Протокол

про співробітництво у боротьбі з обігом контрафактної фонографічної продукції

Дата підписання: 05.11.2004
Дата набрання чинності для України: 05.11.2004
Керуючись положеннями підписаної 23 березня 1989 року Угоди про співробітництво між Світовою митною організацією (СМО) та Міжнародною федерацією фонографічної індустрії (IFPI - International Federation of Phonographic Industry), зважаючи на членство України у СМО та її зобов'язання перед цією організацією, визнаючи виключну важливість співробітництва у боротьбі з нелегальним обігом контрафактної аудіовізуальної продукції, Державна митна служба України та представництво Міжнародної федерації фонографічної індустрії в Україні (далі - "Сторони")
домовилися про таке:

Стаття 1

Об'єднати зусилля у боротьбі з нелегальним обігом контрафактної фонографічної продукції в Україні.

Стаття 2

Здійснювати у межах компетенції та із наявних у сторін джерел обмін інформацією, надаючи можливість правоохоронним органам України протидіяти нелегальному обігу контрафактної аудіовізуальної продукції.

Стаття 3

Сторони визначають (надсиланням відповідних офіційних листів) своїх уповноважених для підтримання контактів у рамках визначених їм повноважень з метою виконання домовленостей. Сторони інформують одна одну про зміни уповноважених.

Стаття 4

Сторони беруть на себе наступні зобов'язання:
- організовувати постійний обмін інформацією та методичними рекомендаціями з питань діяльності сторін, які пов'язані з незаконним використанням об'єктів авторських та суміжних прав, у тому числі в області проведення експертних досліджень аудіовізуальної продукції
- проводити спільні дослідження контрафактної аудіовізуальної продукції
- спільно вивчати методи та засоби, які використовуються для контрабанди контрафактної продукції через митну територію України
- проводити консультації з питань, які входять до компетенції сторін, а також робочі зустрічі в цілях удосконалення співробітництва
- залучати представників IFPI до участі у нарадах, семінарах з питань боротьби з контрабандою контрафактної фонографічної продукції.

Стаття 5

Інформація, документи чи інші матеріали, отримані у межах цього Протоколу, можуть використовуватися сторонами лише для цілей, передбачених цим Протоколом, у тому числі в ході адміністративного і судового провадження, а також у ході провадження за участю або під наглядом прокуратури. Для інших цілей вони можуть використовуватися лише за письмовою згодою сторін. Будь-яка інформація, надана у будь-якій формі згідно з цим Протоколом, носить конфіденційний характер, на неї поширюються зобов'язання щодо збереження державної таємниці і захисту відповідно до чинного законодавства України.

Стаття 6

Державна митна служба України за власною ініціативою та (або) за інформацією представництва IFPI в Україні здійснює заходи, в межах чинного законодавства України, спрямовані проти нелегального розповсюдження контрафактної фонографічної продукції.

Стаття 7

Представництво IFPI в Україні в межах виділених йому коштів фінансуватиме проведення окремих заходів та виділятиме грошові кошти на заохочення співробітників Державної митної служби України, які досягли видатних успіхів у боротьбі з контрабандою контрафактної фонографічної продукції.

Стаття 8

Спірні питання, які можуть виникати під час виконання положень цього Протоколу будуть вирішуватися шляхом консультацій та переговорів. Сторони, після взаємного погодження, можуть вносити зміни і доповнення до цього Протоколу, які оформлюються окремими Протоколами до цього Протоколу.
Вчинено в м. Києві 5 листопада 2004 року у двох оригінальних примірниках українською мовою.
 За Державну митну                         За Міжнародну федерацію
 службу України                            фонографічної індустрії
 Заступник Голови Служби                   Директор представництва
                                           в Україні
 Ю.М.Коновченко                            В.В.Ілінг
 (підпис)                                  (підпис)