МІНІСТЕРСТВО ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ
Н А К А З
04.06.2009 N 113

Про затвердження Типових професійно-кваліфікаційних характеристик посад працівників МЗС України, представництв МЗС України на території України

На виконання наказу Головного управління державної служби України від 01.11.2006 р. N 363 (v0363351-06) "Про внесення змін до Довідника типових професійно-кваліфікаційних характеристик посад державних службовців" НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Типові професійно-кваліфікаційні характеристики посад працівників МЗС України, представництв МЗС України на території України (додаток 1).
2. Затвердити Типові професійно-кваліфікаційні характеристики посад працівників функціональних підрозділів МЗС України (додаток 2).
3. Встановити, що розроблені відповідно до Типових професійно-кваліфікаційних характеристик посад працівників МЗС України, представництв МЗС України на території України посадові інструкції керівників структурних підрозділів МЗС України, представників МЗС України на території України затверджуються Міністром закордонних справ України, інших працівників - керуючими заступниками Міністра закордонних справ України.
4. Керівникам структурних підрозділів МЗС України, представництв МЗС на території України привести посадові інструкції працівників у відповідність до Типових професійно-кваліфікаційних характеристик посад працівників МЗС України, представництв МЗС на території України.
5. Накази МЗС України від 19.12.2002 р. N 251 "Про затвердження Типових професійно-кваліфікаційних характеристик посад працівників Міністерства закордонних справ України" та від 06.06.2006 р. N 127 "Щодо внесення змін та доповнень до наказу МЗС України від 19.12.2002 р. N 251 "Про затвердження Типових професійно-кваліфікаційних характеристик посад працівників Міністерства закордонних справ України" визнати такими, що втратили чинність.
6. Департаменту генерального секретаріату довести цей Наказ до відома структурних підрозділів МЗС України, представництв МЗС на території України, закордонних дипломатичних установ України.
Т.в.о. Міністра
В.Д.Хандогій

Додаток 1
до наказу МЗС України
04.06.2009  N 113

ТИПОВІ ПРОФЕСІЙНО-КВАЛІФІКАЦІЙНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

посад працівників МЗС України, представництв МЗС України на території України

ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво роботою, пов'язаною з виконанням основних завдань у сфері зовнішньої політики України.
Здійснює керівництво діяльністю департаменту, керівників підпорядкованих структурних підрозділів, своїх заступників.
Забезпечує у межах своєї компетенції ефективне виконання покладених на департамент завдань щодо реалізації зовнішньої політики України.
Розподіляє в установленому порядку обов'язки між керівниками підпорядкованих структурних підрозділів та контролює їх роботу.
Здійснює моніторинг та аналіз стану і тенденцій розвитку зовнішньої політики України у відповідній сфері, виконання міжнародних актів, проектів, програм, які стосуються діяльності департаменту.
Забезпечує розроблення проектів міжнародних актів, нормативно-правових актів з питань, що стосуються діяльності департаменту.
Вносить пропозиції щодо проведення офіційних візитів, зустрічей, консультацій, забезпечує їх організаційне та інформаційно-аналітичне забезпечення у межах компетенції департаменту.
Організовує підготовку звітів та планів роботи департаменту, у межах своєї компетенції забезпечує підготовку зведених відгуків на звіти закордонних дипломатичних установ України.
У межах своєї компетенції бере участь у підготовці пропозицій до планів ротації працівників дипломатичної служби.
Визначає потреби і пріоритетні напрями підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації відповідних працівників, у тому числі за рахунок міжнародної технічної допомоги та інших форм міжнародного співробітництва, вносить пропозиції щодо проведення цієї роботи.
Вивчає та ефективно використовує міжнародний досвід у відповідній сфері.
Здійснює організаційну роботу, спрямовану на реалізацію зовнішньої політики України у відповідній сфері.
Забезпечує взаємодію департаменту з іншими структурними підрозділами МЗС України, представництвами МЗС України на території України, а також у межах своєї компетенції з іншими державними органами України, закордонними дипломатичними установами України та дипломатичними представництвами та консульськими установами іноземних держав, підприємствами, установами та організаціями.
Вносить пропозиції щодо структури та штатного розпису департаменту, положення про департамент, структури та штатного розпису структурних підрозділів, які входять до складу департаменту та положень про них.
Вносить пропозиції щодо призначення та звільнення з посад працівників департаменту.
Забезпечує захист державної таємниці за напрямами діяльності департаменту.
Забезпечує дотримання законодавства України з питань, що належать до компетенції департаменту.
Має право.
За дорученням керівництва МЗС України представляти Міністерство в інших органах державної влади України та іноземних держав, делегаціях України, міжнародних інституціях, дипломатичних представництвах та консульських установ іноземних держав з питань, що належать до компетенції департаменту.
Залучати фахівців органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) до розгляду питань, що належать до його повноважень.
Одержувати в установленому порядку від структурних підрозділів МЗС України, закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.
У процесі виконання покладених на департамент завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) ділове листування з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування України, закордонними дипломатичними установами України, дипломатичними представництвами та консульськими установами іноземних держав, підприємствами, установами та організаціями з питань, що належать до його компетенції.
За дорученням керівництва МЗС України здійснювати особистий прийом громадян з питань, що стосуються його компетенції.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Сучасні методи управління персоналом.
Методи проведення міжнародних переговорів.
Форми та методи роботи із засобами масової інформації.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на керівних посадах не менше 3 років чи на керівних посадах в інших сферах управління не менше 5 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю департаменту в межах делегованих у встановленому порядку повноважень.
У разі тимчасової відсутності (відрядження, хвороба тощо) директора департаменту виконує його обов'язки.
Забезпечує координацію та регулювання окремого напряму діяльності щодо реалізації зовнішньої політики України.
Аналізує, у межах наданих повноважень, стан та тенденції розвитку відповідної сфери зовнішньої політики України, що стосується діяльності департаменту.
Бере участь у розробці проектів міжнародних договорів, нормативно-правових актів з питань, що стосуються діяльності департаменту.
Вносить пропозиції щодо проведення офіційних візитів, зустрічей, консультацій, забезпечує їх організаційне та інформаційно-аналітичне забезпечення у межах компетенції департаменту.
Організовує підготовку звітів та планів роботи департаменту, у межах своєї компетенції забезпечує підготовку зведених відгуків на звіти закордонних дипломатичних установ України.
У межах своєї компетенції бере участь у підготовці пропозицій до планів ротації працівників дипломатичної служби.
Визначає, у межах своєї компетенції, потреби і пріоритетні напрями підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації відповідних працівників, у тому числі за рахунок міжнародної технічної допомоги та інших форм міжнародного співробітництва та вносить відповідні пропозиції директору департаменту щодо проведення цієї роботи.
Вивчає та ефективно використовує міжнародний досвід у відповідній сфері.
Здійснює, у межах наданих повноважень, організаційну роботу, спрямовану на реалізацію зовнішньої політики України у відповідній сфері.
У межах наданих у встановленому порядку повноважень забезпечує взаємодію департаменту з іншими структурними підрозділами МЗС України, представництвами МЗС України на території України, а також у межах своєї компетенції з іншими державними органами України, закордонними дипломатичними установами України, дипломатичними представництвами та консульськими установами іноземних держав, підприємствами, установами та організаціями.
Забезпечує захист державної таємниці за напрямами діяльності департаменту.
Забезпечує дотримання законодавства України з питань, що належать до компетенції департаменту.
Виконує інші доручення директора департаменту, керівництва МЗС України.
Має право.
За дорученням керівництва МЗС України представляти Міністерство в інших органах державної влади України та іноземних держав, делегаціях України, міжнародних інституціях, дипломатичних представництвах та консульських установах іноземних держав з питань, що належать до компетенції департаменту.
Залучати фахівців органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) до розгляду питань, що належать до його повноважень.
Одержувати в установленому порядку від структурних підрозділів МЗС України, закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування України, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.
У процесі виконання покладених на департамент завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) ділове листування з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування України, закордонними дипломатичними установами України, дипломатичними представництвами та консульськими установами іноземних держав, підприємствами, установами та організаціями з питань, що належать до його компетенції.
За дорученням керівництва МЗС України здійснювати особистий прийом громадян з питань, що стосуються компетенції департаменту.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Сучасні методи управління персоналом.
Методи проведення міжнародних переговорів.
Форми та методи роботи із засобами масової інформації.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на керівних посадах не менше 3 років чи на керівних посадах в інших сферах управління не менше 5 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ - НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю департаменту у межах делегованих у встановленому порядку повноважень та відділу у складі департаменту; розподіляє обов'язки між працівниками відділу та контролює їх роботу.
У разі тимчасової відсутності (відрядження, хвороба) директора департаменту (якщо немає заступника директора департаменту) виконує його обов'язки.
Забезпечує виконання покладених на відділ у складі департаменту завдань щодо участі у реалізації зовнішньої політики України у відповідній сфері.
Бере участь у розробці проектів міжнародних договорів, нормативно-правових актів з питань, що належать до компетенції відділу у складі департаменту.
Регулює роботу відділу у складі департаменту щодо його ефективної взаємодії з іншими структурними підрозділами МЗС України, представництвами МЗС України на території України, закордонними дипломатичними установами України, дипломатичними представництвами та консульськими установами іноземних держав, підприємствами, установами, організаціями з питань, що стосуються діяльності відділу у складі департаменту.
Аналізує стан і тенденції розвитку зовнішньої політики України за напрямом, який знаходиться в межах компетенції відділу у складі департаменту.
Вносить пропозиції щодо проведення офіційних візитів, зустрічей, консультацій, забезпечує їх організаційне та інформаційно-аналітичне забезпечення у межах компетенції відділу у складі департаменту.
Організовує підготовку звітів та планів роботи відділу у складі департаменту, у межах своєї компетенції забезпечує підготовку зведених відгуків на звіти закордонних дипломатичних установ України.
У межах своєї компетенції бере участь у підготовці пропозицій до планів ротації працівників дипломатичної служби.
Організовує та контролює своєчасний та якісний розгляд працівниками відділу у складі департаменту звернень від органів виконавчої влади, закордонних дипломатичних установ України, дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, громадських об'єднань, підприємств, установ та організацій, громадян з напряму діяльності відділу у складі департаменту, а також готує проекти відповідних рішень.
Вживає необхідних заходів щодо вдосконалення організації роботи відділу у складі департаменту.
Подає пропозиції директору департаменту про призначення на посади, звільнення з посад та переміщення працівників відділу у складі департаменту, своєчасне заміщення вакансій, заохочення та накладення стягнень, сприяє підвищенню кваліфікації працівників.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Забезпечує захист державної таємниці за напрямами діяльності відділу у складі департаменту, дотримання законодавства України з питань, що належать до компетенції департаменту, та дотримання працівниками підрозділу законодавства України з питань дипломатичної, державної служби та боротьби з корупцією, правил внутрішнього трудового розпорядку.
Виконує інші доручення директора департаменту.
Має право.
За дорученням керівництва МЗС України представляти Міністерство в інших органах державної влади, делегаціях України, дипломатичних представництвах та консульських установах іноземних держав, а також департамент, у межах повноважень, у структурних підрозділах Міністерства, інших органах виконавчої влади з питань, що належать до компетенції департаменту.
Одержувати в установленому порядку від органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування України, закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.
У процесі виконання покладених на відділ у складі департаменту завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) ділове листування з органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, дипломатичними представництвами та консульськими установами іноземних держав, підприємствами, установами та організаціями.
У встановленому порядку готувати проекти запитів на отримання від органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, громадських об'єднань необхідних статистичних та оперативних даних, звітів з питань, що стосуються діяльності відділу у складі департаменту.
Вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу у складі департаменту з питань, що стосуються його повноважень.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Сучасні методи управління персоналом.
Методи проведення міжнародних переговорів.
Форми та методи роботи із засобами масової інформації.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на керівних посадах не менше 3 років чи на керівних посадах в інших сферах управління не менше 5 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

НАЧАЛЬНИК САМОСТІЙНОГО УПРАВЛІННЯ (САМОСТІЙНОГО ВІДДІЛУ)

