ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ
Р О З'Я С Н Е Н Н Я
N 12 від 05.05.99
м.Київ

Про забезпечення представлення інтересів держави на загальних зборах акціонерних товариств

Відповідно до п.23 частини 2 статті 7 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" (448/96-ВР) Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку роз'яснює порядок застосування рішення Комісії від 01.02.99 р. N 10 (z0127-99) "Про передання державних корпоративних прав від Фонду державного майна України до Національного агентства України з управління державними корпоративними правами" та спільного наказу Фонду державного майна України (далі - Фонд) та Національного агентства України з управління державними корпоративними правами (далі - Агентство) від 05.03.99 р. N 403/31 (далі - Спільний наказ) "Про передачу державних корпоративних прав до Національного агентства України з управління державними корпоративними правами і внесення відповідних змін у реєстрах" щодо внесення інформації про статус та повноваження Агентства на особові рахунки у системі реєстру власників іменних цінних паперів у реєстроутримувачів або на рахунки у цінних паперах у зберігачів цінних паперів.
Спільний наказ розглядається як письмове розпорядження Фонду про передання Агентству в управління державних корпоративних прав з повноваженнями акціонерів та без права відчуження пакетів акцій, відповідно до вимог рішення Комісії від 01.02.99 р. N 10. Агентство у анкеті юридичної особи визначається як орган, який здійснює управління державними корпоративними правами.
У зв'язку з цим, реєстраторам належить внести зміни до анкети юридичної особи, визначивши, що Агентство - є орган, який здійснює управління державними корпоративними правами. Інформація до анкети юридичної особи вноситься реєстраторами самостійно на підставі Спільного наказу та реквізитів Агентства і не потребує печатки Агентства або Фонду.
Для забезпечення представлення інтересів держави на загальних зборах в акціонерних товариствах, визначених спільним наказом, у разі відсутності в системі реєстру інформації про Агентство як орган, який здійснює управління державними корпоративними правами, уповноважений представник Агентства під час реєстрації учасників загальних зборів подає завірений Агентством витяг з акту прийому - передачі в управління державних корпоративних прав від Фонду до Агентмтва, у якому визначено це акціонерне товариство.
Голова Комісії
О.Мозговий
Протокол засідання Комісії
від 15 квітня 1999 р. N 22
"Українська Інвестиційна Газета" N 21\\99