УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ ФІНАНСОВОГО МОНІТОРИНГУ УКРАЇНИ
Н А К А З
05.06.2009 N 64
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
26 червня 2009 р.
за N 569/16585
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Державного комітету фінансового моніторингу N 192 (z1072-10) від 22.10.2010 )

Про затвердження Порядку отримання Держфінмоніторингом інформації від суб'єктів господарювання

Відповідно до статей 13, 14 Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом" (249-15) , а також пункту 5 Положення про Державний комітет фінансового моніторингу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 N 100 (100-2007-п) , та з метою упорядкування процедури отримання Державним комітетом фінансового моніторингу України від суб'єктів господарювання інформації, необхідної для виконання покладених на нього завдань, НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Порядок отримання Державним комітетом фінансового моніторингу України інформації від суб'єктів господарювання (додається).
2. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
3. Юридичному управлінню (Комашко В.В.), Департаменту взаємодії та методичного забезпечення системи фінансового моніторингу (Подкоритов А.С.) та Департаменту аналітичної роботи (Твердохліб І.П.) спільно забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державного комітету фінансового моніторингу України Клюшке С.М.
Голова
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державного комітету
України з питань регуляторної
політики та підприємництва
І.Б.Черкаський
О.Кужель

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комітету
фінансового моніторингу
України
05.06.2009  N 64
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
26 червня 2009 р.
за N 569/16585

ПОРЯДОК

отримання Державним комітетом фінансового моніторингу України інформації від суб'єктів господарювання

1. Цей Порядок визначає процедуру направлення Державним комітетом фінансового моніторингу України (далі - Держфінмоніторинг) письмових запитів про надання інформації (в тому числі такої, що становить банківську або комерційну таємницю, та копій документів, що її підтверджують), необхідної для виконання покладених на нього завдань, суб'єктам господарювання та надання такими суб'єктами запитуваної інформації.
2. Інформація, яка запитується Держфінмоніторингом, використовується з метою проведення аналізу фінансових операцій, що стали об'єктом фінансового моніторингу у Держфінмоніторингу.
3. Запити направляються до суб'єктів господарювання у письмовій формі, на офіційному бланку та підписуються Головою Держфінмоніторингу або його відповідним заступником.
4. Перелік необхідної інформації та/або копій документів, який зазначається у запиті Держфінмоніторингу, формується в залежності від суті фінансових операцій, що стали об'єктом фінансового моніторингу у Держфінмоніторингу.
5. Суб'єкти господарювання, їх посадові особи зобов'язані надавати письмово інформацію, що стосується фінансових операцій, які стали об'єктом фінансового моніторингу у Держфінмоніторингу та необхідну для виконання покладених на Держфінмоніторинг завдань додаючи засвідчені печаткою суб'єкта господарювання копії документів, що її підтверджують.
6. Лист-відповідь суб'єкта господарювання має містити:
номер та дату запиту Держфінмоніторингу, на який надається відповідь;
повну та змістовну інформацію, що запитується у запиті Держфінмоніторингу;
засвідчені печаткою суб'єкта господарювання копії документів, що підтверджують надану інформацію, відповідно до запиту Держфінмоніторингу;
підпис повноважної посадової особи, скріплений відбитком печатки.
7. Задоволення запиту здійснюється протягом трьох робочих днів з дати його отримання.
Начальник
Юридичного Управління
В.В.Комашко