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю самостійного управління (самостійного відділу), розподіляє обов'язки між працівниками, контролює їх роботу.
Забезпечує ефективне виконання покладених на самостійне управління (самостійний відділ) завдань щодо реалізації зовнішньої політики України у відповідній сфері.
Розподіляє в установленому порядку обов'язки між заступником начальника управління, керівниками підрозділів у складі самостійного управління (самостійного відділу), формує та погоджує положення про структурні підрозділи, посадові інструкції працівників самостійного управління (самостійного відділу).
Організовує розробку проектів міжнародних договорів, нормативно-правових актів, що належать до компетенції управління (самостійного відділу).
Здійснює аналіз стану і тенденції розвитку відповідної сфери зовнішньої політики України.
Вносить пропозиції щодо проведення офіційних візитів, зустрічей, консультацій, забезпечує їх організаційне та інформаційно-аналітичне забезпечення у межах компетенції управління (самостійного відділу).
Організовує підготовку звітів та планів роботи управління (самостійного відділу), у межах своєї компетенції забезпечує підготовку зведених відгуків на звіти закордонних дипломатичних установ України.
У межах своєї компетенції бере участь у підготовці пропозицій до планів ротації працівників дипломатичної служби.
Організовує та контролює своєчасний та якісний розгляд працівниками самостійного управління (самостійного відділу) звернень громадян, громадських об'єднань, державних і недержавних підприємств, установ та організацій, органів місцевого самоврядування з питань, які стосуються діяльності управління (самостійного відділу), а також розробляє за результатами їх аналізу проекти відповідних рішень згідно з чинним законодавством, які вносить на розгляд керівництва МЗС України.
Планує, регулює та контролює ефективну взаємодію самостійного управління (самостійного відділу) з структурними підрозділами МЗС України, представництвами МЗС України на території України, органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, дипломатичними представництвами та консульськими установами іноземних держав, громадськими об'єднаннями та науковими організаціями при розв'язанні питань, що стосуються діяльності управління (самостійного відділу).
Виконує за дорученням керівництва МЗС України завдання, отримані від органів виконавчої влади вищого рівня, готує керівництву доповідні записки, проекти наказів та розпоряджень.
Подає відповідно до законодавства пропозиції керівництву МЗС України про призначення на посади, звільнення з посад та переміщення працівників самостійного управління (самостійного відділу), своєчасне заміщення вакансій, заохочення, накладання стягнень та вирішує інші питання службової діяльності.
Вживає необхідних заходів щодо підвищення кваліфікації працівників.
Забезпечує захист державних таємниць у напрямах діяльності самостійного управління (самостійного відділу) у відповідності з чинним законодавством.
Забезпечує дотримання працівниками підрозділу законодавства України з питань дипломатичної, державної служби та боротьби з корупцією.
Має право.
За дорученням керівництва МЗС України представляти Міністерство в інших органах виконавчої влади, делегаціях України, дипломатичних представництвах та консульських установах іноземних держав з питань, що належать до компетенції управління (самостійного відділу).
Вносити (готувати) керівництву МЗС України у встановленому порядку проект запиту на отримання від органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, громадських об'єднань необхідних статистичних та оперативних даних, звітів з питань, що стосуються діяльності управління (самостійного відділу); вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи управління (самостійного відділу), МЗС України та дипломатичної, державної служби в цілому.
У процесі виконання покладених на управління (самостійний відділ) завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) ділове листування з органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України, дипломатичними представництвами та консульськими установами іноземних держав, підприємствами, установами та організаціями з питань, що стосуються діяльності управління (самостійного відділу), вести особистий прийом громадян з питань, що належать до його компетенції.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Сучасні методи управління персоналом.
Методи проведення міжнародних переговорів.
Форми та методи роботи із засобами масової інформації.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на керівних посадах не менше 3 років чи на керівних посадах в інших сферах управління не менше 5 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА САМОСТІЙНОГО УПРАВЛІННЯ - НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю самостійного управління у межах делегованих йому в установленому порядку повноважень, а також відділу у складі самостійного управління, розподіляє обов'язки між працівниками відділу, контролює їх роботу.
У разі тимчасової відсутності (відрядження, хвороба тощо) начальника самостійного управління виконує його обов'язки.
Забезпечує виконання покладених на відділ у складі самостійного управління завдань щодо участі у реалізації зовнішньої політики України у відповідній сфері.
Бере участь у розробці окремих положень комплексних програм (розділів програм), аналітичних матеріалів, планових показників, комплексних заходів, пропозицій, прогнозів розвитку сфери управління, проектів міжнародних договорів, нормативно-правових актів з питань, що належать до компетенції відділу у складі самостійного управління.
Готує проекти рішень за напрямами діяльності самостійного управління у межах наданих відділу у складі самостійного управління повноважень.
Узагальнює матеріали інших відділів для вироблення єдиного документа чи проекту рішення від управління.
Організовує роботу відділу у складі самостійного управління щодо його ефективної взаємодії з структурними підрозділами МЗС України, представництвами МЗС України на території України, іншими державними органами, закордонними дипломатичними установами України, науковими організаціями, провідними експертами з питань, що стосуються діяльності відділу у складі управління.
Аналізує стан і тенденції розвитку зовнішньої політики України за напрямом, який знаходиться в межах компетенції відділу у складі самостійного управління, вносить відповідні пропозиції.
Вносить пропозиції щодо проведення офіційних візитів, зустрічей, консультацій, забезпечує їх організаційне та інформаційно-аналітичне забезпечення у межах компетенції відділу у складі самостійного управління.
Організовує підготовку звітів та планів роботи відділу у складі самостійного управління, у межах своєї компетенції забезпечує підготовку зведених відгуків на звіти закордонних дипломатичних установ України.
У межах своєї компетенції бере участь у підготовці пропозицій до планів ротації працівників дипломатичної служби.
Організовує та контролює своєчасний та якісний розгляд працівниками відділу у складі самостійного управління звернень від органів виконавчої влади, громадських об'єднань, підприємств, установ та організацій, громадян з напряму діяльності відділу у складі самостійного управління, а також готує проекти відповідних рішень.
Вживає необхідних заходів щодо вдосконалення організації роботи відділу у складі самостійного управління.
Подає пропозиції керівнику самостійного управління про призначення на посади, звільнення з посад та переміщення працівників відділу у складі самостійного управління, своєчасне заміщення вакансій, заохочення та накладення стягнень, сприяє підвищенню кваліфікації працівників.
Забезпечує дотримання працівниками відділу у складі самостійного управління законодавства України з питань дипломатичної, державної служби та боротьби з корупцією, правил внутрішнього трудового розпорядку.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Виконує інші доручення керівництва управління, МЗС України.
Має право.
За дорученням керівництва МЗС України представляти Міністерство в інших органах державної влади, делегаціях України, дипломатичних представництвах та консульських установах іноземних держав з питань, що належать до його компетенції та наданих повноважень, а також відділ у складі самостійного управління у структурних підрозділах МЗС України, представництвах МЗС України на території України в інших органах виконавчої влади з питань, що належать до його компетенції.
У процесі виконання покладених на відділ у складі самостійного управління завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) ділове листування з органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України, підприємствами, установами та організаціями.
У встановленому порядку готувати проекти запитів на отримання від органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, громадських об'єднань необхідних статистичних та оперативних даних, інформації з питань, що стосуються діяльності відділу у складі самостійного управління і належать до його повноважень.
Вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу у складі самостійного управління з питань, що стосуються його повноважень.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Сучасні методи управління персоналом.
Методи проведення міжнародних переговорів.
Форми та методи роботи із засобами масової інформації.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на керівних посадах не менше 3 років чи на керівних посадах в інших сферах управління не менше 5 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА САМОСТІЙНОГО ВІДДІЛУ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю самостійного відділу у межах делегованих йому в установленому порядку повноважень.
У разі тимчасової відсутності (відрядження, хвороба тощо) начальника самостійного відділу виконує його обов'язки.
Забезпечує ефективне виконання закріплених за ним напрямів роботи самостійного відділу щодо реалізації зовнішньої політики України у відповідній сфері.
Розподіляє у межах наданих повноважень обов'язки між працівниками самостійного відділу, його структурних підрозділів.
Керує розробкою проектів комплексних програм (розділів програм), аналітичних матеріалів, планових показників, комплексних заходів, пропозицій, прогнозів розвитку сфери управління у межах наданих повноважень.
Забезпечує здійснення у межах своєї компетенції та наданих повноважень контролю за станом справ у сфері діяльності самостійного відділу, вживає необхідних заходів щодо його поліпшення.
У межах наданих повноважень організовує ефективну взаємодію самостійного відділу з іншими структурними підрозділами МЗС України, представництвами МЗС України на території України, а також іншими органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, представницькими органами, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями.
Забезпечує дотримання працівниками підрозділу законодавства України з питань дипломатичної, державної служби та боротьби з корупцією.
Виконує інші доручення керівництва.
Має право.
За дорученням керівництва МЗС України представляти Міністерство в інших управлінських структурах, делегаціях України, дипломатичних представництвах та консульських установах іноземних держав з питань, що належать до його компетенції та наданих повноважень.
У процесі виконання покладених на самостійний відділ завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) ділове листування з іншими центральними органами виконавчої влади, місцевими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування України, закордонними дипломатичними установами України, підприємствами, установами, організаціями.
У встановленому порядку готувати проекти запитів на отримання від органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, громадських об'єднань необхідних статистичних та оперативних даних, інформації з питань, що стосуються діяльності самостійного відділу і належать до його повноважень.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Сучасні методи управління персоналом.
Методи проведення міжнародних переговорів.
Форми та методи роботи із засобами масової інформації.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді радника не менше 3 років чи на керівних посадах в інших сферах управління не менше 5 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ У СКЛАДІ ДЕПАРТАМЕНТУ, САМОСТІЙНОГО УПРАВЛІННЯ (ЗАВІДУВАЧ СЕКТОРУ У СКЛАДІ САМОСТІЙНОГО ВІДДІЛУ)

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю відділу у складі департаменту, самостійного управління (сектору у складі самостійного відділу), розподіляє обов'язки між працівниками, контролює їх роботу.
Забезпечує виконання покладених на відділ у складі департаменту, самостійного управління (сектор у складі самостійного відділу) завдань щодо участі у реалізації зовнішньої політики України у відповідній сфері.
Бере участь у розробці проектів міжнародних договорів, законодавчих і нормативних актів з питань, що належать до компетенції відділу у складі департаменту, самостійного управління (сектору у складі самостійного відділу).
Готує проекти рішень за напрямами діяльності департаменту, самостійного управління (самостійного відділу) у межах наданих відділу у складі департаменту, самостійного управління (сектору у складі самостійного відділу) повноважень.
Організовує роботу відділу у складі департаменту, самостійного управління (сектору у складі самостійного відділу) щодо його ефективної взаємодії з іншими підрозділами, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України, суміжними сферами, науковими організаціями, провідними експертами з питань, що стосуються діяльності відділу у складі департаменту, самостійного управління (сектору у складі самостійного відділу).
Аналізує стан і тенденції розвитку зовнішньої політики України за напрямом, який знаходиться в межах компетенції відділу у складі департаменту, самостійного управління (сектору у складі самостійного відділу), вносить відповідні пропозиції.
Вносить пропозиції щодо проведення офіційних візитів, зустрічей, консультацій, забезпечує їх організаційне та інформаційно-аналітичне забезпечення у межах компетенції відділу у складі департаменту, самостійного управління (сектору у складі самостійного відділу).
Організовує підготовку звітів та планів роботи відділу у складі департаменту, самостійного управління (сектору у складі самостійного відділу).
Організовує та контролює своєчасний та якісний розгляд працівниками відділу у складі департаменту, самостійного управління (сектору у складі самостійного відділу) звернень від органів виконавчої влади, громадських об'єднань, підприємств, установ та організацій, громадян з напряму діяльності відділу у складі департаменту, управління (сектору у складі самостійного відділу), а також готує проекти відповідних рішень.
Вживає необхідних заходів щодо вдосконалення організації роботи відділу у складі департаменту, самостійного управління (сектору у складі самостійного відділу).
Подає пропозиції керівництву департаменту, самостійного управління (самостійного відділу) про призначення на посади, звільнення з посад та переміщення працівників відділу у складі департаменту, самостійного управління (сектору у складі самостійного відділу), своєчасне заміщення вакансій, заохочення та накладення стягнень, сприяє підвищенню кваліфікації працівників.
Забезпечує дотримання працівниками відділу у складі департаменту, самостійного управління (сектору у складі самостійного відділу) правил внутрішнього трудового розпорядку.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Забезпечує дотримання працівниками підрозділу законодавства України з питань дипломатичної, державної служби та боротьби з корупцією.
Має право.
За дорученням керівництва департаменту, управління представляти відділ у складі департаменту, управління (сектор у складі самостійного відділу) у структурних підрозділах Міністерства, представництвах МЗС України на території України, в інших органах виконавчої влади, делегаціях України з питань, що належать до його компетенції.
Організовувати ділове листування з органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України, дипломатичними представництвами та консульськими установами іноземних держав, підприємствами, установами та організаціями у межах наданих повноважень.
У встановленому порядку вносити (готувати) проект запитів на отримання від органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, громадських об'єднань необхідних статистичних та оперативних даних, інформації з питань, що стосуються діяльності відділу у складі департаменту, управління (сектору у складі самостійного відділу).
Вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу у складі департаменту, управління (сектору у складі самостійного відділу), департаменту, управління.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Сучасні методи управління персоналом.
Методи проведення міжнародних переговорів.
Форми та методи роботи із засобами масової інформації.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді радника не менше 3 років або стаж роботи за фахом на керівних посадах в інших сферах не менше 3 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА ВІДДІЛУ У СКЛАДІ ДЕПАРТАМЕНТУ, УПРАВЛІННЯ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю відділу у межах делегованих йому начальником відділу повноважень.
У разі тимчасової відсутності (відрядження, хвороба тощо) начальника відділу виконує його обов'язки.
Забезпечує ефективне виконання закріплених за ним напрямів роботи відділу щодо реалізації зовнішньої політики України у відповідній сфері.
Розподіляє обов'язки між працівниками відділу у межах наданих у встановленому порядку повноважень.
Керує розробкою проектів аналітичних матеріалів, планових показників, комплексних заходів, пропозицій, прогнозів розвитку сфери управління у межах наданих повноважень.
Забезпечує здійснення у межах своєї компетенції та наданих повноважень контролю за станом справ у сфері діяльності відділу, вживає необхідних заходів щодо його поліпшення.
У межах наданих повноважень організовує ефективну взаємодію відділу з іншими структурними підрозділами МЗС України, представництвами МЗС України на території України, а також іншими органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, представницькими органами, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями.
Забезпечує дотримання працівниками підрозділу законодавства України з питань дипломатичної, державної служби та боротьби з корупцією.
Виконує інші доручення керівництва.
Має право.
За дорученням керівництва відділу, департаменту (управління) представляти відділ, департамент (управління) в інших управлінських структурах, делегаціях України, дипломатичних представництвах та консульських установах іноземних держав з питань, що належать до його компетенції та наданих повноважень.
У процесі виконання покладених на відділ завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) ділове листування з структурними підрозділами інших центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України, підприємствами, установами, організаціями.
У встановленому порядку готувати проекти запитів на отримання від структурних підрозділів органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, громадських об'єднань необхідних статистичних та оперативних даних, інформації з питань, що стосуються діяльності відділу і належать до його повноважень.
Здійснювати у межах наданих повноважень особистий прийом громадян з питань, що належать до компетенції відділу.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Сучасні методи управління персоналом.
Методи проведення міжнародних переговорів.
Форми та методи роботи із засобами масової інформації.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді радника не менше 1 року або стаж роботи за фахом на керівних посадах в інших сферах не менше 2 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ЗАВІДУВАЧ САМОСТІЙНОГО СЕКТОРУ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Організовує роботу самостійного сектору.
Забезпечує виконання покладених на самостійний сектор завдань щодо участі у забезпеченні реалізації зовнішньої політики України у відповідній сфері.
Бере участь в аналізі проектів міжнародних договорів, законодавчих та нормативних актів з питань, що належать до компетенції самостійного сектору.
Готує проекти рішень з напрямів діяльності самостійного сектору у межах наданих повноважень.
Організовує роботу з ефективної взаємодії самостійного сектору з іншими структурними підрозділами МЗС України, представництвами МЗС України на території України, суміжними сферами при вирішенні питань, що належать до діяльності самостійного сектору.
Аналізує стан та тенденції розвитку зовнішньої політики України у відповідній сфері, вносить відповідні пропозиції.
Організовує та контролює своєчасний та якісний розгляд працівниками самостійного сектору звернень органів виконавчої влади, громадських об'єднань, підприємств, установ, організацій, громадян з напряму діяльності самостійного сектору, а також готує за результатами їх аналізу проекти відповідних рішень.
Вживає необхідних заходів щодо вдосконалення організації роботи самостійного сектору.
Подає згідно з чинним законодавством пропозиції керівництву МЗС України щодо призначення на посади, звільнення з посад та переміщення працівників, своєчасне заміщення вакансій, заохочення та накладання стягнень. Сприяє систематичному підвищенню кваліфікації працівників самостійного сектору.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Забезпечує дотримання працівниками підрозділу законодавства України з питань дипломатичної, державної служби та боротьби з корупцією.
Має право.
За дорученням керівництва МЗС України представляти структурний підрозділ в інших органах виконавчої влади, делегаціях України з питань, що стосуються його компетенції.
Залучати в установленому порядку спеціалістів центральних органів виконавчої влади, установ та організацій, за погодженням з їх керівниками, до розгляду питань, що належать до його компетенції.
Отримувати у встановленому порядку від Міністерств, інших органів виконавчої влади документи, матеріали, інформацію, необхідні для виконання завдань, покладених на самостійний сектор.
Брати участь в організації та проведенні інструктивних нарад та семінарів з питань, що належать до компетенції самостійного сектору.
Вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо вдосконалення роботи самостійного сектору та дипломатичної, державної служби в цілому.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді першого секретаря не менше 2 років, чи на дипломатичній, державній службі не менше 8 років, чи стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 9 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

ЗАВІДУВАЧ СЕКТОРУ У СКЛАДІ ДЕПАРТАМЕНТУ, УПРАВЛІННЯ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Організовує роботу сектору.
Забезпечує виконання покладених на сектор завдань щодо участі у забезпеченні реалізації зовнішньої політики України у відповідній сфері.
Бере участь в аналізі проектів міжнародних договорів, законодавчих та нормативних актів з питань, що належать до компетенції сектору.
Готує проекти рішень з напрямів діяльності сектору у межах наданих повноважень.
Організовує роботу з ефективної взаємодії сектору з іншими структурними підрозділами МЗС України, представництвами МЗС України на території України, суміжними сферами при вирішенні питань, що належать до діяльності сектору.
Аналізує стан та тенденції розвитку зовнішньої політики України у відповідній сфері, вносить відповідні пропозиції.
Організовує та контролює своєчасний та якісний розгляд працівниками сектору звернень органів виконавчої влади, громадських об'єднань, підприємств, установ, організацій, громадян з напряму діяльності сектору, а також готує за результатами їх аналізу проекти відповідних рішень.
Вживає необхідних заходів щодо вдосконалення організації роботи сектору.
Подає згідно з чинним законодавством пропозиції керівництву департаменту, управління щодо призначення на посади, звільнення з посад та переміщення працівників, своєчасне заміщення вакансій, заохочення та накладання стягнень. Сприяє систематичному підвищенню кваліфікації працівників сектору.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Забезпечує дотримання працівниками підрозділу законодавства України з питань дипломатичної, державної служби та боротьби з корупцією.
Має право.
За дорученням керівництва департаменту, управління представляти сектор у структурних підрозділах МЗС України, представництвах МЗС України на території України, інших органів виконавчої влади, делегаціях України з питань, що стосуються його компетенції.
Отримувати у встановленому порядку від структурних підрозділів Міністерств, інших органів виконавчої влади документи, матеріали, інформацію, необхідні для виконання завдань, покладених на сектор.
Брати участь в організації та проведенні інструктивних нарад та семінарів з питань, що належать до компетенції сектору.
Вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо вдосконалення роботи сектору та дипломатичної, державної служби в цілому.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді першого секретаря не менше 1 року або стаж роботи за фахом на керівних посадах в інших сферах не менше 2 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

РАДНИК

Завдання, обов'язки та повноваження.
Забезпечує вирішення питань, спрямованих на підвищення рівня розвитку сфери управління.
Готує відповідні проекти рішень щодо поточних завдань в закріпленому за ним напрямі сфери управління.
Збирає, узагальнює та аналізує інформацію з питань розвитку сфери управління, розвитку відносин з відповідними іноземними державами, міжнародними організаціями, готує керівництву (управління, відділу, представництва МЗС України на території України тощо) відповідні пропозиції.
Бере участь у розробленні проектів міжнародних договорів, законодавчих і нормативних актів.
Здійснює реалізацію прийнятих законодавчих і нормативних актів, державних програм, що стосуються компетенції відповідного підрозділу МЗС України (представництва МЗС України на території України).
Аналізує інформаційно-довідкові, аналітичні матеріали, що надходять від закордонних дипломатичних установ України, та готує узагальнюючу інформацію.
Готує аналітичні та інформаційні матеріали, звіти про роботу відділу (представництва МЗС України на території України).
Готує позиційні матеріали до візитів вищих посадових осіб України до іноземних держав, міжнародних організацій, зустрічей з їх представниками.
Бере участь у підготовці та забезпеченні зустрічей (візитів) посадових осіб України з представниками іноземних держав, міжнародних організацій.
За дорученням у межах наданих повноважень бере участь у переговорному процесі з представниками дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв міжнародних організацій.
Аналізує практику правового регулювання відносин у сфері управління та розробляє пропозиції щодо вдосконалення правового поля у цих питаннях.
Керує, в разі необхідності, групою фахівців підрозділу МЗС України (представництва МЗС України на території України) при вирішенні питання одного із напрямів його діяльності.
Аналізує та узагальнює відповідний досвід з метою використання при вирішенні питань підвищення ефективності роботи сфери управління.
Готує проекти відповідей на запити центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, а також підприємств, установ, організацій та громадян з питань, що стосуються його компетенції.
У разі тимчасової відсутності (відрядження, хвороба тощо) начальника відділу (представника МЗС України на території України) виконує його обов'язки.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Має право.
За дорученням керівництва структурного підрозділу МЗС України (представництва МЗС України на території України) представляти підрозділ (представництво) в інших органах виконавчої влади з питань, що стосуються його компетенції.
Вносити (готувати) проект запитів на отримання у встановленому порядку від органів, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, громадських об'єднань статистичні та оперативні дані, довідкові матеріали з питань, що належать до сфери діяльності конкретного підрозділу (представництва МЗС України на території України), необхідні для виконання своїх посадових обов'язків.
Вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо вдосконалення роботи структурного підрозділу (представництва МЗС України на території України).
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Правила протоколу та ділового етикету.
Інструкцію з діловодства.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді першого секретаря не менше 2 років, чи на дипломатичній, державній службі не менше 8 років, чи стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 9 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ПЕРШИЙ СЕКРЕТАР

Завдання, обов'язки та повноваження.
Забезпечує вирішення питань, спрямованих на підвищення рівня розвитку сфери управління.
Готує відповідні проекти рішень щодо поточних завдань в закріпленому за ним напрямі сфери управління.
Збирає, узагальнює та аналізує інформацію з питань розвитку сфери управління, розвитку відносин з відповідними іноземними державами, міжнародними організаціями, готує керівництву (управління, відділу, представництва МЗС України на території України тощо) відповідні пропозиції.
Бере участь у розробленні проектів міжнародних договорів, законодавчих і нормативних актів.
Аналізує інформаційно-довідкові, аналітичні матеріали, що надходять від закордонних дипломатичних установ України, та готує узагальнюючу інформацію.
Бере участь у підготовці аналітичних та інформаційних матеріалів, звітів про роботу відділу (представництва МЗС України на території України).
Бере участь у підготовці позиційних матеріалів до візитів вищих посадових осіб України до іноземних держав, міжнародних організацій, зустрічей з їх представниками.
Бере участь у підготовці та забезпеченні зустрічей (візитів) посадових осіб України з представниками іноземних держав, міжнародних організацій.
За дорученням керівництва структурного підрозділу МЗС України (представництва МЗС України на території України) у межах наданих повноважень бере участь у переговорному процесі з представниками дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв міжнародних організацій.
Аналізує практику правового регулювання відносин у сфері управління та розробляє пропозиції щодо вдосконалення правового поля у цих питаннях.
Аналізує та узагальнює відповідний досвід з метою використання при вирішенні питань підвищення ефективності роботи сфери управління.
Готує проекти відповідей на запити центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, а також підприємств, установ, організацій та громадян з питань, що стосуються його компетенції.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Має право.
За дорученням керівництва структурного підрозділу МЗС України (представництва МЗС України на території України) представляти підрозділ (представництво) в інших органах виконавчої влади з питань, що стосуються його компетенції.
Вносити (готувати) проект запитів на отримання у встановленому порядку від органів, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, громадських об'єднань статистичні та оперативні дані, довідкові матеріали з питань, що належать до сфери діяльності конкретного підрозділу (представництва МЗС України на території України), необхідні для виконання своїх посадових обов'язків.
Вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо вдосконалення роботи структурного підрозділу (представництва МЗС України на території України).
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Правила протоколу та ділового етикету.
Інструкцію з діловодства.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді другого секретаря не менше 2 років, чи на дипломатичній, державній службі не менше 6 років, чи стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 7 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ДРУГИЙ СЕКРЕТАР

Завдання, обов'язки та повноваження.
Бере участь у підготовці відповідних проектів рішень щодо поточних завдань в закріпленому за ним напрямі сфери управління.
Збирає, узагальнює та аналізує інформацію з питань розвитку закріпленої за ним сфери управління, розвитку відносин з відповідними іноземними державами, міжнародними організаціями, готує керівництву (управління, відділу, представництва МЗС України на території України тощо) відповідні пропозиції.
Накопичує, вивчає і узагальнює інформацію та матеріали з відповідного напряму роботи підрозділу (представництва МЗС України на території України), готує відповідні пропозиції.
Бере участь у підготовці аналітичних та інформаційних матеріалів, звітів про роботу відділу (представництва МЗС України на території України).
Бере участь у підготовці позиційних матеріалів до візитів вищих посадових осіб України до іноземних держав, міжнародних організацій, зустрічей з їх представниками.
Бере участь у підготовці та забезпеченні зустрічей (візитів) посадових осіб України з представниками іноземних держав, міжнародних організацій.
За дорученням керівництва структурного підрозділу МЗС України (представництва МЗС України на території України) у межах наданих повноважень бере участь у переговорному процесі з представниками дипломатичних представництв іноземних держав, міжнародних організацій.
Бере участь в організаційному забезпеченні нарад, семінарів, конференцій з відповідних питань.
Готує проекти рішень та пропозиції на виконання доручень керівництва, бере участь у підготовці проектів нормативних та організаційно-методичних документів.
Здійснює проведення експертизи документів, що стосуються відповідного напряму роботи підрозділу (представництва МЗС України на території України) і належать до його компетенції.
Готує проекти відповідей на запити центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, а також підприємств, установ, організацій та громадян з питань, що стосуються його компетенції.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Має право.
За дорученням керівництва структурного підрозділу (представництва МЗС України на території України) представляти відділ (представництво) у структурних підрозділах МЗС України, інших органів виконавчої влади з питань, що стосуються його компетенції.
Вносити (готувати) проект запитів на отримання у встановленому порядку від органів, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, громадських об'єднань статистичні та оперативні дані, довідкові матеріали з питань, що належать до сфери діяльності конкретного підрозділу (представництва МЗС України на території України), необхідні для виконання своїх посадових обов'язків.
Вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо вдосконалення роботи структурного підрозділу (представництва МЗС України на території України).
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Правила протоколу та ділового етикету.
Інструкцію з діловодства.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді третього секретаря не менше 2 років, чи на дипломатичній, державній службі не менше 4 років, чи стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 5 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ТРЕТІЙ СЕКРЕТАР

Завдання, обов'язки та повноваження.
Збирає, узагальнює та аналізує інформацію з питань розвитку закріпленої за ним сфери управління, розвитку відносин з відповідними іноземними державами, міжнародними організаціями, готує керівництву (управління, відділу, представництва МЗС України на території України тощо) відповідні пропозиції.
Накопичує, вивчає і узагальнює інформацію та матеріали з відповідного напряму роботи підрозділу (представництва МЗС України на території України), готує відповідні пропозиції.
Здійснює підбір інформації для її подальшого аналітичного опрацювання.
Забезпечує ведення робочих досьє з питань, що відносяться до компетенції відділу (представництва МЗС України на території України).
Бере участь у підготовці аналітичних та інформаційних матеріалів, звітів про роботу відділу (представництва МЗС України на території України).
Бере участь у підготовці позиційних матеріалів до візитів вищих посадових осіб України до іноземних держав, міжнародних організацій, зустрічей з їх представниками.
Бере участь у підготовці та забезпеченні зустрічей (візитів) посадових осіб України з представниками іноземних держав, міжнародних організацій.
Бере участь в організаційному забезпеченні нарад, семінарів, конференцій з відповідних питань.
Готує проекти рішень та пропозиції на виконання доручень керівництва структурного підрозділу (представництва МЗС України на території України), бере участь у підготовці проектів нормативних та організаційно-методичних документів.
Здійснює проведення експертизи документів, що стосуються відповідного напряму роботи підрозділу (представництва МЗС України на території України) і належать до його компетенції.
Готує проекти відповідей на запити центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, а також підприємств, установ, організацій та громадян з питань, що стосуються його компетенції.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Має право.
За дорученням керівництва структурного підрозділу (представництва МЗС України на території України) представляти відділ (представництво) у структурних підрозділах МЗС України, інших органів виконавчої влади з питань, що стосуються його компетенції.
Вносити (готувати) проект запитів на отримання у встановленому порядку від органів, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, громадських об'єднань статистичні та оперативні дані, довідкові матеріали з питань, що належать до сфери діяльності конкретного підрозділу (представництва МЗС України на території України), необхідні для виконання своїх посадових обов'язків.
Вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо вдосконалення роботи структурного підрозділу (представництва МЗС України на території України).
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Правила протоколу та ділового етикету.
Інструкцію з діловодства.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді аташе не менше 2 років, чи на державній службі не менше 2 років, чи стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 3 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

АТАШЕ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Накопичує, вивчає і узагальнює інформацію та матеріали з відповідного напряму роботи підрозділу (представництва МЗС України на території України), готує відповідні пропозиції.
Здійснює підбір інформації для її подальшого аналітичного опрацювання.
Забезпечує ведення робочих досьє з питань, що відносяться до компетенції відділу (представництва МЗС України на території України).
Бере участь у підготовці аналітичних та інформаційних матеріалів, звітів про роботу відділу (представництва МЗС України на території України).
Бере участь у підготовці позиційних матеріалів до візитів вищих посадових осіб України до іноземних держав, міжнародних організацій, зустрічей з їх представниками.
Бере участь у підготовці та забезпеченні зустрічей (візитів) посадових осіб України з представниками іноземних держав, міжнародних організацій.
Бере участь в організаційному забезпеченні нарад, семінарів, конференцій з відповідних питань.
Готує проекти рішень та пропозиції на виконання доручень керівництва структурного підрозділу (МЗС України на території України), бере участь у підготовці проектів нормативних та організаційно-методичних документів.
Готує проекти відповідей на запити центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, а також підприємств, установ, організацій та громадян з питань, що стосуються його компетенції.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Має право.
За дорученням керівництва структурного підрозділу МЗС України (представництва МЗС України на території України) представляти відділ (представництво) у структурних підрозділах МЗС України, інших органів виконавчої влади з питань, що стосуються його компетенції.
Вносити (готувати) проект запитів на отримання у встановленому порядку від органів, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, громадських об'єднань статистичні та оперативні дані, довідкові матеріали з питань, що належать до сфери діяльності конкретного підрозділу (представництва МЗС України на території України), необхідні для виконання своїх посадових обов'язків.
Вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо вдосконалення роботи структурного підрозділу (представництва МЗС України на території України).
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Правила протоколу та ділового етикету.
Інструкцію з діловодства.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Без вимог до стажу роботи.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ГОЛОВНИЙ СПЕЦІАЛІСТ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Забезпечує вирішення питань, спрямованих на підвищення рівня розвитку сфери управління.
Готує відповідні проекти рішень щодо поточних завдань в закріпленому за ним напрямі сфери управління.
Збирає, узагальнює та аналізує інформацію з питань розвитку сфери управління, готує керівництву (управління, відділу, представництва МЗС України на території України тощо) відповідні пропозиції.
Бере участь у розробленні проектів законодавчих і нормативних актів.
Здійснює реалізацію прийнятих законодавчих і нормативних актів, що стосуються компетенції відповідного підрозділу МЗС України (представництва МЗС України на території України).
Аналізує практику правового регулювання відносин у сфері управління та розробляє пропозиції щодо вдосконалення правового поля у цих питаннях.
Аналізує та узагальнює відповідний досвід з метою використання при вирішенні питань підвищення ефективності роботи сфери управління.
Готує проекти відповідей на запити центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, а також підприємств, установ, організацій та громадян з питань, що стосуються його компетенції.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Має право.
За дорученням керівництва структурного підрозділу (представництва МЗС України на території України) представляти відділ (представництво) у структурних підрозділах МЗС України, інших органів виконавчої влади з питань, що стосуються його компетенції.
Вносити (готувати) проект запитів на отримання у встановленому порядку від органів, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, громадських об'єднань статистичні та оперативні дані, довідкові матеріали з питань, що належать до сфери діяльності конкретного підрозділу (представництва МЗС України на території України), необхідні для виконання своїх посадових обов'язків.
Вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо вдосконалення роботи структурного підрозділу (представництва МЗС України на території України).
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Правила протоколу та ділового етикету.
Інструкцію з діловодства.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на посаді провідного спеціаліста не менше 1 року, або стаж роботи на державній, дипломатичній службі не менше 2 років, або стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 3 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ПРОВІДНИЙ СПЕЦІАЛІСТ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Забезпечує координацію та методичне керівництво на певній ділянці одного з напрямів роботи відповідного підрозділу МЗС України (представництва МЗС України на території України).
Контролює, аналізує та оцінює стан справ на відповідній ділянці роботи.
Бере участь в узагальненні практики застосування законодавства та ходу реалізації зовнішньої політики у відповідній сфері.
Розробляє пропозиції, комплекси заходів, плани тощо, що стосуються розвитку напряму своєї діяльності.
Бере участь в організаційному забезпеченні нарад, семінарів, конференцій з відповідних питань.
Готує проекти рішень та пропозиції на виконання доручень керівництва, бере участь у підготовці проектів нормативних та організаційно-методичних документів.
Здійснює проведення експертизи документів, що стосуються відповідного напряму роботи підрозділу (представництва МЗС України на території України) і належать до його компетенції. Готує відповідну інформацію про результати цієї роботи, проекти відповідей на звернення та заяви, що надійшли для розгляду до відповідного підрозділу.
Аналізує та узагальнює відповідний досвід з метою використання при розв'язанні питань підвищення ефективності роботи у відповідній сфері управління.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Має право.
Формувати вимоги до проектів запитів щодо отримання у встановленому порядку від органів, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, громадських об'єднань статистичних та оперативних даних, довідкових матеріалів з питань, що належать до сфери діяльності конкретного підрозділу (представництва МЗС України на території України), необхідних для виконання своїх посадових обов'язків.
Вносити керівнику пропозиції щодо вдосконалення роботи структурного підрозділу (представництва МЗС України на території України).
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Правила протоколу та ділового етикету.
Інструкцію з діловодства.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, бакалавра.
Володіння державною та іноземними мовами.
Стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на посаді спеціаліста першої або другої категорії не менше 1 року або стаж роботи за фахом в інших сферах управління не менше 3 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

СПЕЦІАЛІСТ ПЕРШОЇ КАТЕГОРІЇ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Виконує роботи, пов'язані з діяльністю на одному з напрямів роботи підрозділу (управління, відділу, представництва МЗС України на території України тощо).
Бере участь у підготовці та реалізації одного з напрямів розвитку сфери управління, а також у розробці відповідних пропозицій, нормативів, методик, інструкцій.
Готує пропозиції щодо збору та обробки інформації, необхідної для розвитку сфери управління.
Бере участь в аналізі тенденцій розвитку одного з напрямів підвідомчої сфери управління, готує відповідні пропозиції щодо усунення виявлених недоліків.
Готує проекти інформаційних матеріалів, пов'язаних з роботою підрозділу, а також проекти відповідей на звернення та заяви, що надійшли для розгляду до відповідного підрозділу (представництва МЗС України на території України).
Накопичує відповідну інформацію для здійснення аналітичної роботи, пов'язаної з діяльністю підрозділу (представництва МЗС України на території України).
Має право.
Використовувати отриману у встановленому порядку інформацію від інших органів, закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України, дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, громадських об'єднань, статистичні та оперативні дані, довідкові матеріали з питань, що належать до сфери діяльності конкретного підрозділу (представництва МЗС України на території України), необхідні для виконання своїх посадових обов'язків.
Вносити керівнику пропозиції щодо вдосконалення роботи структурного підрозділу (представництва МЗС України на території України).
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Правила протоколу та ділового етикету.
Інструкцію з діловодства.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна або базова вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, бакалавра.
Володіння державною та іноземними мовами.
Стаж роботи за фахом на державній службі на посаді спеціаліста другої категорії не менше 1 року чи в інших сферах управління за фахом не менше 3 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

