П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про відзначення на державному рівні 1800-річчя заснування міста Судак

( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2011, N 24, ст.175 )
У жовтні 2012 року виповнюється 1800 років від дня заснування міста Судак - одного з найстаріших міст України, розташованого на узбережжі південно-східного Криму. Місто Судак є невід'ємною частиною прадавньої історії сучасної України, поєднує в собі мальовничі природні краєвиди, унікальні рекреаційні можливості та пам'ятки архітектури. Враховуючи це, Верховна Рада України постановляє:
1. Підтримати ініціативу Судацької міської ради щодо відзначення на державному рівні у жовтні 2012 року 1800-річчя заснування міста Судак.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у місячний термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 1800-річчя заснування міста Судак;
розробити та затвердити заходи, пов'язані з відзначенням 1800-річчя заснування міста Судак, вирішити в установленому порядку питання щодо їх організаційного, матеріально-технічного та фінансового забезпечення.
3. Державному комітету телебачення і радіомовлення України забезпечити широке висвітлення заходів, пов'язаних з відзначенням 1800-річчя заснування міста Судак.
4. Запропонувати:
Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейні монети, присвячені 1800-річчю заснування міста Судак;
Українському державному підприємству поштового зв'язку "Укрпошта" видати серію поштових марок та наборів листівок, присвячених 1800-річчю заснування міста Судак.
5. Рекомендувати Верховній Раді Автономної Республіки Крим, Раді міністрів Автономної Республіки Крим та Судацькій міській раді здійснити необхідні заходи щодо відзначення 1800-річчя заснування міста Судак.
6. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на комітети Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування та з питань культури і духовності.
7. Ця Постанова набирає чинності з дня її опублікування.
Голова Верховної Ради України
В.ЛИТВИН
м. Київ, 4 лютого 2011 року
N 3000-VI