УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Н А К А З
04.12.2008 N 1365
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Державної митної служби N 1 (va001342-10) від 02.01.2010 )

Про затвердження Положення про експертну комісію Держмитслужби України та її складу

Відповідно до Закону України від 13.12.01 N 2888-III (2888-14) "Про національний архівний фонд та архівні установи", Порядку утворення та діяльності комісій з проведення експертизи цінності документів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.08.07 N 1004 (1004-2007-п) , та Інструкції про порядок обліку, зберігання і використання документів, справ, видань та інших матеріальних носіїв інформації, які містять конфіденційну інформацію, що є власністю держави, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27.11.98 N 1893 (1893-98-п) (зі змінами), у зв'язку зі зміною штатної структури Держмитслужби України та кадровими змінами НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Положення про експертну комісію Держмитслужби України, що додається.
2. Затвердити склад експертної комісії Держмитслужби України, що додається.
3. Уважати такими, що втратили чинність, накази Держмитслужби України від 21.11.05 N 1133 (v1133342-05) "Про затвердження Положення про центральну експертну комісію Держмитслужби України та її складу" та від 18.12.06 N 1130 "Про внесення змін до наказу Держмитслужби України від 21.11.05 N 1133".
4. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Служби Піковського І.О.
Голова Служби
В.І.Хорошковський

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної
служби України
04.12.2008  N 1365

ПОЛОЖЕННЯ

про експертну комісію Держмитслужби України

1. Експертна комісія Держмитслужби України (далі - ЕК) утворюється відповідно до Закону України від 13.12.01 N 2888-III (2888-14) "Про національний архівний фонд та архівні установи", Порядку утворення та діяльності комісій з проведення експертизи цінності документів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.08.07 N 1004 (1004-2007-п) , та Інструкції про порядок обліку, зберігання і використання документів, справ, видань та інших матеріальних носіїв інформації, які містять конфіденційну інформацію, що є власністю держави, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27.11.98 N 1893 (1893-98-п) (зі змінами), для проведення попередньої експертизи цінності документів, що утворилися в процесі діяльності Держмитслужби України, та подання результатів зазначеної експертизи на розгляд експертно-перевірної комісії (далі - ЕПК) Центрального державного архіву вищих органів влади і управління України (далі - ЦДАВО України).
2. ЕК утворюється в Держмитслужбі України та є постійно діючим дорадчим органом. Рішення ЕК оформлюються протоколом і затверджуються Головою Держмитслужби України, після чого стають обов'язковими до виконання структурними підрозділами Держмитслужби України.
3. У своїй діяльності ЕК керується Конституцією (254к/96-ВР) та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами, у тому числі наказами Державного комітету архівів України, наказами Держмитслужби України й цим Положенням.
4. Положення про ЕК та її склад затверджуються наказом Держмитслужби України. До складу ЕК уходять начальник Управління справами та начальник (або заступник начальника) загального відділу й посадова особа сектору роботи з документами (архівного підрозділу) Управління справами, найбільш досвідчені посадові особи структурних підрозділів Держмитслужби України, а також представник ЕПК ЦДАВО України.
Головою ЕК призначається заступник Голови Держмитслужби України, секретарем - завідувач сектору роботи з документами (архівного підрозділу) Управління справами.
5. Секретар ЕК за рішенням голови ЕК забезпечує скликання засідань комісії, складає протоколи засідань, доводить до відома структурних підрозділів і окремих посадових осіб Держмитслужби України рішення комісії, здійснює документування й складає звітність про проведену роботу, і забезпечує зберігання документації.
6. ЕК працює відповідно до річного плану роботи Управління справами Держмитслужби України, який затверджується заступником Голови Служби відповідно до функціональних повноважень, звітність про проведену ЕК роботу включається до відповідного звіту Управління справами.
7. ЕК приймає рішення про погодження та подання до ЕПК ЦДАВО України проектів таких документів:
- описів справ постійного зберігання, внесених до Національного архівного фонду (далі - НАФ);
- описів справ з особового складу;
- переліків видів документів, що утворюються в митних органах України, спеціалізованих митних установах та організаціях, із зазначенням строків зберігання;
- зведених номенклатур справ;
- інструкцій з діловодства;
- актів про вилучення для знищення документів, не внесених до НАФ;
- анотованих переліків унікальних документів НАФ;
- актів про вилучення документів з НАФ.
8. ЕК готує Перелік відомостей, які містять конфіденційну інформацію, що є власністю держави, і яким надається гриф обмеження доступу "Для службового користування" (далі - гриф "ДСК"), митних органів, спеціалізованих митних установ і організацій згідно з орієнтовними критеріями віднесення інформації до конфіденційної, наведеними в додатку 13 до Інструкції про порядок обліку, зберігання і використання документів, справ, видань та інших матеріальних носіїв інформації, які містять конфіденційну інформацію, що є власністю держави, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27.11.98 N 1893 (1893-98-п) (зі змінами).
9. ЕК приймає рішення про зняття грифа "ДСК" зі справ постійного та тривалого (понад 10 років) зберігання.
10. ЕК погоджує номенклатури справ структурних підрозділів Держмитслужби України.
11. Для виконання покладених на ЕК завдань їй надається право:
11.1. Контролювати дотримання у структурних підрозділах Держмитслужби України вимог щодо розробки номенклатур справ, оформлення документів та формування їх у справи, проведення експертизи цінності документів.
11.2. Вимагати від структурних підрозділів Держмитслужби України надання відсутніх у справах документів, унесених до НАФ, документів тривалого зберігання, у тому числі документів щодо особового складу, та у випадку втрати цих документів відповідних письмових пояснень.
11.3. Одержувати від структурних підрозділів Держмитслужби України відомості, які потрібні для визначення цінності документів та строків їх зберігання.
11.4. Заслуховувати на своїх засіданнях керівників структурних підрозділів Держмитслужби України про стан зберігання документів у цих підрозділах та підготовки їх до архівного зберігання, про причини втрати документів.
11.5. Запрошувати на засідання ЕК як консультантів або експертів досвідчених фахівців зі структурних підрозділів Держмитслужби України, а в разі потреби - працівників державної архівної установи.
11.6. Інформувати керівництво Держмитслужби України з питань, що належать до компетенції ЕК.
12. Засідання ЕК проводяться не рідше одного разу на рік. Засідання ЕК є правомочним, якщо на ньому присутні не менше як дві третини членів комісії.
13. Рішення ЕК приймаються більшістю голосів членів комісії, присутніх на засіданні, оформлюються протоколом, який підписує голова (або його заступник) і секретар комісії, і набирають чинності з моменту затвердження протоколу Головою Держмитслужби України.
Начальник Управління справами
Т.В.Погорєлова

