П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про спеціальну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини "Стан дотримання Україною європейських стандартів з прав і свобод людини"

( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2011, N 17, ст.114 )
Заслухавши відповідно до частини третьої статті 18 Закону України "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини" (776/97-ВР) представлену Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Карпачовою Н.І. спеціальну доповідь "Стан дотримання Україною європейських стандартів з прав і свобод людини", Верховна Рада України постановляє:
1. Взяти до відома висновки і пропозиції, викладені у спеціальній доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини "Стан дотримання Україною європейських стандартів з прав і свобод людини".
2. Опублікувати в газеті "Голос України" виступ Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини під час представлення спеціальної доповіді "Стан дотримання Україною європейських стандартів з прав і свобод людини" (n0001715-10) .
3. Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України вжити подальших заходів щодо приведення національного законодавства в галузі прав і свобод людини у відповідність із європейськими стандартами та взятими Україною міжнародними зобов'язаннями, виконання рекомендацій Ради Європи, її моніторингових органів щодо України.
4. Кабінету Міністрів України з метою поглиблення правосвідомості населення України, активізації структур громадянського суспільства, підвищення відповідальності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових осіб у забезпеченні прав і свобод людини вжити заходів щодо поширення інформації в українському суспільстві стосовно виконання Україною рекомендацій відповідних органів Ради Європи, рішень Європейського Суду з прав людини.
Голова Верховної Ради України
В.ЛИТВИН
м. Київ, 21 грудня 2010 року
N 2840-VI