УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
У К А З
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
 

Про списання з суб'єктів підприємницької діяльності сум штрафних та фінансових санкцій

 
 
( Указ не вступив в дію у зв'язку з відхиленням проекту Закону про списання з суб'єктів підприємницької діяльності сум штрафів та фінансових санкцій згідно з Постановою ВР N 927-XIV (927-14) від 14.07.99 )
 
 
З метою створення умов для фінансового оздоровлення суб'єктів підприємницької діяльності та відповідно до пункту 4 розділу XV "Перехідні положення" Конституції України (254к/96-ВР) постановляю:
 
1. Надати право тимчасовим комісіям з питань забезпечення своєчасності сплати податків, внесення інших обов'язкових платежів та ефективного використання бюджетних коштів (далі - тимчасові комісії), утвореним відповідно до Указу Президента України від 28 лютого 1997 року N 187 (187/97) "Про заходи щодо забезпечення наповнення державного бюджету та посилення фінансово-бюджетної дисципліни" в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, списати з платників податків - суб'єктів підприємницької діяльності (з урахуванням їх фінансового становища та характеру порушень) суми штрафних та фінансових санкцій, нарахованих за несвоєчасну сплату податків і зборів (обов'язкових платежів), неподаткових платежів, суми пені, на них нараховані, належні до сплати до 1 січня 1999 року і не сплачені за станом на 1 травня 1999 року до бюджетів та державних цільових фондів.
 
2. Залучити до роботи тимчасових комісій народних депутатів України (за їх згодою).
 
3. Органам стягнення відкликати з установ банків платіжні документи на суми списаних штрафних та фінансових санкцій і пені.
 
4. Кабінету Міністрів України затвердити у місячний строк порядок списання сум штрафних та фінансових санкцій і пені відповідно до цього Указу.
 
5. Покласти на Кабінет Міністрів України надання офіційних роз'яснень щодо цього Указу.
 
6. Цей Указ набирає чинності в порядку, передбаченому пунктом 4 розділу XV "Перехідні положення" (254к/96-ВР) Конституції України.
 
 
Президент України Л.КУЧМА
 
м. Київ, 23 червня 1999 року N 714/99