УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
N 34 від 13.02.2001
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції N 149 (v0149569-02) від 27.05.2002 )

Про порядок призначення і звільнення працівників урядових органів, територіальних органів з питань банкрутства, установ, підприємств Міністерства економіки України

Відповідно до Указів Президента України від 15 грудня 1999 року N 1572/99 (1572/99) "Про систему центральних органів виконавчої влади", від 15 грудня 1999 року N 1573/99 (1573/99) "Про зміни у структурі центральних органів виконавчої влади", розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 жовтня 1995 р. N 643-р (643-95-р) "Про перелік посад керівників, призначення на які та звільнення з яких здійснюється Кабінетом Міністрів України, керівниками відповідних органів державної виконавчої влади" та постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 1998 р. N 732 (732-98-п) "Про затвердження Порядку розгляду питань, пов'язаних з призначенням на посади та звільнення з посад керівників, заступників керівників центральних органів виконавчої влади, а також голів місцевих державних адміністрацій" НАКАЗУЮ:
Установити такий порядок призначення та звільнення працівників урядових органів з питань банкрутства, установ, підприємств Міністерства економіки України:
1. Призначаються та звільняються Кабінетом Міністрів України за поданням Міністерства економіки:
Голова Державного агентства з управління державним матеріальним резервом та його заступники;
Голова Державної служби експортного контролю та його заступники;
Голова Державної інспекції з контролю за цінами та його заступники.
2. Претенденти на посади, зазначені у пункті 1 цього наказу, подають до управління кадрів Міністерства економіки такі документи: заяву, особову картку ( форма П-2ДС (z0484-95) ) з відповідними додатками; три фотокартки розміром 4х6 сантиметрів; копії документів про освіту, науковий ступінь, вчене звання, підвищення кваліфікації; копію паспорта громадянина України; декларацію про доходи за минулий рік та зобов'язання фінансового характеру, у тому числі і за кордоном, претендента та членів його сім'ї; попередження про встановлені законодавством обмеження для державних службовців, підписане особою, яка рекомендується на посаду; довідку про наявність допуску до державної таємниці установленої форми; медичну довідку про стан здоров'я за формою N 133-О; біографічну довідку, скріплену підписом керівника кадрової служби та печаткою.
3. Претенденти на зазначені посади проходять співбесіду з Міністром та за його дорученням з відповідними посадовими особами Міністерства економіки.
4. Управління кадрів готує подання на ім'я Прем'єр-міністра України щодо призначення претендента на посаду, проект рішення з цього питання та після погодження з відповідними структурними підрозділами Міністерства економіки подає на підпис Міністрові.
5. При внесенні пропозицій щодо звільнення осіб з посад, зазначених у пункті 1 цього наказу, управління кадрів готує подання на ім'я Прем'єр-міністра України з обгрунтуванням причини неможливості перебування особи на обійманій посаді, проект рішення щодо звільнення та після погодження з відповідними структурними підрозділами Міністерства економіки подає на підпис Міністрові. До подання додається заява особи, яка звільняється, за необхідністю- матеріали службового розслідування, медична довідка, інші документи, що мають безпосереднє відношення до цієї справи.
6. На осіб, визначених у пункті 1 цього наказу, на підставі акта Кабінету Міністрів України щодо призначення на посади, звільнення з посад видається відповідний наказ Міністерства економіки за підписом Міністра.
Копії наказів у триденний термін надсилаються до Кабінету Міністрів України.
7. Призначаються та звільняються наказом Міністерства економіки за підписом Міністра за поданням управління з питань власності та банкрутства Міністерства економіки та за погодженням з відповідними органами місцевої виконавчої влади:
начальники регіональних, обласних управлінь з питань банкрутства.
8. Претенденти на посади, зазначені у пункті 7 цього наказу, подають до управління кадрів документи: заяву, особову картку ( форма П-2ДС (z0484-95) ) з відповідними додатками; три фотокартки розміром 4х6 сантиметрів; копії документів про освіту, науковий ступінь, вчене звання, підвищення кваліфікації; копію паспорта громадянина України; декларацію про доходи за минулий рік та зобов'язання фінансового характеру, у тому числі і за кордоном, претендента та членів його сім'ї; попередження про встановлені законодавством обмеження для державних службовців, підписане особою, яка рекомендується на посаду; довідку про наявність допуску до державної таємниці установленої форми.