СПЕЦІАЛІСТ ДРУГОЇ КАТЕГОРІЇ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Виконує роботи, які сприяють створенню умов для ефективної діяльності відповідного підрозділу (представництва МЗС України на території України).
Бере участь у підготовці та реалізації одного з напрямів розвитку сфери управління, а також у розробці проектів нормативних та інструктивно-методичних документів.
Готує матеріали керівнику свого підрозділу (представництва МЗС України на території України) та проекти матеріалів керівництву для аналізу стану справ у сфері управління.
Контролює у відділі (представництві МЗС України на території України) терміни виконання актів законодавства, наказів, інструкцій, інших вказівок по Міністерству, доручень директивних органів, листів.
Розглядає, а у разі необхідності перевіряє заяви та скарги громадян у межах наданих йому повноважень.
Бере участь у вивченні та узагальненні вітчизняного та зарубіжного передового досвіду з напряму діяльності відповідного підрозділу (представництва МЗС України на території України), готує проекти відповідних матеріалів.
Здійснює комп'ютерний набір матеріалів.
Веде діловодство в структурному підрозділі (представництві МЗС України на території України).
Має право.
Використовувати отриману у встановленому порядку інформацію від інших органів, закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України, дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, громадських об'єднань, статистичні та оперативні дані, довідкові матеріали з питань, що належать до сфери діяльності конкретного підрозділу (представництва МЗС України на території України), необхідні для виконання своїх посадових обов'язків.
Вносити керівнику пропозиції щодо вдосконалення роботи структурного підрозділу (представництва МЗС України на території України).
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Правила протоколу та ділового етикету.
Інструкцію з діловодства.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна або базова вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, бакалавра.
Володіння державною та іноземними мовами.
Без вимог до стажу роботи.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Директор Департаменту персоналу
В.А.Кирик

Додаток 2
до наказу МЗС України
04.06.2009  N 113

ТИПОВІ ПРОФЕСІЙНО-КВАЛІФІКАЦІЙНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

посад працівників функціональних підрозділів МЗС України

КЕРІВНИК ПАТРОНАТНОЇ СЛУЖБИ МІНІСТРА

Завдання, обов'язки та повноваження.
Очолює патронатну службу Міністра та керує її працівниками.
Забезпечує Міністра інформацією, необхідною для ефективного виконання покладених на нього завдань та повноважень.
Розробляє та вживає заходів щодо створення сприятливих умов для прийняття Міністром ефективних державних рішень.
Підтримує контакти з відповідними підрозділами Міністерства, іншими органами виконавчої влади щодо обміну інформаційними матеріалами, необхідними для виконання службових обов'язків.
Готує разом із керівниками структурних підрозділів Міністерства проекти поточних та перспективних планів роботи, пропозиції щодо виконання указів та розпоряджень Президента України, постанов і розпоряджень Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, доручень і розпоряджень Міністра.
Опрацьовує документи, що виходять за підписом Міністра.
Забезпечує вирішення всіх організаційних питань щодо участі Міністра в заходах, що проводяться іншими органами виконавчої влади та стосуються його діяльності.
Забезпечує своєчасний розгляд пропозицій, заяв та скарг, що надійшли на ім'я Міністра, інформує його щодо їх виконання.
Забезпечує ділові поїздки Міністра, оформлює протокольні доручення, виконує його службові вказівки та доручення.
Готує Міністру необхідні інформаційно-аналітичні записки, огляди, звіти, доповіді за його дорученням.
Організовує методичну допомогу структурним підрозділам Міністерства, проводить консультації з основних питань функціонування та розвитку відповідної сфери управління у межах своєї компетенції.
Здійснює наукову експертизу, консультації та своєчасне забезпечення Міністра необхідною інформацією щодо вітчизняного та зарубіжного досвіду, робіт провідних вчених, державних та політичних діячів, громадських об'єднань стосовно оперативного та якісного прийняття управлінських рішень у відповідній сфері.
Розробляє, обґрунтовує пропозиції за різними варіантами проектів відповідних рішень, організовує їх експертизу, оцінює можливі соціально-економічні наслідки реалізації прийнятих рішень.
Вирішує питання службової діяльності підлеглих. Забезпечує захист державної таємниці згідно з чинним законодавством.
Має право.
Звертатися в установленому порядку до органів виконавчої влади, громадських об'єднань, підприємств, установ та організацій різних форм власності для отримання інформації, необхідної для виконання службових обов'язків.
Залучати в установленому порядку фахівців структурних підрозділів Міністерства, інших органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для участі в розробці різних проектів та документів.
Одержувати в установленому порядку від закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.
У процесі виконання покладених на нього завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) ділове листування з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування України, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України, дипломатичними представництвами та консульськими установами іноземних держав, підприємствами, установами та організаціями з питань, що належать до його компетенції.
Вносити пропозиції керівництву стосовно поліпшення виконання своїх функцій.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Організацію матеріально-технічного та транспортного обслуговування.
Методи проведення міжнародних переговорів.
Форми та методи роботи із засобами масової інформації.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на керівних посадах не менше 3 років чи на керівних посадах в інших сферах управління не менше 5 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

КЕРІВНИК ПРЕС-СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю прес-службою МЗС України.
Здійснює зв'язок Міністра та його заступників із засобами масової інформації, організацію прес-конференцій, брифінгів, "інформаційних днів" керівників, їх виступів у засобах масової інформації, зустрічей тощо, проводить роботу щодо поліпшення інформованості населення щодо діяльності Міністерства.
Готує відповідні матеріали для преси, заяви та повідомлення.
Організовує вивчення матеріалів засобів масової інформації з метою виявлення їх позиції, тенденцій у висвітленні питань, пов'язаних з діяльністю Міністерства.
Забезпечує контакти з відповідними підрозділами міністерств, інших органів виконавчої влади щодо обміну інформаційними матеріалами.
Здійснює оперативне інформування засобів масової інформації щодо рішень колегії Міністерства.
Надає засобам масової інформації матеріали про діяльність Міністерства.
Здійснює підготовку і випуск рекламно-інформаційних видань, які сприяють розширенню міжнародних та міжгалузевих зв'язків, підвищенню авторитету України.
Забезпечує координацію зв'язків з періодичними виданнями (газетами, журналами), співробітництво з відповідними прес-службами органів виконавчої влади.
Має право.
Звертатися у встановленому порядку до органів виконавчої влади, громадських об'єднань, підприємств та організацій різних форм власності для отримання інформації, необхідної для виконання службових обов'язків.
Давати засобам масової інформації роз'яснення різних ситуацій, що виникають внаслідок реалізації МЗС України своїх повноважень.
У процесі виконання покладених на прес-службу завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) ділове листування з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування України, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України, дипломатичними представництвами та консульськими установами іноземних держав, підприємствами, установами та організаціями з питань, що належать до його компетенції.
Вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи прес-служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Практику застосування законодавчих та нормативних актів.
Засади зовнішньої політики України.
Методи роботи із засобами масової інформації.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді радника не менше 3 років або стаж роботи за фахом на керівних посадах в інших сферах не менше 3 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

СЕКРЕТАР КОЛЕГІЇ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Організовує роботу колегії.
Здійснює формування планів роботи колегії на підставі пропозицій членів колегії, структурних підрозділів Міністерства, представництв МЗС України на території України, закордонних дипломатичних установ України.
Забезпечує своєчасну підготовку структурними підрозділами Міністерства матеріалів на розгляд колегії, а також участь членів колегії в засіданнях.
Контролює доопрацювання проектів постанов колегій, своєчасне виконання постанов колегій, доручень, даних на засіданнях колегій.
Здійснює перевірку змісту, оформлення наданих документів відповідно до вимог Єдиної державної системи документаційного забезпечення та їх тиражування у необхідній кількості.
Здійснює взаємодію із структурними підрозділами Міністерства, представництвами МЗС України на території України, закордонними дипломатичними установами України з питань організації роботи колегії. Здійснює у межах своєї компетенції взаємовідносини з іншими організаціями.
Здійснює реєстрацію та забезпечує облік та зберігання постанов колегій, готує справи для здачі до архіву.
Має право.
Отримувати у встановленому порядку від усіх членів колегії та керівників структурних підрозділів Міністерства, представництв МЗС України на території України, закордонних дипломатичних установ України інформацію та матеріали, необхідні для виконання ним посадових обов'язків.
Відвідувати у встановленому порядку для виконання посадових обов'язків центральні органи виконавчої влади, інші органи виконавчої влади.
Вносити пропозиції щодо поліпшення організації роботи колегії.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Основи ведення документів.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, магістра, бакалавра.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі не менше 3 років або загальний стаж роботи за фахом не менше 5 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ПОСОЛ З ОСОБЛИВИХ ДОРУЧЕНЬ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Бере участь за дорученням керівництва у розробці проектів міжнародних договорів, нормативно-правових актів, державних програм, що належать до його компетенції.
Контролює процеси реалізації зовнішньої політики України у відповідній сфері, виконання нормативно-правових актів, розпоряджень і наказів по МЗС України у межах затверджених посадових обов'язків.
Здійснює аналіз стану і тенденції розвитку зовнішньої політики України у відповідній сфері, хід виконання державних програм та розробляє проекти відповідних рішень.
Бере участь у межах своєї компетенції у розгляді звернень органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій та громадян.
Вносить пропозиції щодо проведення офіційних візитів, зустрічей, консультацій, забезпечує їх організаційне та інформаційно-аналітичне забезпечення у межах своєї компетенції.
Виконує за дорученням керівництва МЗС України завдання, отримані від органів виконавчої влади вищого рівня, готує керівництву МЗС України доповідні записки, проекти наказів та розпоряджень.
Здійснює керівництво утвореними за рішенням Міністра закордонних справ України робочими групами з окремої проблематики.
Виконує особливі доручення керівництва МЗС України.
Забезпечує захист державних таємниць у відповідності з чинним законодавством.
Має право.
За дорученням керівництва МЗС України представляти Міністерство в інших органах виконавчої влади, делегаціях України, дипломатичних представництвах та консульських установах іноземних держав з питань, що належать до його компетенції.
За дорученням керівництва МЗС України брати участь у роботі органів двостороннього або багатостороннього співробітництва з питань, що стосуються його компетенції.
Вносити (готувати) керівництву МЗС України у встановленому порядку проект запиту на отримання від органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, громадських об'єднань необхідних статистичних та оперативних даних з питань, віднесених до його компетенції; вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи з питань, віднесених до його компетенції.
У процесі виконання покладених на нього завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) ділове листування з органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України, дипломатичними представництвами та консульськими установами іноземних держав, підприємствами, установами та організаціями з питань, що стосуються його компетенції, вести особистий прийом громадян з питань, що належать до його компетенції.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Сучасні методи управління персоналом.
Методи проведення міжнародних переговорів.
Форми та методи роботи із засобами масової інформації.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на керівних посадах не менше 3 років чи на керівних посадах в інших сферах управління не менше 5 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

ДИПЛОМАТИЧНИЙ РАДНИК ЦЕНТРАЛЬНОГО ОРГАНУ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Представляє позицію МЗС України під час здійснення центральним органом виконавчої влади заходів у сфері зовнішніх зносин.
Забезпечує взаємодію центрального органу виконавчої влади з МЗС України.
Надає допомогу у здійсненні зв'язків центрального органу виконавчої влади з відповідними органами іноземних держав та міжнародними організаціями.
Забезпечує центральний орган виконавчої влади необхідною для ефективного виконання покладених на нього завдань інформацією щодо політичного та економічного становища в світі, зовнішньої та внутрішньої політики іноземних держав, діяльності міжнародних організацій.
Бере участь у підготовці закордонних візитів посадових осіб центрального органу виконавчої влади, а також візитів іноземних делегацій, що прибувають в Україну на запрошення центрального органу виконавчої влади, та забезпечує погодження відповідних ініціатив з МЗС України.
Бере участь у підготовці виступів, офіційних заяв посадових осіб, ініціатив центрального органу виконавчої влади у сфері зовнішніх зносин та забезпечує їх погодження з МЗС України.
Забезпечує погодження в установленому порядку повідомлень та прес-релізів центрального органу виконавчої влади, які прямо чи опосередковано пов'язані з діяльністю у сфері зовнішніх зносин.
Бере участь у підготовці проектів та здійсненні нагляду за виконанням міжнародних договорів України з питань, що відносяться до компетенції центрального органу виконавчої влади.
Сприяє виконанню центральним органом виконавчої влади зобов'язань, що випливають із членства України в міжнародних організаціях.
Надає допомогу центральному органу виконавчої влади в роботі з підготовки та участі у міжнародних консультаціях, переговорах, конференціях, сесіях органів міжнародних організацій, засіданнях міжурядових комісій, інших органів.
Надає центральному органу виконавчої влади консультативну та інформаційну допомогу у сфері зовнішніх зносин.
Сприяє обміну інформацією структурними підрозділами центрального органу виконавчої влади з відповідними структурними підрозділами МЗС України, аналізує та узагальнює інформацію, необхідну центральному органу виконавчої влади для виконання покладених на нього завдань у сфері зовнішніх зносин.
Здійснює інші функції, що випливають із покладених на нього завдань.
Має право.
Розробляти і вносити у встановленому порядку пропозиції щодо підвищення ефективності діяльності центрального органу виконавчої влади у сфері зовнішніх зносин.
Брати участь у зустрічах керівників центрального органу виконавчої влади з посадовими особами іноземних держав, офіційними особами міжнародних організацій, які проводяться в Україні.
Брати участь у засіданнях колегії центрального органу виконавчої влади з правом дорадчого голосу, а також у нарадах, що проводяться у центральному органі виконавчої влади з питань діяльності органу у сфері зовнішніх зносин.
У процесі виконання покладених на нього завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) ділове листування з МЗС України, іншими органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України, підприємствами, установами та організаціями з питань, що стосуються його компетенції.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Методи проведення міжнародних переговорів.
Форми та методи роботи із засобами масової інформації.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на керівних посадах не менше 2 років чи на керівних посадах в інших сферах управління не менше 3 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

ПРЕДСТАВНИК МЗС НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю представництва МЗС України на території України (далі - представництво).
Забезпечує виконання покладених на представництво завдань щодо реалізації зовнішньої політики України та звітність перед МЗС України.
Аналізує у межах своєї компетенції стан та тенденції реалізації зовнішньої політики України та виконання актів законодавства з питань, що належать до компетенції представництва на відповідній території.
Організовує підготовку звітів та планів роботи представництва.
У межах своєї компетенції бере участь у підготовці пропозицій до планів ротації працівників дипломатичної служби.
Подає у порядку, передбаченому законодавством, пропозиції щодо призначення на посади, переміщення, заохочення, накладення дисциплінарних стягнень на працівників представництва, а також щодо структури та штатного розпису представництва.
Подає у порядку, передбаченому законодавством, пропозиції щодо призначення на посади, звільнення з посад та переміщення працівників представництва, своєчасне заміщення вакансій, заохочення та накладення стягнень, сприяє підвищенню кваліфікації працівників.
Розпоряджається коштами у межах затвердженого кошторису витрат на утримання представництва.
Керує розробкою комплексних заходів, програм, аналітичних матеріалів, прогнозів, пропозицій, що належать до повноважень представництва.
Контролює та оцінює стан справ у сфері діяльності представництва.
Координує свою діяльність у процесі виконання наданих повноважень з територіальними органами відповідних міністерств, місцевою державною адміністрацією та організовує ефективну співпрацю з ними, керуючись чинним законодавством.
Забезпечує систематичне підвищення кваліфікації працівників представництва.
Контролює стан трудової та виконавської дисципліни в представництві, несе персональну відповідальність перед керівництвом МЗС України за виконання покладених на представництво завдань.
Забезпечує дотримання працівниками представництва законодавства України з питань дипломатичної, державної служби та боротьби з корупцією.
Має право.
Представляти представництво в органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях з питань, що належать до компетенції представництва.
Видавати накази, розпорядження у межах компетенції, визначеної МЗС України, організовувати та контролювати їх виконання.
У встановленому порядку отримувати відповідну статистичну інформацію та інші дані від органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, підприємств, установ, організацій, необхідні для виконання завдань, покладених на представництво.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Сучасні методи управління персоналом.
Методи проведення міжнародних переговорів.
Форми та методи роботи із засобами масової інформації.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на посаді першого секретаря не менше 2 років або стаж роботи за фахом на керівних посадах в інших сферах не менше 3 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

