УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Н А К А З
15.07.2008 N 763
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Державної митної служби N 1559 (v1559342-10) від 30.12.2010 )

Про надання повноважень митним органам щодо прийняття попередніх рішень про класифікацію та кодування товарів згідно з УКТЗЕД

Відповідно до Порядку прийняття попередніх рішень про класифікацію та кодування товару в УКТЗЕД, затвердженого наказом Держмитслужби України від 04.04.2005 N 238 (z0449-05) "Про затвердження Порядку прийняття попередніх рішень щодо класифікації та кодування товарів в УКТЗЕД" (далі - Порядок), з метою оптимізації, впорядкування та скорочення часу (удосконалення) процедури оформлення попередніх рішень та контролю за їх використанням (при митному оформленні) НАКАЗУЮ:
1. Надати повноваження на прийняття попередніх рішень про класифікацію та кодування товарів згідно з УКТЗЕД (2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14) таким митним органам:
- Київській обласній митниці;
- Львівській митниці;
- Східній митниці;
- Південній митниці;
- Харківській митниці.
2. Приймати попередні класифікаційні рішення за зверненнями суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, акредитованих у зазначених митницях.
3. Керівникам вищезазначених митних органів у 10-денний строк внести відповідні зміни до Положень про митниці. Наказом митного органу визначити підрозділи, посадові особи яких будуть приймати попередні класифікаційні рішення і нести відповідальність за виконання установлених Порядком функцій. У межах штатної чисельності митниць провести перерозподіл штатної чисельності й засобів оргтехніки та зв'язку між підрозділами митного органу. Визначені посадові особи повинні мати необхідні практичні навички з класифікаційної роботи, які забезпечують необхідну кваліфікацію.
4. Центральному митному управлінню лабораторних досліджень та експертної роботи (Рамусь І.П.) забезпечити проведення стажування посадових осіб митних органів, які будуть безпосередньо приймати попередні класифікаційні рішення.
5. Регіональній інформаційній митниці (Копосов С.А.) протягом 20 днів провести акредитацію діючого програмно-інформаційного комплексу для ведення реєстру попередніх рішень про класифікацію товарів згідно з УКТЗЕД (2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14) для митних органів, перелічених у пункті 1 цього наказу.
6. Київській обласній, Львівській, Східній, Південній, Харківській митницям забезпечити інформування підпорядкованих суб'єктів господарювання про вимоги цього наказу, у тому числі шляхом висвітлення його на наочних інформаційних стендах у місцях розташування підрозділів митниці.
7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Голови Держмитслужби України Гутника А.Є.
Голова Служби
В.І.Хорошковський
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua