КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
від 3 листопада 2010 р. N 2047-р
Київ

Про скидання надлишків зворотних вод у р. Інгулець

1. З метою запобігання виникненню аварійної ситуації на гідротехнічних спорудах Криворізького басейну дозволити скидання із ставка-накопичувача надлишків зворотних вод у р. Інгулець у період з 1 листопада 2010 р. по 1 березня 2011 р. згідно з регламентом скидання надлишків зворотних вод.
Відповідальність за додержання вимог регламенту покласти на Міністерство промислової політики, контроль за їх виконанням - на Міністерство охорони навколишнього природного середовища і Державний комітет рибного господарства.
2. Державному комітету водного господарства розробити на підставі гідрологічного прогнозу щодо весняної повені у 2011 році у басейні р. Інгульця регламент промивання русла зазначеної річки та погодити його з Міністерством охорони навколишнього природного середовища, Державним комітетом рибного господарства, Міністерством охорони здоров'я, Дніпропетровською, Миколаївською і Херсонською облдержадміністраціями.
3. Міністерству промислової політики вжити в межах своїх повноважень заходів до забезпечення оплати гірничорудними підприємствами згідно з додатками 1 і 2 за рахунок власних коштів робіт з розроблення регламентів, зазначених у пунктах 1 і 2 цього розпорядження, розбавлення зворотних вод під час їх скидання та промивання русла р. Інгульця залежно від фактичного обсягу скидання.
4. Міністерству промислової політики, Міністерству охорони навколишнього природного середовища, Державному комітетові водного господарства разом з Дніпропетровською, Херсонською і Миколаївською облдержадміністраціями затвердити у місячний строк план заходів щодо поетапного зменшення обсягу скидання надлишків зворотних вод у р. Інгулець, поліпшення якості води у зазначеній річці, Карачунівському водосховищі, водозаборі Інгулецької зрошувальної системи та забезпечити контроль за його виконанням.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 33

Додаток 1
до розпорядження Кабінету Міністрів України
від 3 листопада 2010 р. N 2047-р

ПЕРЕЛІК

гірничорудних підприємств, які здійснюють оплату робіт з розроблення регламентів скидання надлишків зворотних вод та промивання русла р. Інгульця, а також робіт з розбавлення зворотних вод під час їх скидання

Найменування підприємства Фактичний обсяг відкачування зворотних вод у південному напрямку в 2009 році, тис. куб. метрів
ВАТ "Криворізький залізорудний комбінат" 4573,9
ВАТ "Суха Балка" 758,2
Шахтне управління ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" 4240,9
ВАТ "Центральний гірничо- збагачувальний комбінат" 3242
Усього 12815

Додаток 2
до розпорядження Кабінету Міністрів України
від 3 листопада 2010 р. N 2047-р

ПЕРЕЛІК

гірничорудних підприємств, за участю яких здійснюється оплата робіт з промивання русла р. Інгульця

Відкриті акціонерні товариства:
Криворізький залізорудний комбінат
АрселорМіттал Кривий Ріг
Суха Балка
Центральний гірничо-збагачувальний комбінат
Північний гірничо-збагачувальний комбінат