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної
служби України
04.12.2008  N 1365

СКЛАД

експертної комісії Держмитслужби України

Голова комісії -
Піковський Ігор Олександрович, перший заступник Голови Служби;
заступник голови комісії -
Погорєлова Тетяна Володимирівна, начальник Управління справами;
секретар комісії -
Герасимова Тетяна Олександрівна, завідувач сектору роботи з документами Управління справами;
члени комісії:
Антонюк Наталія Георгіївна, начальник відділу Департаменту митних платежів;
Базелюк Вікторія Володимирівна, заступник директора Департаменту митної варти та організації боротьби з порушеннями митного законодавства - начальник відділу;
Будаков Андрій Юрійович, заступник директора Юридичного департаменту - начальник відділу;
Василенко Олексій Леонідович, директор Департаменту кадрової роботи;
Воронцов Віктор Миколайович, завідувач Сектору захисту державної таємниці та спеціального документального зв'язку;
Гунько Сергій Олександрович, начальник відділу Департаменту організаційного забезпечення Голови Служби;
Груша Віра Михайлівна, заступник начальника відділу Управління справами;
Коломацький Сергій Григорович, заступник директора Департаменту власної безпеки;
Дворник Віталій Йосипович, заступник начальника відділу Департаменту митного контролю в пунктах пропуску;
Дмитренко Олександр Михайлович, начальник відділу Управління заходів торговельної політики;
Лапоногова Олена Володимирівна, начальник відділу Департаменту організаційного забезпечення Голови Служби;
Литвин Сергій Мечиславович, заступник директора Департаменту митної статистики;
Ліпинський Анатолій Іванович, начальник відділу Департаменту декларування та митних режимів;
Пономаренко Алла Михайлівна, заступник директора Департаменту фінансів, бухгалтерського обліку та звітності головний бухгалтер;
Савлук Світлана Анатоліївна, заступник директора Центрального державного архіву вищих органів влади і управління України;
Шульга Людмила Василівна, заступник директора Департаменту міжнародного митного співробітництва начальник відділу;
Начальник Управління справами
Т.В.Погорєлова
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua