Меморандум

про взаєморозуміння між Міністерством аграрної політики України та Міністерством сільського господарства та аграрних реформ Сирійської Арабської Республіки

Дата підписання:
Дата набрання чинності для України:
01.11.2010 р.
01.11.2010 р.
З огляду на важливість розвитку наукового співробітництва між Міністерством аграрної політики України та Міністерством сільського господарства та аграрних реформ Сирійської Арабської Республіки (далі - Сторони) в сфері охорони сортів рослин між двома країнами.
Прагнучи створити між Сторонами взаємні відносини з технічних питань, розвитку трудових ресурсів для досягнення цілей цього Меморандуму,
Сторони домовляються про таке:

Стаття 1

1. Обмін інформацією стосовно охорони прав на сорти рослин.
2. Обмін інформацією щодо нових сортів рослин.
3. Заохочення охорони сортів рослин як відповідну винагороду для досліджень, здійснених з метою підтримки нових сортів рослин.
4. Співпраця обох сторін в організації спеціальних технічних курсів в дослідницьких центрах, університетах, відповідних установах, приватних підприємствах та інших організаціях, які працюють у цій сфері.

Стаття 2

1. Міністерство аграрної політики України має можливість звернутися з проханням до Міністерства сільського господарства та аграрних реформ Сирійської Арабської Республіки з метою участі та сприяння з питань програм співпраці з різними напрямками у сфері охорони сортів рослин.
2. Міністерство сільського господарства та аграрних реформ Сирійської Арабської Республіки має можливість звернутися з проханням до Міністерства аграрної політики України з метою участі та сприяння з питань програм співпраці з різними напрямками у сфері охорони сортів рослин.

Стаття 3

Міністерство аграрної політики України та Міністерство сільського господарства та аграрних реформ Сирійської Арабської Республіки проводитимуть підготовку профільних фахівців шляхом проведення учбових заходів, організації семінарів та конференцій в Україні та Сирії з питань охорони сортів рослин, якщо дозволяють умови.

Стаття 4

В рамках цього Меморандуму Сторони домовилися про обмін копіями видань наукових журналів в сфері нових сортів рослин і їх захисту.

Стаття 5

На запит однієї зі Сторін, інша Сторона надає юридичне підтвердження, відповідно до якого нею було прийнято рішення.

Стаття 6

Сторони проводитимуть засідання за взаємною згодою.

Стаття 7

Витрати, пов'язані з виконанням цього Меморандуму, покриваються за власний рахунок Сторін.

Стаття 8

Зміни та доповнення до цього Меморандуму можуть бути внесені за взаємною згодою Сторін.

Стаття 9

Сторони в будь-який час можуть припинити дію цього Меморандуму в односторонньому порядку шляхом письмового повідомлення за три місяці до припинення його дії.

Стаття 10

Все спілкування стосовно заходів щодо цього Меморандуму, здійснюватиметься письмово.

Стаття 11

Цей меморандум набирає чинності з дати його підписання і залишатиметься чинним протягом 5 років.
Вчинено у м. Києві 01 листопада 2010 року у двох примірниках, кожний українською, арабською та англійською мовами. Всі тексти є однаково автентичними. У разі виникнення розбіжностей при тлумаченні положень цієї Угоди переважну силу матиме текст англійською мовою.
 За Міністерство                   За Міністерство сільського
 аграрної політики                 господарства та аграрних реформ
 України                           Сирійської Арабської Республіки