МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
06.12.2010 N 804

Про затвердження переліку виробничого та лабораторного обладнання, приладів і механізмів, придбання яких може фінансуватися за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету для зміцнення матеріально-технічної бази галузевих наукових закладів та їх дослідних господарств

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства N 846 (v0846730-10) від 22.12.2010 )
Відповідно до пункту 3 Порядку справляння збору та використання коштів на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 липня 2005 року N 587 (587-2005-п) , Порядку використання бюджетних коштів, передбачених на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, що спрямовуються на фінансування витрат з проведення науково-технічних досліджень та здійснення розробок у зазначених галузях, а також на фінансування витрат, пов'язаних із зміцненням матеріально-технічної бази галузевих наукових закладів та їх дослідних господарств, затвердженого наказом Мінагрополітики від 9 листопада 2007 року N 792 (z1259-07) , зареєстрованого в Мін'юсті 12 листопада 2007 року за N 1259/14526, та з метою усунення недоліків, виявлених при проведенні аудиту ефективності використання коштів держбюджету, виділених на закладання та нагляд за молодими садами, виноградниками та ягідниками в 2008-2009 роках, наданих у висновку Колегії Рахункової палати України від 13 липня 2010 року N 38/14-1, НАКАЗУЮ:
1. Затвердити перелік виробничого та лабораторного обладнання, приладів і механізмів, придбання яких може фінансуватися за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету для зміцнення матеріально-технічної бази галузевих наукових закладів та їх дослідних господарств, що додається.
2. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Бикова С.В.
Міністр
М.В.Присяжнюк

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
аграрної політики України
06.12.2010  N 804

ПЕРЕЛІК

виробничого та лабораторного обладнання, приладів і механізмів, придбання яких може фінансуватися за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету для зміцнення матеріально-технічної бази галузевих наукових закладів та їх дослідних господарств

Машини, обладнання, ґрунтообробні механізми та агрегати:
1. Трактори, в тому числі спеціального призначення та мінітрактори.
2. Мотоблоки з набором змінних робочих органів.
3. Плуги, в тому числі спеціального призначення, та ґрунтообробні агрегати.
4. Культиватори, в тому числі спеціального призначення.
5. Фрези ґрунтообробні.
6. Борони дискові, в тому числі спеціального призначення.
7. Ямокопачі.
8. Агрегати для внесення добрив.
9. Обприскувачі.
10. Матеріали і обладнання для будівництва краплинного зрошення (дощування, створення туману) на дослідних ділянках.
11. Матеріали і обладнання для спорудження шпалери на дослідних ділянках.
12. Матеріали, обладнання і механізми для виробництва садивного матеріалу плодових, ягідних культур та винограду високих селекційних категорій.
Виготовлення проектно-кошторисної документації:
1. На будівництво (реконструкцію) споруд, приміщень для проведення лабораторних, біотехнологічних досліджень, виробництва садивного матеріалу високих селекційних категорій.
2. На створення дослідних насаджень та будівництво краплинного зрошення (дощування, створення туману) на дослідних ділянках.
Будівництво (реконструкція):
1. Споруд, приміщень для проведення лабораторних, біотехнологічних досліджень, виробництва садивного матеріалу високих селекційних категорій.
2. Закладення дослідних насаджень.
3. Будівництво краплинного зрошення (дощування, створення туману) на дослідних ділянках.
Лабораторне і лабораторно-польове обладнання та комп'ютерно-програмне забезпечення для відбору зразків, виконання та оброблення результатів:
- фізико-хімічних;
- агрохімічних;
- біохімічних;
- фізіологічних;
- вірусологічних;
- імуноферментних;
- ДНК-ідентифікаційних аналізів і досліджень.
Хімічний посуд, реактиви, пестициди, мінеральні та органічні добрива для лабораторних, лабораторно-польових і польових досліджень.
Холодильне обладнання, обладнання для створення РГС, морозильні камери, побутові холодильники:
1. Для проведення досліджень.
2. Для зберігання (проморожування) дослідних зразків.
3. Для зберігання реактивів.
Кондиціонери (виключно для встановлення у лабораторних приміщеннях).
Меблі лабораторні.
( Перелік із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства N 846 (v0846730-10) від 22.12.2010 )