9. Призначаються та звільняються наказом Міністерства економіки за підписом Міністра на контрактній основі за рішенням колегії Міністерства економіки та погодженням з відповідними органами місцевої виконавчої влади:
ректор Української академії зовнішньої торгівлі;
директор Науково-дослідного економічного інституту;
завідуючий Вищими курсами іноземних мов.
10. Призначаються та звільняються наказом Міністерства економіки за підписом Міністра на контрактній основі за погодженням з відповідними органами місцевої виконавчої влади:
директор державного підприємства "Миколаївзовніштранс";
директор державного підприємства "Ренізовніштранс";
директор державного підприємства "Одесазовніштранс";
директор державного підприємства "Херсонзовніштранс";
деректор державного госпрозрахункового видавничо-поліграфічного підприємства "Зовнішторгвидав України";
директор Державного інформаційно-аналітичного центру моніторингу зовнішніх товарних ринків;
директор Кременчуцького державного підприємства "Техносервіс";
директор державного торгово-виробничого підприємства "Кримодяг";
директор Тернопільського державного підприємства "Галант";
директор Українського державного зовнішньоекономічного підприємства з експорту-імпорту продукції, товарів народного споживання і послуг "Укррізноекспорт";
директор Севастопольського державного торгового підприємства "Каштан";
президент Державної компаниї з переробки та утилізації використаної тари й упаковки "Укртарапереробка";
голова державної госпрозрахункової установи Агентства з питань банкрутства;
директор державного підприємства "Економіко-правничий центр з питань банкрутства" (м.Івано-Франківськ);
директор державного підприємства "Економіко-правовий центр з питань банкрутства" (м.Харків);
директор державного підприємства "Південний регіональний інформаційно-навчальний центр з питань банкрутства"(м.Одеса).
11. Призначаються та звільняються наказом Міністерства економіки за підписом керівника адміністративного департаменту на контрактній основі за погодженням з відповідними органами місцевої виконавчої влади:
директор управління будівництва при Міністерстві економіки України;
керівники автотранспортного підприємства, житлово-комунального відділу, Державного підприємства "Хвиля", кафе N 1 Міністерства.
12. Призначаються та звільняються наказом Міністерства економіки за підписом керівника адміністративного департаменту:
директор Центру перепідготовки управлінських і економічних кадрів-завідуючий відділенням Науково-дослідного економічного інституту (за поданням директора інституту, погодженим з управлінням кадрів Міністерства економіки).
13. Претенденти на посади, зазначені в пунктах 9-12 цього наказу, подають до управління кадрів заяву, особовий листок по обліку кадрів; автобіографію; 2 фотокартки розміром 4х6 сантиметрів; копії документів про освіту, науковий ступінь, вчене звання, підвищення кваліфікації, копію паспорта громадянина України; біографічну довідку, скріплену підписом керівника кадрової служби та печаткою.
14. Кандидати на посади, зазначені у пунктах 7, 9, 10, 11, 12 цього наказу, проходять співбесіду з відповідними посадовими особами апарату Міністерства економіки, залежно від напряму діяльності підприємства.
15. Управління кадрів разом з відповідними структурними підрозділами апарату Міністерства економіки готує контракт з керівниками підприємств, установ, визначених у пунктах 9-11 цього наказу, і подає його на підпис Міністрові.
16. Після підписання контракту управління кадрів готує проект наказу щодо призначення кандидата на відповідну посаду.
17. У разі звільнення осіб з посад, зазначених в пунктах 7, 9, 10, 11, 12 цього наказу, до управління кадрів подається заява особи, яка звільняється, та, за необхідністю, інші документи, що мають безпосереднє відношення до цієї справи.
18. Працівники урядових, територіальних органів, установ, підприємств Міністерства економіки, визначених у пунктах 1, 7, 9, 10, 11, 12 цього наказу, призначаються та звільняються наказом керівника відповідного урядового, територіального органу, установи, підприємства.
19. Порядок призначення та звільнення працівників торговельно-економічних місій у складі дипломатичних представництв України за кордоном визначається окремим наказом Міністра економіки України.
20. Визнати такими, що втратили чинність, накази Міністерства економіки України від 07.08.98 N 639 у частині порядку призначення, переміщення та звільнення працівників підвідомчих організацій та від 25.01.99 N 66.
21. Контроль за виконанням цього наказу покласти на керівника адміністративного департаменту.
Міністр
В.Роговий