МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ
Н А К А З
13.09.2010 N 775/1020
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
10 листопада 2010 р.
за N 1069/18364

Про затвердження Порядку використання у 2010 році субвенції з державного бюджету обласному бюджету Чернівецької області для придбання обладнання для закладів охорони здоров'я

Відповідно до Порядку використання у 2010 році субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток регіонів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.06.2010 N 422 (422-2010-п) , НАКАЗУЄМО:
1. Затвердити Порядок використання у 2010 році субвенції з державного бюджету обласному бюджету Чернівецької області для придбання обладнання для закладів охорони здоров'я, що додається.
2. Департаменту економіки, фінансів і бухгалтерської звітності Міністерства охорони здоров'я України у встановленому законодавством порядку подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра охорони здоров'я України Буніну С.С. та заступника Міністра фінансів України Рибака С.О.
4. Цей наказ набирає чинності через 10 днів після державної реєстрації в Міністерстві юстиції України.
Міністр охорони
здоров'я України
Міністр фінансів України
ПОГОДЖЕНО:
Голова
Державного казначейства України
Заступник Голови
Головного контрольно-ревізійного
управління України
З.М.Митник
Ф.О.Ярошенко
С.І.Харченко
Н.І.Рубан

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МОЗ,
Мінфіну
13.09.2010  N 775/1020
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
10 листопада 2010 р.
за N 1069/18364

ПОРЯДОК

використання у 2010 році субвенції з державного бюджету обласному бюджету Чернівецької області для придбання обладнання для закладів охорони здоров'я

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2010 році субвенції з державного бюджету обласному бюджету Чернівецької області для придбання обладнання для закладів охорони здоров'я (далі - субвенція), головним розпорядником якої визначено Міністерство охорони здоров'я України.
2. Субвенція використовуюється на придбання медичного обладнання для обласних закладів охорони здоров'я Чернівецької області за умови наявності або підготовки в цих закладах належним чином обладнаних приміщень для його встановлення та використання.
Перелік медичного обладнання визначається відповідно до потреби закладів охорони здоров'я Чернівецької області та погоджується МОЗ.
3. Закупівля товарів, робіт і послуг здійснюється в установленому законодавством порядку.
4. З метою недопущення виникнення кредиторської заборгованості на кінець року до договорів про закупівлю товарів, робіт і послуг включається вимога щодо коригування визначених у відповідному договорі суми та зобов'язань сторін у разі зменшення бюджетних призначень під час уточнення показників державного бюджету та надходження до обласного бюджету субвенції не в повному обсязі.
5. Операції, пов'язані з використанням субвенції, проводяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету, затвердженого наказом Державного казначейства України від 25.05.2004 N 89 (z0716-04, za716-04) , зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10.06.2004 за N 716/9315.
Державне казначейство перераховує субвенцію відповідно до вимог Порядку перерахування дотації вирівнювання, додаткової дотації на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів та субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, коштів, що передаються до державного бюджету з місцевих бюджетів, а також міжбюджетних трансфертів між місцевими бюджетами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.04.2002 N 490 (490-2002-п) .
6. Головне управління охорони здоров'я Чернівецької обласної державної адміністрації щомісяця до 10 числа подає Міністерству охорони здоров'я та Міністерству фінансів детальну інформацію про використання субвенції.
7. Міністерство охорони здоров'я щокварталу до 20 числа наступного місяця інформує Кабінет Міністрів України і Міністерство фінансів про використання субвенції.
8. Контроль за цільовим та ефективним використанням субвенції здійснюється в установленому законодавством порядку.
В.о. Директора Департаменту
економіки, фінансів
і бухгалтерської звітності
Директор Департаменту
фінансів охорони здоров'я
та соціальних програм
М.Г.Вовк
С.О.Діденко