ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
Н А К А З
N 76 від 27.06.2002
м.Київ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
2 липня 2002 р.
за N 551/6839

Про затвердження строків проведення полювання на хутрових звірів на території України в мисливський сезон 2002 року

Відповідно до Закону України "Про мисливське господарство та полювання" (1478-14) НАКАЗУЮ:
1. Установити такі строки полювання на:
1.1. Бабака - з 13 липня до 1 вересня 2002 року.
1.2. Зайця-русака, лисицю, єнотовидного собаку, куниць лісову та кам'яну, тхора лісового, ондатру - з 2 листопада до 30 грудня 2002 року.
1.3. Бобра - з 2 листопада до 2 грудня 2002 року.
2. Установити, що:
2.1. Днями полювання на зазначених хутрових звірів є субота й неділя.
2.2. Денна норма відстрілу зайця-русака одним мисливцем - один заєць. Норми відстрілу єнотовидного собаки та лисиці не лімітовано.
3. Полювання на зайця-русака, єнотовидного собаку та лисицю проводити за відстрільними картками, що видаються користувачами мисливських угідь, у межах установленої пропускної спроможності угідь.
4. Полювання на куниць лісову та кам'яну, тхора лісового, бобра, бабака, ондатру проводити за ліцензіями згідно із затвердженими Мінекоресурсів України лімітами.
5. Добування вовка дозволяється здійснювати за наявності в мисливця ліцензії або відстрільної картки на добування інших мисливських тварин.
Відстріл вовка та лисиці не в мисливський сезон або в заборонених для полювання місцях здійснюється мисливцями за дозволами Комітету з лісового і мисливського господарства Автономної Республіки Крим, обласних управлінь лісового господарства, державних лісогосподарських об'єднань, Севастопольського державного лісомисливського господарства, а в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду - за дозволами Рескомекоресурсів Автономної Республіки Крим, державних управлінь екоресурсів в областях, м.Севастополі, за письмовою заявкою користувача мисливських угідь.
6. Комітету з лісового і мисливського господарства Автономної Республіки Крим, обласним управлінням лісового господарства, державним лісогосподарським об'єднанням, Севастопольському державному лісомисливському господарству:
6.1. За узгодженням з Рескомекоресурсів Автономної Республіки Крим, державними управліннями екоресурсів в областях, м.Севастополі встановити відповідно для Автономної Республіки Крим, областей, м. Севастополя конкретні дати відкриття й закриття полювання на хутрових звірів у межах, визначених цим наказом, а також показники пропускної спроможності мисливських угідь окремих господарств.
6.2. Своєчасно довести до відома всіх користувачів мисливських угідь та зацікавлених державних органів Автономної Республіки Крим, областей, м.Севастополя встановлені терміни та порядок полювання на хутрових звірів у мисливський сезон 2002 року. Провести з цих питань семінари-інструктажі.
6.3. Установити контроль за дотриманням користувачами угідь дозволених їм норм і лімітів добування хутрових звірів.
6.4. У співпраці з Державною екологічною інспекцією, територіальними органами Мінекоресурсів та органами внутрішніх справ забезпечити контроль за охороною державного мисливського фонду від браконьєрів, суворе дотримання мисливцями правил полювання, техніки безпеки й ветеринарно-санітарних вимог.
6.5. У місячний термін після закінчення сезону полювання забезпечити здачу мисливцями контрольних карток обліку добутої дичини та порушень правил полювання в органи лісового господарства.
7. Користувачам мисливських угідь:
7.1. Сезон полювання починати за узгодженням з головним державним інспектором ветеринарної медицини району. Забезпечити дотримання профілактичних заходів щодо сказу та інших особливо небезпечних хвороб, а також періодичний відбір і доставку добутих звірів у державні лабораторії ветеринарної медицини.
7.2. Ліцензії та відстрільні картки видавати мисливцям із зазначенням у них терміну та місця здійснення полювання.
7.3. Забезпечити обов'язкову реєстрацію мисливців перед початком полювання та облік добутої ними дичини в контрольних картках обліку добутої дичини і порушень правил полювання.
7.4. Забезпечити належну охорону державного мисливського фонду, суворе дотримання мисливцями правил полювання і техніки безпеки.
8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на начальника Управління мисливського господарства Шадуру М.В.
Голова
М.В.Колісниченко