.2. Державне казначейство України наступного дня після зарахування коштів на рахунок, відкритий за балансовим рахунком 3711 передає Державному комітету України з державного матеріального резерву виписку із зазначеного рахунку.
2.3. Кошти від реалізації матеріальних цінностей державного резерву, розброньованих матеріальних цінностей мобілізаційного резерву та матеріальних цінностей державного резерву медичного призначення, зараховані на рахунок 3711, протягом трьох робочих днів розподіляються в обсягах, передбачених Законом України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" (2154-17) , та перераховуються Державним комітетом України з державного матеріального резерву платіжними дорученнями на відповідні рахунки з обліку надходжень спеціального фонду державного бюджету, відкриті в Державному казначействі України за балансовим рахунком 3121 "Надходження коштів спеціального фонду державного бюджету, які направляються на спеціальні видатки" Плану рахунків (v0119506-00) .
У три останні робочі дні місяця зазначені кошти розподіляються та перераховуються Державним комітетом України з державного матеріального резерву до Державного бюджету України (2154-17) не пізніше робочого дня, наступного за днем зарахування коштів на рахунок 3711. Залишки коштів на рахунку 3711 на перше число місяця не повинні перевищувати суму надходжень на цей рахунок в останній робочий день попереднього місяця.
У платіжному дорученні на перерахування коштів до Державного бюджету України в полі "Призначення платежу" Державний комітет України з державного матеріального резерву вказує код класифікації доходів бюджету, джерело формування та відповідну статтю Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" (2154-17) .
2.4. Кошти, зараховані помилково, або кошти, які підлягають поверненню у зв'язку з невиконанням зобов'язань Державним комітетом України з державного матеріального резерву, тобто виникли в результаті невідвантаження (відвантаження не в повному обсязі) продукції за договорами на реалізацію із 100% передоплатою, підлягають поверненню з рахунку 3711 на підставі платіжного доручення Державного комітету України з державного матеріального резерву за призначенням.
2.5. Державний комітет України з державного матеріального резерву забезпечує своєчасність перерахування коштів до спеціального фонду Державного бюджету України (2154-17) з рахунку, відкритого в Державному казначействі України за балансовим рахунком 3711, та їх відповідність джерелам формування.

III. Бухгалтерський облік операцій за коштами, що надходять від реалізації матеріальних цінностей державного резерву, розброньованих матеріальних цінностей мобілізаційного резерву та матеріальних цінностей державного резерву медичного призначення

Відображення операцій, пов'язаних з надходженнями від реалізації матеріальних цінностей державного резерву, розброньованих матеріальних цінностей мобілізаційного резерву та матеріальних цінностей державного резерву медичного призначення до Державного бюджету України (2154-17) , проводиться у бухгалтерському обліку та фінансовій звітності в порядку та за формами, установленими Державним казначейством України.
Начальник Управління
бухгалтерського обліку
та звітності - головний бухгалтер
Державного комітету України
з державного матеріального
резерву
Директор Департаменту методології
з обслуговування бюджетів,
бухгалтерського обліку
та звітності
Державного казначейства України
Л.В.Казаська
Н.І.Сушко