КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 27 жовтня 2010 р. N 1040
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду для придбання виробничої лінії та налагодження на базі казенного науково-виробничого об'єднання "Форт" МВС України виробництва деталей зброї за МІМ-технологіями

Відповідно до частини другої статті 74 Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" (2154-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду (2154-17) для придбання виробничої лінії та налагодження на базі казенного науково-виробничого об'єднання "Форт" МВС України виробництва деталей зброї за МІМ-технологіями, що додається.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 31

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 27 жовтня 2010 р. N 1040

ПОРЯДОК

використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду ( 2154-17 ) для придбання виробничої лінії та налагодження на базі казенного науково-виробничого об'єднання "Форт" МВС України виробництва деталей зброї за МІМ-технологіями

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду за напрямом, передбаченим пунктом 11 частини першої статті 74 Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" (2154-17) , для придбання виробничої лінії та налагодження на базі казенного науково-виробничого об'єднання "Форт" МВС України виробництва деталей зброї за МІМ-технологіями (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є МВС, одержувачем бюджетних коштів - казенне науково-виробниче об'єднання "Форт" МВС України.
3. Бюджетні кошти в сумі 19300 тис. гривень виділяються на безповоротній основі з урахуванням вимог Порядку використання коштів Стабілізаційного фонду, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2009 р. N 289 (289-2009-п) (Офіційний вісник України, 2009 р., N 24, ст. 793; 2010 р., N 2, ст. 69).
Джерелами покриття зазначених витрат є надходження до Стабілізаційного фонду (2154-17) від цільового розміщення державних цінних паперів, приватизації державного майна та інші надходження, безпосередньо пов'язані з процесом приватизації та кредитуванням підприємств, а також кошти, які надходитимуть від сплати штрафів, пені та неустойки за невиконання власниками приватизованих об'єктів умов договорів купівлі-продажу, а у разі їх недостатності - надходження від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що перебувають у державній власності, на яких розміщені об'єкти, що підлягають приватизації, або від повернення коштів, які надавалися із Стабілізаційного фонду (2154-17) на поворотній основі.
4. Бюджетні кошти спрямовуються на:
придбання виробничої лінії;
налагодження на базі казенного науково-виробничого об'єднання "Форт" МВС України виробництва деталей зброї за МІМ-технологіями.
5. МВС подає у тижневий строк Мінфіну пропозиції щодо розподілу виділеної суми за кодами економічної класифікації видатків державного бюджету.
Мінфін з урахуванням зазначених пропозицій визначає бюджетну програму, закріплює за нею коди програмної та функціональної класифікації видатків і кредитування бюджету та вносить в установленому порядку зміни до розпису державного бюджету.
6. Закупівля товарів, робіт і послуг здійснюється за рахунок бюджетних коштів у встановленому законом порядку.
До договорів про придбання виробничої лінії та налагодження на базі казенного науково-виробничого об'єднання "Форт" МВС України виробництва деталей зброї за МІМ-технологіями включаються вимоги щодо застосування штрафних санкцій до суб'єктів господарювання за невиконання або несвоєчасне виконання зобов'язань.
7. Взяття бюджетних зобов'язань здійснюється виключно в межах фактично перерахованих на рахунки коштів.
8. Казенне науково-виробниче об'єднання "Форт" МВС України надсилає щомісяця до 15 числа МВС інформацію про використання бюджетних коштів для її узагальнення та подання до 25 числа Мінфіну.
9. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, проводяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
10. Після закінчення бюджетного періоду залишки бюджетних коштів, що обліковуються на рахунках МВС та казенного наукововиробничого об'єднання "Форт" МВС України станом на 1 січня 2011 р., повертаються до державного бюджету.
11. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.