КЕРІВНИК КАДРОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю кадрової служби, розподіляє обов'язки між працівниками, очолює та контролює їх роботу.
Забезпечує реалізацію державної політики з питань кадрової роботи та дипломатичної, державної служби в системі органів дипломатичної служби.
Разом з іншими структурними підрозділами узагальнює практику роботи з кадрами, вносить керівництву МЗС України пропозиції щодо її вдосконалення.
Здійснює контроль за дотриманням законів України "Про дипломатичну службу" (2728-14) , "Про державну службу" (3723-12) , інших законодавчих та нормативно-правових актів з питань кадрової роботи та дипломатичної, державної служби.
У разі необхідності забезпечує за дорученням керівництва МЗС України підготовку проектів документів, пов'язаних з дотриманням актів законодавства, усуненням виявлених порушень.
Забезпечує прогнозування та планування потреб в кадрах, формування кадрового резерву та роботу з ним, організацію замовлення на підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби.
Контролює відповідність освітньо-кваліфікаційної підготовки працівників покладеним на них обов'язкам.
Бере участь у розробленні структури апарату, штатного розпису, здійснює погодження положень про структурні підрозділи та посадових інструкцій працівників системи органів дипломатичної служби.
Керує розробкою перспективних і поточних планів роботи з кадрами.
Забезпечує підготовку планів ротації працівників дипломатичної служби.
Організовує ведення, облік, зберігання особистих справ, трудових книжок працівників, підготовку графіків відпусток, документів, необхідних для розгляду призначення пенсійного забезпечення, видачу службових посвідчень, довідок, складання звітності.
Організовує заходи щодо ведення комп'ютерного обліку електронних особових справ державних службовців першої - сьомої категорій, використання його даних у межах повноважень МЗС України, супроводження і зберігання відомостей для формування єдиної бази даних, забезпечення своєчасної підготовки і подання до Головдержслужби необхідної інформації у встановленому Головдержслужбою порядку.
Здійснює організаційне забезпечення роботи атестаційної та конкурсної комісій.
Здійснює прийом громадян з кадрових питань.
Бере участь у проведенні занять з питань кадрової роботи відповідно до сфери діяльності служби.
Здійснює контроль за веденням діловодства, зберіганням документів і справ.
Організовує роботу з документами у відповідності до чинного законодавства.
Має право.
За дорученням керівництва МЗС України представляти Міністерство в структурних підрозділах інших органів виконавчої влади в межах своєї компетенції.
Взаємодіяти з органами виконавчої влади та органами самоврядування у межах своїх повноважень при розгляді питань, які стосуються кадрової політики.
Залучати у встановленому порядку за погодженням з керівництвом окремих фахівців для розробки відповідних документів та виконання завдань, що покладені на кадрову службу.
Вносити на розгляд керівництву МЗС України пропозиції щодо вдосконалення роботи кадрової служби з питань, що стосуються її діяльності.
Організовувати розгляд пропозицій, заяв, скарг з боку органів виконавчої влади, громадян, громадських об'єднань, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління МЗС України та компетенції кадрової служби.
Здійснювати особистий прийом громадян з питань, які стосуються роботи кадрової служби, та вживати заходів щодо своєчасного розгляду їх пропозицій, заяв, скарг.
Вести ділове листування з іншими органами виконавчої влади та органами самоврядування, підприємствами, установами та організаціями з питань, що належать до компетенції кадрової служби.
Одержувати в установленому порядку від закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Практику застосування законодавства з питань, що належать до компетенції кадрової служби.
Розпорядчі акти відповідного керівництва.
Порядок оформлення, прийняття, переведення та звільнення працівників, порядок ведення обліку та зберігання їх особистих справ та трудових книжок.
Організацію табельного обліку.
Методи обліку руху кадрів.
Порядок складання встановленої звітності.
Основи організації праці та управління.
Трудове законодавство.
Систему оцінки персоналу.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, магістра.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж на дипломатичній, державній службі на керівних посадах не менше 3 років чи стаж роботи на керівних посадах в інших сферах управління не менше 5 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

ЗАСТУПНИК КЕРІВНИКА КАДРОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю кадрової служби у межах делегованих у встановленому порядку повноважень.
У разі тимчасової відсутності (відрядження, хвороба тощо) керівника кадрової служби виконує його обов'язки.
Забезпечує координацію та регулювання окремого напрямку діяльності кадрової служби.
У межах своєї компетенції здійснює контроль за дотриманням законів України "Про дипломатичну службу" (2728-14) , "Про державну службу" (3723-12) , інших законодавчих та нормативно-правових актів з питань кадрової роботи та дипломатичної, державної служби.
Бере участь у роботі із забезпечення прогнозування та планування потреб в кадрах, формування кадрового резерву, організації замовлення на підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби. У межах своєї компетенції бере участь у розробленні структури апарату, штатного розпису, здійснює погодження положень про структурні підрозділи та посадових інструкцій працівників системи органів дипломатичної служби.
Організовує розробку перспективних і поточних планів роботи з кадрами.
Бере участь у підготовці планів ротації працівників дипломатичної служби.
Здійснює прийом громадян з кадрових питань.
Бере участь у проведенні занять з питань кадрової роботи відповідно до сфери діяльності служби.
У межах наданих повноважень забезпечує взаємодію кадрової служби з іншими структурними підрозділами МЗС України, представництвами МЗС України на території України, а також у межах своєї компетенції з іншими державними органами України, закордонними дипломатичними установами України, підприємствами, установами та організаціями.
Організовує роботу з документами у відповідності до чинного законодавства.
Забезпечує захист державної таємниці за напрямами діяльності кадрової служби.
Забезпечує дотримання законодавства України з питань, що належать до компетенції кадрової служби.
Виконує інші доручення керівника кадрової служби, керівництва МЗС України.
Має право.
За дорученням керівництва МЗС України представляти Міністерство в структурних підрозділах інших органів виконавчої влади в межах своєї компетенції.
Взаємодіяти з органами виконавчої влади та органами самоврядування у межах своїх повноважень при розгляді питань, які стосуються кадрової політики.
Вносити на розгляд керівника кадрової служби пропозиції щодо вдосконалення роботи кадрової служби з питань, що стосуються її діяльності.
Організовувати розгляд пропозицій, заяв, скарг з боку органів виконавчої влади, громадян, громадських об'єднань, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління МЗС України та компетенції кадрової служби.
Здійснювати особистий прийом громадян з питань, які стосуються роботи кадрової служби, та вживати заходів щодо своєчасного розгляду їх пропозицій, заяв, скарг.
Вести ділове листування з іншими органами виконавчої влади та органами самоврядування, підприємствами, установами та організаціями з питань, що належать до компетенції кадрової служби.
Одержувати в установленому порядку від закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Практику застосування законодавства з питань, що належать до компетенції кадрової служби.
Розпорядчі акти відповідного керівництва.
Порядок оформлення, прийняття, переведення та звільнення працівників, порядок ведення обліку та зберігання їх особистих справ та трудових книжок.
Організацію табельного обліку.
Методи обліку руху кадрів.
Порядок складання встановленої звітності.
Основи організації праці та управління.
Трудове законодавство.
Систему оцінки персоналу.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, магістра.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж на дипломатичній, державній службі на керівних посадах не менше 3 років чи стаж роботи на керівних посадах в інших сферах управління не менше 5 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

ЗАСТУПНИК КЕРІВНИКА КАДРОВОЇ СЛУЖБИ - НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ У СКЛАДІ КАДРОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю кадрової служби у межах делегованих у встановленому порядку повноважень та відділу у складі кадрової служби, розподіляє обов'язки між працівниками відділу, контролює їх роботу.
У разі тимчасової відсутності (відрядження, хвороба тощо) керівника кадрової служби (якщо немає заступника керівника кадрової служби) виконує його обов'язки.
Забезпечує виконання покладених на відділ у складі кадрової служби завдань.
Регулює роботу відділу у складі кадрової служби щодо його ефективної взаємодії з іншими структурними підрозділами МЗС України, представництвами МЗС України на території України, закордонними дипломатичними установами України, підприємствами, установами, організаціями з питань, що стосуються діяльності відділу у складі кадрової служби.
Здійснює прийом громадян з кадрових питань.
Бере участь у проведенні занять з питань кадрової роботи відповідно до сфери діяльності служби.
Організовує підготовку звітів та планів роботи відділу у складі кадрової служби.
У межах своєї компетенції бере участь у підготовці планів ротації працівників дипломатичної служби.
Організовує, регулює та контролює своєчасний та якісний розгляд працівниками відділу у складі кадрової служби звернень від органів виконавчої влади, закордонних дипломатичних установ України, громадських об'єднань, підприємств, установ та організацій, громадян з напряму діяльності відділу у складі кадрової служби, а також готує за ними проекти відповідних рішень.
Вживає необхідних заходів щодо вдосконалення організації роботи відділу у складі кадрової служби.
Подає пропозиції керівництву кадрової служби про призначення на посади, звільнення з посад та переміщення працівників відділу у складі кадрової служби, своєчасне заміщення вакансій, заохочення та накладення стягнень, сприяє підвищенню кваліфікації працівників.
Здійснює контроль за веденням діловодства, збереженням документів.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Забезпечує захист державної таємниці за напрямами діяльності відділу у складі кадрової служби, дотримання законодавства України з питань, що належать до компетенції кадрової служби, та дотримання працівниками підрозділу законодавства України з питань дипломатичної, державної служби та боротьби з корупцією, правил внутрішнього трудового розпорядку.
Виконує інші доручення керівництва кадрової служби, керівництва МЗС України.
Має право.
За дорученням керівництва МЗС України представляти Міністерство в структурних підрозділах інших органів виконавчої влади в межах своєї компетенції.
Взаємодіяти з органами виконавчої влади та органами самоврядування у межах своїх повноважень при розгляді питань, які стосуються кадрової політики.
Вносити на розгляд керівника кадрової служби пропозиції щодо вдосконалення роботи кадрової служби з питань, що стосуються її діяльності.
Організовувати розгляд пропозицій, заяв, скарг з боку органів виконавчої влади, громадян, громадських об'єднань, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління МЗС України та компетенції кадрової служби.
Здійснювати особистий прийом громадян з питань, які стосуються роботи кадрової служби, та вживати заходів щодо своєчасного розгляду їх пропозицій, заяв, скарг.
Вести ділове листування з іншими органами виконавчої влади та органами самоврядування, підприємствами, установами та організаціями з питань, що належать до компетенції кадрової служби.
Одержувати в установленому порядку від закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.
Вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу у складі кадрової служби з питань, що стосуються його повноважень.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Практику застосування законодавства з питань, що належать до компетенції кадрової служби.
Розпорядчі акти відповідного керівництва.
Порядок оформлення, прийняття, переведення та звільнення працівників, порядок ведення обліку та зберігання їх особистих справ та трудових книжок.
Організацію табельного обліку.
Методи обліку руху кадрів.
Порядок складання встановленої звітності.
Основи організації праці та управління.
Трудове законодавство.
Систему оцінки персоналу.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, магістра.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж на дипломатичній, державній службі на керівних посадах не менше 3 років чи стаж роботи на керівних посадах в інших сферах управління не менше 5 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ У СКЛАДІ КАДРОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю відділу у складі кадрової служби, розподіляє обов'язки між працівниками відділу, контролює їх роботу.
Забезпечує виконання покладених на відділ у складі кадрової служби завдань.
Регулює роботу відділу у складі кадрової служби щодо його ефективної взаємодії з іншими структурними підрозділами МЗС України, представництвами МЗС України на території України, закордонними дипломатичними установами України, підприємствами, установами, організаціями з питань, що стосуються діяльності відділу у складі кадрової служби.
Розроблює та вносить на розгляд керівництва кадрової служби проекти нових законодавчих і нормативних актів з питань кадрової політики в системі органів дипломатичної служби.
Здійснює прийом громадян з кадрових питань.
Бере участь у проведенні занять з питань кадрової роботи відповідно до сфери діяльності служби.
Організовує підготовку звітів та планів роботи відділу у складі кадрової служби.
У межах своєї компетенції бере участь у підготовці планів ротації працівників дипломатичної служби.
Організовує, регулює та контролює своєчасний та якісний розгляд працівниками відділу у складі кадрової служби звернень від органів виконавчої влади, закордонних дипломатичних установ України, громадських об'єднань, підприємств, установ та організацій, громадян з напряму діяльності відділу у складі кадрової служби, а також готує за ними проекти відповідних рішень.
Вживає необхідних заходів щодо вдосконалення організації роботи відділу у складі кадрової служби.
Подає пропозиції керівництву кадрової служби про призначення на посади, звільнення з посад та переміщення працівників відділу у складі кадрової служби, своєчасне заміщення вакансій, заохочення та накладення стягнень, сприяє підвищенню кваліфікації працівників.
Здійснює контроль за веденням діловодства, збереженням документів.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Забезпечує захист державної таємниці за напрямами діяльності відділу у складі кадрової служби, дотримання законодавства України з питань, що належать до компетенції кадрової служби, та дотримання працівниками підрозділу законодавства України з питань дипломатичної, державної служби та боротьби з корупцією, правил внутрішнього трудового розпорядку.
Виконує інші доручення керівництва кадрової служби, керівництва МЗС України.
Має право.
За дорученням керівництва МЗС України представляти Міністерство в структурних підрозділах інших органів виконавчої влади в межах своєї компетенції.
Взаємодіяти з органами виконавчої влади та органами самоврядування у межах своїх повноважень при розгляді питань, які стосуються кадрової політики.
Вносити на розгляд керівника кадрової служби пропозиції щодо вдосконалення роботи кадрової служби з питань, що стосуються її діяльності.
Організовувати розгляд пропозицій, заяв, скарг з боку органів виконавчої влади, громадян, громадських об'єднань, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління МЗС України та компетенції кадрової служби.
Здійснювати особистий прийом громадян з питань, які стосуються роботи кадрової служби, та вживати заходів щодо своєчасного розгляду їх пропозицій, заяв, скарг.
Вести ділове листування з іншими органами виконавчої влади та органами самоврядування, підприємствами, установами та організаціями з питань, що належать до компетенції кадрової служби.
Одержувати в установленому порядку від закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.
Вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу у складі кадрової служби з питань, що стосуються його повноважень.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Практику застосування законодавства з питань, що належать до компетенції кадрової служби.
Розпорядчі акти відповідного керівництва.
Порядок оформлення, прийняття, переведення та звільнення працівників, порядок ведення обліку та зберігання їх особистих справ та трудових книжок.
Організацію табельного обліку.
Методи обліку руху кадрів.
Порядок складання встановленої звітності.
Основи організації праці та управління.
Трудове законодавство.
Систему оцінки персоналу.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, магістра.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді радника не менше 3 років або стаж роботи за фахом на керівних посадах в інших сферах не менше 3 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

