УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
N 10/1-912 від 30.04.98
м.Київ
Начальникам регіональних
митниць
Начальникам митниць
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11/1-5298 (v5298342-98) від 27.05.98 )

Щодо сертифікації продукції

Враховуючи позицію, викладену в листі Держстандарту від 30.04.98 N 5-Ф/224 до Держмитслужби, та з метою сприяння переміщенню товарів через пункт пропуску, повідомляємо наступне. При ввезенні на митну територію України товарів, що підлягають сертифікації згідно з Законом України "Про якість та безпеку харчових продуктів" (771/97-ВР) та Закону України "Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції" (468/97-ВР) , обов'язковою складовою здійснення сертифікаційних робіт є проведення лабораторних випробувань зразків продукції.
Результати цих випробувань є підставою для документального підтвердження належної якості продукції. Цю роботу відповідні лабораторії, як зазначено у вищезгаданому листі, можуть здійснювати з використанням митних ліцензійних складів.
На основі вищевказаного дозволяється ввезення таких товарів виключно на митні ліцензійні склади з обов'язковим попереднім підтвердженням митниці, в зоні діяльності якої розташовані МЛС, про можливість розміщення кожної конкретної партії імпортованої продукції на цих складах.
Сертифікат відповідності, який підтверджує належну якість та безпеку партії продукції, видається Органом з сертифікації лише після проведення відповідних випробувань відібраних на митному складі зразків продукції.
Заступник Голови Служби
Ю.Соловков