РАДНИК КАДРОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Вивчає, аналізує та узагальнює тенденцію зміни професійно-кваліфікаційної структури працівників дипломатичної служби, розвиток системи підготовки, перепідготовки та підвищення їх кваліфікації.
Розроблює та обґрунтовує пропозиції і плани потреби системи органів дипломатичної служби в кадрах.
Бере участь у здійсненні заходів щодо реалізації державної політики з кадрових питань у системі органів дипломатичної служби.
Аналізує практику застосування законодавчих і нормативних актів з питань проведення державної кадрової політики за напрямами своєї діяльності, готує пропозиції щодо її поліпшення та подає їх в установленому порядку відповідному керівництву.
Розроблює та вносить на розгляд керівництва кадрової служби проекти нових законодавчих і нормативних актів з питань кадрової політики в системі органів дипломатичної служби.
Бере участь у розробці, координації та контролі за здійсненням заходів, спрямованих на підвищення ефективності роботи дипломатичної, державної служби в системі органів дипломатичної служби.
Координує стажування фахівців з метою поглиблення професійних знань за спеціальними індивідуальними планами.
Створює, накопичує та удосконалює банк даних про стан підготовки фахівців з вищою освітою за освітньо-кваліфікаційними рівнями.
Узагальнює інформацію виконавчих органів про хід та результати навчання працівників за кордоном, виконання роботи іноземними радниками та подає в установлені терміни відповідні матеріали керівництву Головдержслужби.
Бере участь в організації вивчення міжнародного досвіду з питань діяльності дипломатичної, державної служби.
Проводить аналіз та узагальнення статистичної звітності за напрямами діяльності, готує відповідні матеріали керівництву.
Бере участь у роботі із ведення комп'ютерного обліку електронних особових справ державних службовців першої - сьомої категорій, використання його даних у межах повноважень МЗС України, супроводження і зберігання відомостей для формування єдиної бази даних, забезпечення своєчасної підготовки і подання до Головдержслужби та її територіальних органів необхідної інформації у встановленому Головдержслужбою порядку.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Виконує поточні завдання за розпорядженням та дорученням керівництва кадрової служби.
Має право.
Представляти кадрову службу МЗС України в інших органах управління при розгляді питань, що належать до його компетенції.
Запитувати, за згодою керівництва кадрової служби, та отримувати від посадових осіб інших органів виконавчої влади, закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України інформацію, необхідну для виконання службових обов'язків.
Вносити на розгляд керівництву кадрової служби пропозиції щодо вдосконалення роботи кадрової служби в системі органів дипломатичної служби з питань, що стосуються його діяльності.
Брати участь у нарадах, зборах, засіданнях з питань, пов'язаних з функціональними обов'язками.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Практику застосування чинного законодавства.
Порядок оформлення, прийняття, переведення та звільнення працівників.
Порядок ведення обліку та зберігання особових справ та трудових книжок.
Методи обліку руху кадрів.
Організацію роботи з підбору та розстановки керівних кадрів і фахівців.
Основи організації праці та управління.
Трудове законодавство.
Систему оцінки персоналу.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді першого секретаря не менше 2 років, чи на дипломатичній, державній службі не менше 8 років, чи стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 9 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ПЕРШИЙ СЕКРЕТАР КАДРОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Розроблює та обґрунтовує пропозиції і плани потреби системи органів дипломатичної служби в кадрах.
Бере участь у здійсненні заходів щодо реалізації державної політики з кадрових питань у системі органів дипломатичної служби.
Аналізує практику застосування законодавчих і нормативних актів з питань проведення державної кадрової політики за напрямами своєї діяльності, готує пропозиції щодо її поліпшення та подає їх в установленому порядку відповідному керівництву.
Розроблює та вносить на розгляд керівництва кадрової служби проекти нових законодавчих і нормативних актів з питань кадрової політики в системі органів дипломатичної служби.
Готує та контролює документацію для продовження терміну перебування на дипломатичній, державній службі працівників системи органів дипломатичної служби у встановленому законом порядку.
Здійснює методичне керівництво проведенням конкурсного відбору працівників дипломатичної служби, державних службовців у системі органів дипломатичної служби.
Координує стажування фахівців з метою поглиблення професійних знань за спеціальними індивідуальними планами.
Створює, накопичує та удосконалює банк даних про стан підготовки фахівців з вищою освітою за освітньо-кваліфікаційними рівнями.
Бере участь в організації вивчення міжнародного досвіду з питань діяльності дипломатичної, державної служби.
Проводить аналіз та узагальнення статистичної звітності за напрямами діяльності, готує відповідні матеріали керівництву.
Бере участь у роботі із ведення комп'ютерного обліку електронних особових справ державних службовців першої - сьомої категорій, використання його даних у межах повноважень МЗС України, супроводження і зберігання відомостей для формування єдиної бази даних, забезпечення своєчасної підготовки і подання до Головдержслужби та її територіальних органів необхідної інформації у встановленому Головдержслужбою порядку.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Виконує поточні завдання за розпорядженням та дорученням керівництва кадрової служби.
Має право.
Представляти кадрову службу МЗС України в інших органах управління при розгляді питань, що належать до його компетенції.
Запитувати, за згодою керівництва кадрової служби, та отримувати від посадових осіб інших органів виконавчої влади, закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України інформацію, необхідну для виконання службових обов'язків.
Вносити на розгляд керівництву кадрової служби пропозиції щодо вдосконалення роботи кадрової служби в системі органів дипломатичної служби з питань, що стосуються його діяльності.
Брати участь у нарадах, зборах, засіданнях з питань, пов'язаних з функціональними обов'язками.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Практику застосування чинного законодавства.
Порядок оформлення, прийняття, переведення та звільнення працівників.
Порядок ведення обліку та зберігання особових справ та трудових книжок.
Методи обліку руху кадрів.
Організацію роботи з підбору та розстановки керівних кадрів і фахівців.
Основи організації праці та управління.
Трудове законодавство.
Систему оцінки персоналу.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді другого секретаря не менше 2 років, чи на дипломатичній, державній службі не менше 6 років, чи стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 7 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ДРУГИЙ СЕКРЕТАР КАДРОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Відповідає за виконання окремих напрямів кадрової роботи.
Веде встановлену звітно-облікову документацію, готує статистичну звітність з кадрових питань.
Аналізує якісний склад працівників дипломатичної служби.
Готує документи для організації стажування, призначення на посади та звільнення з посад працівників системи органів дипломатичної служби.
Оформлює документи про прийняття присяги державного службовця та присвоєння дипломатичних рангів, рангів державних службовців.
Обчислює стаж роботи та державної служби.
Здійснює контроль за встановленням надбавок за вислугу років та наданням відпусток відповідної тривалості, складає графіки відпусток працівників.
Готує пропозиції щодо продовження терміну перебування на державній службі та призначення пенсій.
Організовує проведення роботи з підвищення кваліфікації кадрів.
Здійснює ведення комп'ютерного обліку електронних особових справ державних службовців першої - сьомої категорій, використання його даних у межах повноважень МЗС України, супроводження і зберігання відомостей для формування єдиної бази даних, забезпечення своєчасної підготовки і подання до Головдержслужби необхідної інформації у встановленому Головдержслужбою порядку.
Бере участь у проведенні нарад з питань кадрової роботи відповідно до сфери діяльності кадрової служби.
Здійснює контроль за своєчасним виконанням наказів, доручень, розпоряджень керівника служби.
Має право.
У процесі виконання покладених на структурний підрозділ завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) листування з іншими органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України з питань, що стосуються його роботи та повноважень.
Брати участь у розгляді пропозицій, звернень, заяв, скарг органів виконавчої влади, громадян, громадських об'єднань, підприємств, установ та організацій, що стосуються компетенції кадрової служби.
Вносити керівництву кадрової служби пропозиції щодо поліпшення роботи підрозділів у складі кадрової служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Практику застосування законодавства з питань, що належать до компетенції кадрової служби.
Порядок оформлення, прийняття, переведення та звільнення працівників.
Організацію проведення атестації кадрів.
Порядок ведення, обліку та зберігання особових справ та трудових книжок.
Методи обліку руху кадрів.
Порядок складання звітності.
Порядок оформлення пенсійних справ.
Трудове законодавство.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді третього секретаря не менше 2 років, чи на дипломатичній, державній службі не менше 4 років, чи стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 5 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ТРЕТІЙ СЕКРЕТАР КАДРОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Відповідає за виконання окремих напрямів кадрової роботи.
Веде встановлену звітно-облікову документацію, готує статистичну звітність з кадрових питань.
Аналізує якісний склад працівників дипломатичної служби.
Готує документи для організації стажування, призначення на посади та звільнення з посад працівників системи органів дипломатичної служби.
Оформлює документи про прийняття присяги державного службовця та присвоєння дипломатичних рангів, рангів державних службовців.
Обчислює стаж роботи та державної служби.
Здійснює контроль за встановленням надбавок за вислугу років та наданням відпусток відповідної тривалості, складає графіки відпусток працівників.
Готує пропозиції щодо продовження терміну перебування на державній службі та призначення пенсій.
Організовує проведення роботи з підвищення кваліфікації кадрів.
Здійснює ведення комп'ютерного обліку електронних особових справ державних службовців першої - сьомої категорій, використання його даних у межах повноважень МЗС України, супроводження і зберігання відомостей для формування єдиної бази даних, забезпечення своєчасної підготовки і подання до Головдержслужби необхідної інформації у встановленому Головдержслужбою порядку.
Бере участь у проведенні нарад з питань кадрової роботи відповідно до сфери діяльності кадрової служби.
Здійснює контроль за своєчасним виконанням наказів, доручень, розпоряджень керівника служби.
Має право.
У процесі виконання покладених на структурний підрозділ завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) листування з іншими органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України з питань, що стосуються його роботи та повноважень.
Брати участь у розгляді пропозицій, звернень, заяв, скарг органів виконавчої влади, громадян, громадських об'єднань, підприємств, установ та організацій, що стосуються компетенції кадрової служби.
Вносити керівництву кадрової служби пропозиції щодо поліпшення роботи підрозділів у складі кадрової служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Практику застосування законодавства з питань, що належать до компетенції кадрової служби.
Порядок оформлення, прийняття, переведення та звільнення працівників.
Організацію проведення атестації кадрів.
Порядок ведення, обліку та зберігання особових справ та трудових книжок.
Методи обліку руху кадрів.
Порядок складання звітності.
Порядок оформлення пенсійних справ.
Трудове законодавство.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді аташе не менше 2 років, чи на державній службі не менше 2 років, чи стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 3 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

АТАШЕ КАДРОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Відповідає за виконання окремих напрямів кадрової роботи.
Веде встановлену звітно-облікову документацію, готує статистичну звітність з кадрових питань.
Готує документи для організації стажування, призначення на посади та звільнення з посад працівників системи органів дипломатичної служби.
Оформлює документи про прийняття присяги державного службовця та присвоєння дипломатичних рангів, рангів державних службовців.
Обчислює стаж роботи та державної служби.
Здійснює контроль за встановленням надбавок за вислугу років та наданням відпусток відповідної тривалості, складає графіки відпусток працівників.
Готує пропозиції щодо продовження терміну перебування на державній службі та призначення пенсій.
Організовує проведення роботи з підвищення кваліфікації кадрів.
Здійснює ведення комп'ютерного обліку електронних особових справ державних службовців першої - сьомої категорій, використання його даних у межах повноважень МЗС України, супроводження і зберігання відомостей для формування єдиної бази даних, забезпечення своєчасної підготовки і подання до Головдержслужби необхідної інформації у встановленому Головдержслужбою порядку.
Бере участь у проведенні нарад з питань кадрової роботи відповідно до сфери діяльності кадрової служби.
Здійснює контроль за своєчасним виконанням наказів, доручень, розпоряджень керівника служби.
Має право.
У процесі виконання покладених на структурний підрозділ завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) листування з іншими органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України з питань, що стосуються його роботи та повноважень.
Брати участь у розгляді пропозицій, звернень, заяв, скарг органів виконавчої влади, громадян, громадських об'єднань, підприємств, установ та організацій, що стосуються компетенції кадрової служби.
Вносити керівництву кадрової служби пропозиції щодо поліпшення роботи підрозділів у складі кадрової служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Практику застосування законодавства з питань, що належать до компетенції кадрової служби.
Порядок оформлення, прийняття, переведення та звільнення працівників.
Організацію проведення атестації кадрів.
Порядок ведення, обліку та зберігання особових справ та трудових книжок.
Методи обліку руху кадрів.
Порядок складання звітності.
Порядок оформлення пенсійних справ.
Трудове законодавство.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Без вимог до стажу роботи.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ГОЛОВНИЙ СПЕЦІАЛІСТ КАДРОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Відповідає за виконання окремих напрямів кадрової роботи.
Веде встановлену звітно-облікову документацію, готує статистичну звітність з кадрових питань.
Здійснює ведення комп'ютерного обліку електронних особових справ державних службовців першої - сьомої категорій, використання його даних у межах повноважень МЗС України, супроводження і зберігання відомостей для формування єдиної бази даних, забезпечення своєчасної підготовки і подання до Головдержслужби необхідної інформації у встановленому Головдержслужбою порядку.
Здійснює контроль за своєчасним виконанням наказів, доручень, розпоряджень керівника кадрової служби.
Контролює терміни виконання актів законодавства, наказів, інструкцій, інших вказівок по Міністерству, доручень директивних органів, листів.
Здійснює комп'ютерний набір матеріалів.
Має право.
У процесі виконання покладених на структурний підрозділ завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) листування з іншими органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України з питань, що стосуються його роботи та повноважень.
Брати участь у розгляді пропозицій, звернень, заяв, скарг органів виконавчої влади, громадян, громадських об'єднань, підприємств, установ та організацій, що стосуються компетенції кадрової служби.
Вносити керівництву кадрової служби пропозиції щодо поліпшення роботи підрозділів у складі кадрової служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Практику застосування законодавства з питань, що належать до компетенції кадрової служби.
Порядок оформлення, прийняття, переведення та звільнення працівників.
Організацію проведення атестації кадрів.
Порядок ведення, обліку та зберігання особових справ та трудових книжок.
Методи обліку руху кадрів.
Порядок складання звітності.
Порядок оформлення пенсійних справ.
Трудове законодавство.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на посаді провідного спеціаліста не менше 1 року, або стаж роботи на державній, дипломатичній службі не менше 2 років, або стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 3 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ПРОВІДНИЙ СПЕЦІАЛІСТ КАДРОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Відповідає за виконання окремих напрямів кадрової роботи.
Веде встановлену звітно-облікову документацію, готує статистичну звітність з кадрових питань.
Здійснює ведення комп'ютерного обліку електронних особових справ державних службовців першої - сьомої категорій, використання його даних у межах повноважень МЗС України, супроводження і зберігання відомостей для формування єдиної бази даних, забезпечення своєчасної підготовки і подання до Головдержслужби необхідної інформації у встановленому Головдержслужбою порядку.
Здійснює контроль за своєчасним виконанням наказів, доручень, розпоряджень керівника кадрової служби.
Контролює терміни виконання актів законодавства, наказів, інструкцій, інших вказівок по Міністерству, доручень директивних органів, листів.
Здійснює комп'ютерний набір матеріалів.
Має право.
У процесі виконання покладених на структурний підрозділ завдань, у межах наданих повноважень, забезпечувати (вести) листування з іншими органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України з питань, що стосуються його роботи та повноважень.
Брати участь у розгляді пропозицій, звернень, заяв, скарг органів виконавчої влади, громадян, громадських об'єднань, підприємств, установ та організацій, що стосуються компетенції кадрової служби.
Вносити керівництву кадрової служби пропозиції щодо поліпшення роботи підрозділів у складі кадрової служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Практику застосування законодавства з питань, що належать до компетенції кадрової служби.
Порядок оформлення, прийняття, переведення та звільнення працівників.
Організацію проведення атестації кадрів.
Порядок ведення, обліку та зберігання особових справ та трудових книжок.
Методи обліку руху кадрів.
Порядок складання звітності.
Порядок оформлення пенсійних справ.
Трудове законодавство.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, бакалавра.
Володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на посаді спеціаліста першої категорії не менше 1 року або стаж роботи за фахом на посаді спеціаліста першої категорії в інших сферах економіки не менше 3 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

СПЕЦІАЛІСТ ПЕРШОЇ КАТЕГОРІЇ КАДРОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Веде встановлену звітно-облікову документацію, готує статистичну звітність з кадрових питань.
Вносить записи до трудових книжок.
Здійснює ведення комп'ютерного обліку електронних особових справ державних службовців першої - сьомої категорій, використання його даних у межах повноважень МЗС України, супроводження і зберігання відомостей для формування єдиної бази даних, забезпечення своєчасної підготовки і подання до Головдержслужби необхідної інформації у встановленому Головдержслужбою порядку.
Здійснює контроль за своєчасним виконанням наказів, доручень, розпоряджень керівника кадрової служби.
Контролює терміни виконання актів законодавства, наказів, інструкцій, інших вказівок по Міністерству, доручень директивних органів, листів.
Здійснює комп'ютерний набір матеріалів.
Веде діловодство в кадровій службі.
Має право.
У процесі виконання покладених на структурний підрозділ завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) листування з іншими органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України з питань, що стосуються його роботи та повноважень.
Брати участь у розгляді пропозицій, звернень, заяв, скарг органів виконавчої влади, громадян, громадських об'єднань, підприємств, установ та організацій, що стосуються компетенції кадрової служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Практику застосування законодавства з питань, що належать до компетенції кадрової служби.
Порядок оформлення, прийняття, переведення та звільнення працівників.
Організацію проведення атестації кадрів.
Порядок ведення, обліку та зберігання особових справ та трудових книжок.
Методи обліку руху кадрів.
Порядок складання звітності.
Порядок оформлення пенсійних справ.
Трудове законодавство.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, бакалавра.
Володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на посаді спеціаліста другої категорії не менше 1 року або стаж роботи за фахом на посаді спеціаліста другої категорії в інших сферах економіки на державних підприємствах не менше 3 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

СПЕЦІАЛІСТ ДРУГОЇ КАТЕГОРІЇ КАДРОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Веде встановлену звітно-облікову документацію, готує статистичну звітність з кадрових питань.
Вносить записи до трудових книжок.
Здійснює ведення комп'ютерного обліку електронних особових справ державних службовців першої - сьомої категорій, використання його даних у межах повноважень МЗС України, супроводження і зберігання відомостей для формування єдиної бази даних, забезпечення своєчасної підготовки і подання до Головдержслужби необхідної інформації у встановленому Головдержслужбою порядку.
Здійснює контроль за своєчасним виконанням наказів, доручень, розпоряджень керівника кадрової служби.
Контролює терміни виконання актів законодавства, наказів, інструкцій, інших вказівок по Міністерству, доручень директивних органів, листів.
Здійснює комп'ютерний набір матеріалів.
Веде діловодство в кадровій службі.
Має право.
У процесі виконання покладених на структурний підрозділ завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) листування з іншими органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України з питань, що стосуються його роботи та повноважень.
Брати участь у розгляді пропозицій, звернень, заяв, скарг органів виконавчої влади, громадян, громадських об'єднань, підприємств, установ та організацій, що стосуються компетенції кадрової служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Практику застосування законодавства з питань, що належать до компетенції кадрової служби.
Порядок оформлення, прийняття, переведення та звільнення працівників.
Організацію проведення атестації кадрів.
Порядок ведення, обліку та зберігання особових справ та трудових книжок.
Методи обліку руху кадрів.
Порядок складання звітності.
Порядок оформлення пенсійних справ.
Трудове законодавство.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, бакалавра.
Володіння державною та іноземними мовами.
Без вимог до стажу роботи.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

КЕРІВНИК ЮРИДИЧНОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю юридичної служби, розподіляє обов'язки між працівниками, контролює їх роботу.
Забезпечує виконання покладених на юридичну службу завдань щодо реалізації державної політики в діяльності МЗС України.
Забезпечує дотримання вимог законодавства під час підготовки проектів нормативно-правових актів, розпоряджень та рішень.
Розробляє або бере участь у розробці проектів законів, нормативних актів та інших документів правового характеру.
Інформує керівництво МЗС України про необхідність вжиття заходів щодо скасування актів, прийнятих з порушенням законодавства або таких, що втратили чинність, і готує відповідні подання.
Здійснює методичне керівництво юридичною роботою МЗС України, надає правову допомогу структурним підрозділам, готує за участю інших підрозділів матеріали для передачі до слідчих та судових органів, забезпечує облік та зберігання судових справ.
Аналізує та узагальнює результати розгляду претензій судових і арбітражних справ.
Бере участь у розгляді матеріалів за наслідками перевірок, ревізій, інвентаризацій, дає правові висновки за фактами виявлених правопорушень.
Розглядає проекти нормативних актів для погодження з питань, що належать до компетенції МЗС України.
Бере участь у роботі з укладення господарських договорів.
Бере участь у здійсненні організаційно-практичних заходів щодо зміцнення фінансової та трудової дисципліни, збереження майна, соціального захисту працівників, а також притягнення працівників до дисциплінарної та матеріальної відповідальності.
У межах наданої компетенції розглядає скарги, заяви органів виконавчої влади, громадських об'єднань, підприємств, установ, організацій, громадян та готує за ними відповідні рішення.
Забезпечує ведення довідниково-інформаційної роботи з питань нормативно-правових актів, обліку чинних нормативно-правових актів.
Проводить роботу з правової пропаганди, ознайомлює посадових осіб з нормативними актами, що стосуються їх діяльності, а також зі змінами в чинному законодавстві.
Організовує підвищення кваліфікації працівників юридичної служби.
Подає відповідно до законодавства пропозиції про призначення на посади, звільнення з посад та переміщення працівників юридичної служби, своєчасне заміщення вакансій, заохочення та накладання стягнень.
Організовує облік та зберігання актів законодавства, роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Має право.
Представляти у встановленому законодавством порядку інтереси МЗС України в судах та інших органах під час розгляду правових питань та спорів.
Вносити пропозиції керівництву МЗС України про притягнення до відповідальності працівників, з вини яких заподіяно шкоду.
Перевіряти дотримання законодавства в структурних підрозділах МЗС України, закордонних дипломатичних установах України, представництвах МЗС України на території України.
Отримувати у встановленому порядку від посадових осіб МЗС України, закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України документи, довідки, розрахунки, інші матеріали, необхідні для виконання службових обов'язків.
Залучати за згодою керівника структурного підрозділу МЗС України, відповідних спеціалістів для підготовки проектів законодавчих та нормативних актів, інших документів, а також для розробки заходів, що вживаються юридичною службою відповідно до покладених на неї обов'язків.
Брати участь у засіданнях дорадчих та колегіальних органів, нарадах, що проводяться в МЗС України, у разі розгляду на них питань практики застосування законодавчих та нормативних актів.
Готувати пропозиції щодо вдосконалення роботи юридичної служби, МЗС України.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Державну політику з напряму діяльності юридичної служби.
Основи державного управління.
Порядок укладення, зміни, розірвання та оформлення договорів і угод.
Порядок ведення правової документації з використанням сучасних інформаційних технологій.
Форми та методи роботи із засобами масової інформації.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на державній, дипломатичній службі на керівних посадах не менше 3 років або стаж роботи за фахом в інших сферах на керівних посадах не менше 5 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

ЗАСТУПНИК КЕРІВНИКА ЮРИДИЧНОЇ СЛУЖБИ - НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ У СКЛАДІ ЮРИДИЧНОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю юридичної служби у межах делегованих у встановленому порядку повноважень та відділу у складі юридичної служби, розподіляє обов'язки між працівниками відділу, контролює їх роботу.
У разі тимчасової відсутності (відрядження, хвороба тощо) керівника юридичної служби виконує його обов'язки.
Забезпечує виконання покладених на відділ у складі юридичної служби завдань.
Регулює роботу відділу у складі юридичної служби щодо його ефективної взаємодії з іншими структурними підрозділами МЗС України, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України, підприємствами, установами, організаціями з питань, що стосуються діяльності відділу у складі юридичної служби.
Забезпечує дотримання вимог законодавства під час підготовки проектів нормативно-правових актів, розпоряджень та рішень.
Розробляє або бере участь у розробці проектів законів, нормативних актів та інших документів правового характеру.
Надає правову допомогу структурним підрозділам, готує за участю інших підрозділів матеріали для передачі до слідчих та судових органів.
Аналізує та узагальнює результати розгляду претензій судових і арбітражних справ.
Бере участь у розгляді матеріалів за наслідками перевірок, ревізій, інвентаризацій.
Розглядає проекти нормативних актів для погодження з питань, що належать до компетенції МЗС України.
Бере участь у роботі з укладення господарських договорів.
У межах наданої компетенції розглядає скарги, заяви органів виконавчої влади, громадських об'єднань, підприємств, установ, організацій, громадян та готує за ними відповідні рішення.
Організовує облік та зберігання актів законодавства, роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Вживає необхідних заходів щодо вдосконалення організації роботи відділу у складі юридичної служби.
Здійснює контроль за веденням діловодства, збереженням документів.
Забезпечує захист державної таємниці за напрямами діяльності відділу у складі юридичної служби, дотримання законодавства України з питань, що належать до компетенції юридичної служби, та дотримання працівниками підрозділу законодавства України з питань дипломатичної, державної служби.
Виконує інші доручення керівництва юридичної служби, керівництва МЗС України.
Має право.
Представляти у встановленому законодавством порядку інтереси МЗС України в судах та інших органах під час розгляду правових питань і спорів у межах наданих йому повноважень.
За дорученням керівництва МЗС України перевіряти дотримання законодавства в структурних підрозділах МЗС України, закордонних дипломатичних установах України, представництвах МЗС України на території України.
Отримувати у встановленому порядку від посадових осіб МЗС України, закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України документи, довідки, розрахунки, інші матеріали, необхідні для виконання службових обов'язків.
Брати участь у засіданнях дорадчих та колегіальних органів, нарадах, що проводяться в МЗС України, у разі розгляду на них питань практики застосування законодавчих та нормативних актів.
Готувати пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу та юридичної служби.
Вести ділове листування з іншими органами виконавчої влади та органами самоврядування, підприємствами, установами та організаціями з питань, що належать до компетенції юридичної служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Державну політику з напряму діяльності юридичної служби.
Основи державного управління.
Порядок укладення, зміни, розірвання та оформлення договорів і угод.
Порядок ведення правової документації з використанням сучасних інформаційних технологій.
Форми та методи роботи із засобами масової інформації.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на керівних посадах не менше 3 років чи на керівних посадах за фахом в інших сферах управління не менше 5 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ У СКЛАДІ ЮРИДИЧНОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю відділу у складі юридичної служби, розподіляє обов'язки між працівниками відділу, контролює їх роботу.
У разі тимчасової відсутності (відрядження, хвороба тощо) керівника юридичної служби (якщо не має заступника керівника юридичної служби) виконує його обов'язки.
Забезпечує виконання покладених на відділ у складі юридичної служби завдань.
Регулює роботу відділу у складі юридичної служби щодо його ефективної взаємодії з іншими структурними підрозділами МЗС України, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України, підприємствами, установами, організаціями з питань, що стосуються діяльності відділу у складі юридичної служби.
Забезпечує дотримання вимог законодавства під час підготовки проектів нормативно-правових актів, розпоряджень та рішень.
Розробляє або бере участь у розробці проектів законів, нормативних актів та інших документів правового характеру.
Надає правову допомогу структурним підрозділам, готує за участю інших підрозділів матеріали для передачі до слідчих та судових органів.
Розглядає проекти нормативних актів для погодження з питань, що належать до компетенції МЗС України.
Бере участь у роботі з укладення господарських договорів.
У межах наданої компетенції розглядає скарги, заяви органів виконавчої влади, громадських об'єднань, підприємств, установ, організацій, громадян та готує за ними відповідні рішення.
Вживає необхідних заходів щодо вдосконалення організації роботи відділу у складі юридичної служби.
Здійснює контроль за веденням діловодства, збереженням документів.
Забезпечує захист державної таємниці за напрямами діяльності відділу у складі юридичної служби, дотримання законодавства України з питань, що належать до компетенції юридичної служби, та дотримання працівниками підрозділу законодавства України, з питань дипломатичної, державної служби.
Виконує інші доручення керівництва юридичної служби, керівництва МЗС України.
Має право.
Представляти у встановленому законодавством порядку інтереси МЗС України в судах та інших органах під час розгляду правових питань і спорів у межах наданих йому повноважень.
За дорученням керівництва МЗС України перевіряти дотримання законодавства в структурних підрозділах МЗС України, закордонних дипломатичних установах України, представництвах МЗС України на території України.
Отримувати у встановленому порядку від посадових осіб МЗС України, закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України документи, довідки, розрахунки, інші матеріали, необхідні для виконання службових обов'язків.
Брати участь у засіданнях дорадчих та колегіальних органів, нарадах, що проводяться в МЗС України, у разі розгляду на них питань практики застосування законодавчих та нормативних актів.
Готувати пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу та юридичної служби.
Вести ділове листування з іншими органами виконавчої влади та органами самоврядування, підприємствами, установами та організаціями з питань, що належать до компетенції юридичної служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Державну політику з напряму діяльності юридичної служби.
Основи державного управління.
Порядок укладення, зміни, розірвання та оформлення договорів і угод.
Порядок ведення правової документації з використанням сучасних інформаційних технологій.
Форми та методи роботи із засобами масової інформації.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді радника не менше 3 років або стаж роботи за фахом на керівних посадах в інших сферах не менше 3 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

РАДНИК ЮРИДИЧНОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює координацію та методичне керівництво одним з напрямів роботи юридичної служби.
Організовує та забезпечує контроль, аналіз та оцінку стану справ на відповідному напрямі.
Бере участь у забезпеченні реалізації правової політики, у підготовці проектів актів законодавства, договорів (контрактів), розгляді проектів нормативних актів, що надійшли на погодження, з питань, що належать до його компетенції, здійснює підготовку проектів письмових висновків та зауважень до них.
Проводить разом з структурними підрозділами МЗС України роботу з перегляду нормативних актів з метою приведення їх у відповідність до чинного законодавства, підготовки пропозицій щодо внесення змін і доповнень або визнання такими, що втратили чинність.
Бере участь у здійсненні організаційно-практичних заходів щодо зміцнення фінансової та трудової дисципліни, збереження державної власності, соціального захисту працівників системи органів дипломатичної служби, а також притягнення їх, у разі необхідності, до дисциплінарної та матеріальної відповідальності.
Забезпечує правильне застосування законодавства у системі органів дипломатичної служби.
Бере участь у підготовці висновків щодо правових питань, які виникають у діяльності системи органів дипломатичної служби України, у розробці пропозицій щодо вдосконалення її діяльності.
Дає довідки та консультації працівникам системи органів дипломатичної служби України про чинне законодавство.
Має право.
Представляти у встановленому законодавством порядку інтереси МЗС України в судах та інших органах під час розгляду правових питань і спорів у межах наданих йому повноважень.
Вносити керівництву юридичної служби пропозиції про притягнення до відповідальності працівників, з вини яких заподіяно шкоду.
Використовувати отримані у встановленому порядку від посадових осіб системи органів дипломатичної служби документи, довідки, розрахунки, інші матеріали, необхідні для виконання службових обов'язків.
Брати участь у засіданнях, нарадах, семінарах, що проводяться в МЗС України у разі розгляду на них питань практики застосування законодавчих і нормативних актів.
Вносити на розгляд керівництва юридичної служби пропозиції щодо вдосконалення роботи юридичної служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Державну політику з напряму діяльності юридичної служби.
Основи державного управління.
Порядок укладення та оформлення договорів і угод.
Порядок ведення правової документації з використанням сучасних інформаційних технологій.
Форми та методи роботи із засобами масової інформації.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді першого секретаря не менше 2 років, чи на дипломатичній, державній службі не менше 8 років, чи стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 9 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ПЕРШИЙ СЕКРЕТАР ЮРИДИЧНОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює координацію та методичне керівництво одним з напрямів роботи юридичної служби.
Організовує та забезпечує контроль, аналіз та оцінку стану справ на відповідному напрямі.
Бере участь у забезпеченні реалізації правової політики, у підготовці проектів актів законодавства, договорів (контрактів), розгляді проектів нормативних актів, що надійшли на погодження, з питань, що належать до його компетенції, здійснює підготовку проектів письмових висновків та зауважень до них.
Проводить разом з структурними підрозділами МЗС України роботу з перегляду нормативних актів з метою приведення їх у відповідність до чинного законодавства, підготовки пропозицій щодо внесення змін і доповнень або визнання такими, що втратили чинність.
Бере участь у здійсненні організаційно-практичних заходів щодо зміцнення фінансової та трудової дисципліни, збереження державної власності, соціального захисту працівників системи органів дипломатичної служби, а також притягнення їх, у разі необхідності, до дисциплінарної та матеріальної відповідальності.
Забезпечує правильне застосування законодавства у системі органів дипломатичної служби.
Бере участь у підготовці висновків щодо правових питань, які виникають у діяльності системи органів дипломатичної служби України, у розробці пропозицій щодо вдосконалення її діяльності.
Дає довідки та консультації працівникам системи органів дипломатичної служби України про чинне законодавство.
Має право.
Представляти у встановленому законодавством порядку інтереси МЗС України в судах та інших органах під час розгляду правових питань і спорів у межах наданих йому повноважень.
Вносити керівництву юридичної служби пропозиції про притягнення до відповідальності працівників, з вини яких заподіяно шкоду.
Використовувати отримані у встановленому порядку від посадових осіб системи органів дипломатичної служби документи, довідки, розрахунки, інші матеріали, необхідні для виконання службових обов'язків.
Брати участь у засіданнях, нарадах, семінарах, що проводяться в МЗС України у разі розгляду на них питань практики застосування законодавчих і нормативних актів.
Вносити на розгляд керівництва юридичної служби пропозиції щодо вдосконалення роботи юридичної служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Державну політику з напряму діяльності юридичної служби.
Основи державного управління.
Порядок укладення та оформлення договорів і угод.
Порядок ведення правової документації з використанням сучасних інформаційних технологій.
Форми та методи роботи із засобами масової інформації.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді другого секретаря не менше 2 років, чи на дипломатичній, державній службі не менше 6 років, чи стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 7 років.
Досвід роботи у закордонних дипломатичних установах України на дипломатичних посадах.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ДРУГИЙ СЕКРЕТАР ЮРИДИЧНОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Виконує роботу на відповідному напрямі діяльності юридичної служби.
Розробляє або бере участь у підготовці документів правового характеру.
Контролює, аналізує та оцінює стан справ у реалізації правової політики за своїми напрямами.
Здійснює перевірку відповідності законодавству проектів наказів та інших нормативних актів, що подаються на підпис керівництву МЗС України.
Веде інформаційно-довідкову роботу, здійснює підготовку для керівництва довідкової інформації щодо законодавства, надання консультацій з правових питань працівникам системи органів дипломатичної служби.
Здійснює організацію обліку та зберігання текстів законодавчих та інших нормативних актів, обліку відомчих нормативних актів.
Бере участь у перевірках у межах своєї компетенції щодо виконання чинного законодавства та відомчих нормативних актів у структурних підрозділах МЗС України, представництвах МЗС України на території України, у розгляді матеріалів за наслідками перевірок, ревізій, інвентаризації тощо.
Здійснює правову пропаганду, ознайомлює посадових осіб з нормативними актами, що стосуються їх діяльності, а також зі змінами в чинному законодавстві.
Готує висновки на проекти нормативних актів, що надійшли до МЗС України на відгук.
Надає допомогу в оформленні правових документів з питань, що належать до компетенції МЗС України.
Здійснює аналіз матеріалів, що надійшли від правоохоронних органів, даних статистичної звітності, що характеризують стан законності в МЗС України.
Здійснює ведення діловодства, здачу матеріалів до архіву.
Має право.
За дорученням керівництва МЗС України представляти у встановленому законодавством порядку інтереси Міністерства в судах та інших органах під час розгляду правових питань та спорів у межах наданих повноважень.
Вносити пропозиції керівництву юридичної служби про притягнення до відповідальності працівників, з вини яких заподіяно шкоду.
Отримувати у встановленому порядку від посадових осіб системи органів дипломатичної служби документи, довідки, розрахунки, інші матеріали, необхідні для виконання службових обов'язків.
Брати участь у засіданнях, нарадах, семінарах, що проводяться в МЗС України, у разі розгляду на них питань практики застосування законодавчих та нормативних актів.
Вносити на розгляд свого керівництва пропозиції щодо вдосконалення роботи юридичної служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Порядок укладення та оформлення договорів та угод.
Порядок ведення правової документації з використанням сучасних інформаційних технологій.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді третього секретаря не менше 2 років, чи на дипломатичній, державній службі не менше 4 років, чи стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 5 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ТРЕТІЙ СЕКРЕТАР ЮРИДИЧНОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Виконує роботу на відповідному напрямі діяльності юридичної служби.
Бере участь у підготовці документів правового характеру.
Здійснює перевірку відповідності законодавству проектів наказів та інших нормативних актів, що подаються на підпис керівництву МЗС України.
Веде інформаційно-довідкову роботу, здійснює підготовку для керівництва довідкової інформації щодо законодавства, надання консультацій з правових питань працівникам системи органів дипломатичної служби.
Здійснює організацію обліку та зберігання текстів законодавчих та інших нормативних актів, обліку відомчих нормативних актів.
Бере участь у перевірках у межах своєї компетенції щодо виконання чинного законодавства та відомчих нормативних актів у структурних підрозділах МЗС України, представництвах МЗС України на території України, у розгляді матеріалів за наслідками перевірок, ревізій, інвентаризації тощо.
Здійснює правову пропаганду, ознайомлює посадових осіб з нормативними актами, що стосуються їх діяльності, а також зі змінами в чинному законодавстві.
Готує висновки на проекти нормативних актів, що надійшли до МЗС України на відгук.
Надає допомогу в оформленні правових документів з питань, що належать до компетенції МЗС України.
Здійснює аналіз матеріалів, що надійшли від правоохоронних органів, даних статистичної звітності, що характеризують стан законності в МЗС України.
Здійснює ведення діловодства, здачу матеріалів до архіву.
Має право.
Вносити пропозиції керівництву юридичної служби про притягнення до відповідальності працівників, з вини яких заподіяно шкоду.
Отримувати у встановленому порядку від посадових осіб системи органів дипломатичної служби документи, довідки, розрахунки, інші матеріали, необхідні для виконання службових обов'язків.
Брати участь у засіданнях, нарадах, семінарах, що проводяться в МЗС України, у разі розгляду на них питань практики застосування законодавчих та нормативних актів.
Вносити на розгляд свого керівництва пропозиції щодо вдосконалення роботи юридичної служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Порядок укладення та оформлення договорів та угод.
Порядок ведення правової документації з використанням сучасних інформаційних технологій.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді аташе не менше 2 років, чи на державній службі не менше 2 років, чи стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 3 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

АТАШЕ ЮРИДИЧНОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Виконує роботу на відповідному напрямі діяльності юридичної служби.
Бере участь у підготовці документів правового характеру.
Здійснює перевірку відповідності законодавству проектів наказів та інших нормативних актів, що подаються на підпис керівництву МЗС України.
Веде інформаційно-довідкову роботу, здійснює підготовку для керівництва довідкової інформації щодо законодавства, надання консультацій з правових питань працівникам системи органів дипломатичної служби.
Здійснює організацію обліку та зберігання текстів законодавчих та інших нормативних актів, обліку відомчих нормативних актів.
Здійснює правову пропаганду, ознайомлює посадових осіб з нормативними актами, що стосуються їх діяльності, а також зі змінами в чинному законодавстві.
Готує висновки на проекти нормативних актів, що надійшли до МЗС України на відгук.
Надає допомогу в оформленні правових документів з питань, що належать до компетенції МЗС України.
Здійснює аналіз матеріалів, що надійшли від правоохоронних органів, даних статистичної звітності, що характеризують стан законності в МЗС України.
Здійснює ведення діловодства, здачу матеріалів до архіву.
Має право.
За дорученням керівництва МЗС України представляти у встановленому законодавством порядку інтереси Міністерства в судах та інших органах під час розгляду правових питань та спорів у межах наданих повноважень.
Вносити пропозиції керівництву юридичної служби про притягнення до відповідальності працівників, з вини яких заподіяно шкоду.
Отримувати у встановленому порядку від посадових осіб системи органів дипломатичної служби документи, довідки, розрахунки, інші матеріали, необхідні для виконання службових обов'язків.
Брати участь у засіданнях, нарадах, семінарах, що проводяться в МЗС України, у разі розгляду на них питань практики застосування законодавчих та нормативних актів.
Вносити на розгляд свого керівництва пропозиції щодо вдосконалення роботи юридичної служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Порядок укладення та оформлення договорів та угод.
Порядок ведення правової документації з використанням сучасних інформаційних технологій.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Без вимог до стажу роботи.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ГОЛОВНИЙ СПЕЦІАЛІСТ ЮРИДИЧНОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Виконує роботу на відповідному напрямі діяльності юридичної служби.
Бере участь у підготовці документів правового характеру.
Здійснює перевірку відповідності законодавству проектів наказів та інших нормативних актів, що подаються на підпис керівництву МЗС України.
Веде інформаційно-довідкову роботу, здійснює підготовку для керівництва юридичної служби, МЗС України довідкової інформації щодо законодавства.
Здійснює організацію обліку та зберігання текстів законодавчих та інших нормативних актів, обліку відомчих нормативних актів.
Надає допомогу в оформленні правових документів з питань, що належать до компетенції МЗС України.
Здійснює ведення діловодства, здачу матеріалів до архіву.
Здійснює контроль за своєчасним виконанням наказів, доручень, розпоряджень керівника юридичної служби.
Контролює терміни виконання актів законодавства, наказів, інструкцій, інших вказівок по Міністерству, доручень директивних органів, листів.
Здійснює комп'ютерний набір матеріалів.
Має право.
За дорученням керівництва МЗС України представляти у встановленому законодавством порядку інтереси Міністерства в судах та інших органах під час розгляду правових питань та спорів у межах наданих повноважень.
Брати участь у засіданнях, нарадах, семінарах, що проводяться в МЗС України, у разі розгляду на них питань практики застосування законодавчих та нормативних актів.
У процесі виконання покладених на структурний підрозділ завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) листування з іншими органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України з питань, що стосуються його роботи та повноважень.
Вносити на розгляд свого керівництва пропозиції щодо вдосконалення роботи юридичної служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Порядок укладення та оформлення договорів та угод.
Порядок ведення правової документації з використанням сучасних інформаційних технологій.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на посаді провідного спеціаліста не менше 1 року, або стаж роботи на державній, дипломатичній службі не менше 2 років, або стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 3 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ПРОВІДНИЙ СПЕЦІАЛІСТ ЮРИДИЧНОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Виконує роботу на відповідному напрямі діяльності юридичної служби.
Бере участь у підготовці документів правового характеру.
Веде інформаційно-довідкову роботу, здійснює підготовку для керівництва юридичної служби, МЗС України довідкової інформації щодо законодавства.
Здійснює організацію обліку та зберігання текстів законодавчих та інших нормативних актів, обліку відомчих нормативних актів.
Надає допомогу в оформленні правових документів з питань, що належать до компетенції МЗС України.
Здійснює ведення діловодства, здачу матеріалів до архіву.
Здійснює контроль за своєчасним виконанням наказів, доручень, розпоряджень керівника юридичної служби.
Контролює терміни виконання актів законодавства, наказів, інструкцій, інших вказівок по Міністерству, доручень директивних органів, листів.
Здійснює комп'ютерний набір матеріалів.
Має право.
Брати участь у засіданнях, нарадах, семінарах, що проводяться в МЗС України, у разі розгляду на них питань практики застосування законодавчих та нормативних актів.
У процесі виконання покладених на структурний підрозділ завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) листування з іншими органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України з питань, що стосуються його роботи та повноважень.
Вносити на розгляд свого керівництва пропозиції щодо вдосконалення роботи юридичної служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Порядок укладення та оформлення договорів та угод.
Порядок ведення правової документації з використанням сучасних інформаційних технологій.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, бакалавра.
Володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи на дипломатичній, державній службі в сфері правової діяльності на посаді спеціаліста першої категорії не менше 1 року або в сфері правової діяльності на державних підприємствах не менше 3 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

СПЕЦІАЛІСТ ПЕРШОЇ КАТЕГОРІЇ ЮРИДИЧНОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Виконує роботу на відповідному напрямі діяльності юридичної служби.
Веде інформаційно-довідкову роботу, здійснює підготовку для керівництва юридичної служби, МЗС України довідкової інформації щодо законодавства.
Здійснює організацію обліку та зберігання текстів законодавчих та інших нормативних актів, обліку відомчих нормативних актів.
Надає допомогу в оформленні правових документів з питань, що належать до компетенції МЗС України.
Здійснює ведення діловодства, здачу матеріалів до архіву.
Здійснює контроль за своєчасним виконанням наказів, доручень, розпоряджень керівника юридичної служби.
Контролює терміни виконання актів законодавства, наказів, інструкцій, інших вказівок по Міністерству, доручень директивних органів, листів.
Здійснює комп'ютерний набір матеріалів.
Має право.
Брати участь у засіданнях, нарадах, семінарах, що проводяться в МЗС України, у разі розгляду на них питань практики застосування законодавчих та нормативних актів.
У процесі виконання покладених на структурний підрозділ завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) листування з іншими органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України з питань, що стосуються його роботи та повноважень.
Вносити на розгляд свого керівництва пропозиції щодо вдосконалення роботи юридичної служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Порядок укладення та оформлення договорів та угод.
Порядок ведення правової документації з використанням сучасних інформаційних технологій.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, бакалавра.
Володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи на дипломатичній, державній службі на посаді спеціаліста другої категорії не менше 1 року або стаж роботи за фахом на посаді спеціаліста другої категорії в інших сферах економіки не менше 3 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

СПЕЦІАЛІСТ ДРУГОЇ КАТЕГОРІЇ ЮРИДИЧНОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Виконує роботу на відповідному напрямі діяльності юридичної служби.
Веде інформаційно-довідкову роботу, здійснює підготовку для керівництва юридичної служби, МЗС України довідкової інформації щодо законодавства.
Здійснює організацію обліку та зберігання текстів законодавчих та інших нормативних актів, обліку відомчих нормативних актів.
Надає допомогу в оформленні правових документів з питань, що належать до компетенції МЗС України.
Здійснює ведення діловодства, здачу матеріалів до архіву.
Здійснює контроль за своєчасним виконанням наказів, доручень, розпоряджень керівника юридичної служби.
Контролює терміни виконання актів законодавства, наказів, інструкцій, інших вказівок по Міністерству, доручень директивних органів, листів.
Здійснює комп'ютерний набір матеріалів.
Має право.
Брати участь у засіданнях, нарадах, семінарах, що проводяться в МЗС України, у разі розгляду на них питань практики застосування законодавчих та нормативних актів.
У процесі виконання покладених на структурний підрозділ завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) листування з іншими органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України з питань, що стосуються його роботи та повноважень.
Вносити на розгляд свого керівництва пропозиції щодо вдосконалення роботи юридичної служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України.
Засади зовнішньої політики України.
Порядок підготовки та внесення законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також міжнародних договорів України.
Порядок укладення та оформлення договорів та угод.
Порядок ведення правової документації з використанням сучасних інформаційних технологій.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, бакалавра.
Володіння державною та іноземними мовами.
Без вимог до стажу роботи.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

КЕРІВНИК ФІНАНСОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю підрозділу, розподіляє обов'язки між працівниками, контролює їх роботу.
Забезпечує виконання покладених на підрозділ завдань щодо організації бухгалтерського обліку господарсько-фінансової діяльності у визначеній сфері управління і контролює дотримання правил його ведення.
Здійснює методологічне керівництво бухгалтерським обліком і звітністю у системі органів дипломатичної служби.
Керує розробкою та впровадженням заходів щодо дотримання державної та фінансової дисципліни.
Організовує облік валютних надходжень, зберігання первинних документів, облікових регістрів бухгалтерської звітності та своєчасне подання їх до архіву.
Планує та розроблює поточні плани асигнувань на утримання апарату, складає кошторис витрат на утримання системи органів дипломатичної служби та організовує їх фінансування.
Застосовує комп'ютерні та інші сучасні технічні засоби та технології обліково-обчислювальних робіт.
Забезпечує контроль і відображення на рахунках бухгалтерського обліку господарських операцій, надання оперативної інформації, складання та подавання зведеної бухгалтерської звітності встановленим органам у відповідні терміни.
Здійснює контроль за законністю, своєчасністю та правильністю оформлення документів; використанням фонду оплати праці; встановленням посадових окладів; дотриманням фінансової дисципліни; правильністю нарахування та перерахування податків до державного бюджету та інших платежів; дотриманням встановлених правил проведення інвентаризації грошових фондів, розрахунків і платіжних зобов'язань; стягненням у встановлений термін дебіторської та сплаченням кредиторської заборгованості.
Забезпечує організацію проведення економічного аналізу господарсько-фінансової діяльності з метою виявлення резервів, запобігання втратам.
Бере участь у роботі юридичної служби з оформлення матеріалів щодо відшкодування втрат від нестач і крадіжок власності; контролює подання в потрібних випадках матеріалів до слідчих і судових органів.
Організовує підвищення кваліфікації керівників та фахівців фінансової служби.
Має право.
Представляти підрозділ в органах виконавчої влади, в установах та організаціях з питань, що стосуються його компетенції.
Запитувати у встановленому законодавством порядку в структурних підрозділах МЗС України, закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України інформацію та матеріали щодо бухгалтерського обліку, звіту і контролю.
Перевіряти в системі органів дипломатичної служби дотримання встановленого порядку фінансової дисципліни, штатний розпис.
Вносити на розгляд керівництва МЗС України пропозиції щодо вдосконалення роботи підрозділу та Міністерства в цілому.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України; розпорядчі документи, методичні та інші керівні матеріали органів державного управління, фінансових і контрольно-ревізійних органів з організації бухгалтерського обліку і складання звітності.
Практику застосування законодавчих і нормативних актів щодо напрямів діяльності підрозділу.
Державну політику у відповідній сфері управління.
Порядок документального оформлення в бухгалтерському обліку облікових показників; методи економічного аналізу.
Цивільне право, трудове, фінансове та господарське законодавство.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на керівних посадах не менше 3 років чи на керівних посадах в інших сферах управління не менше 5 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

ЗАСТУПНИК КЕРІВНИКА ФІНАНСОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю фінансової служби у межах делегованих у встановленому порядку повноважень.
У разі тимчасової відсутності (відрядження, хвороба тощо) керівника фінансової служби виконує його обов'язки.
Забезпечує координацію та регулювання окремого напрямку діяльності фінансової служби.
У межах наданих повноважень забезпечує взаємодію фінансової служби з іншими структурними підрозділами МЗС України, представництвами МЗС України на території України, а також у межах своєї компетенції з іншими державними органами України, закордонними дипломатичними установами України, підприємствами, установами та організаціями.
Бере участь у забезпеченні виконання покладених на підрозділ завдань щодо організації бухгалтерського обліку господарсько-фінансової діяльності у визначеній сфері управління і контролює дотримання правил його ведення.
Бере участь у здійсненні методологічного керівництва бухгалтерським обліком і звітністю у системі органів дипломатичної служби.
Бере участь у розробці та впровадженні заходів щодо дотримання державної та фінансової дисципліни.
Бере участь у плануванні та розробленні поточних планів асигнувань на утримання апарату, складанні кошторису витрат на утримання системи органів дипломатичної служби та організації їх фінансування.
Бере участь у здійсненні контролю за законністю, своєчасністю та правильністю оформлення документів; використанням фонду оплати праці; встановленням посадових окладів; дотриманням фінансової дисципліни; правильністю нарахування та перерахування податків до державного бюджету та інших платежів; дотриманням встановлених правил проведення інвентаризації грошових фондів, розрахунків і платіжних зобов'язань; стягненням у встановлений термін дебіторської та сплаченням кредиторської заборгованості.
Організовує підвищення кваліфікації керівників та фахівців фінансової служби.
Організовує роботу з документами у відповідності до чинного законодавства.
Забезпечує захист державної таємниці за напрямами діяльності фінансової служби.
Забезпечує дотримання законодавства України з питань, що належать до компетенції фінансової служби.
Виконує інші доручення керівника фінансової служби, керівництва МЗС України.
Має право.
Представляти підрозділ в органах виконавчої влади, в установах та організаціях з питань, що стосуються його компетенції.
Запитувати у встановленому законодавством порядку в структурних підрозділах МЗС України, закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України інформацію та матеріали щодо бухгалтерського обліку, звіту і контролю.
Перевіряти в системі органів дипломатичної служби дотримання встановленого порядку фінансової дисципліни, штатний розпис.
Вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу та фінансової служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України; розпорядчі документи, методичні та інші керівні матеріали органів державного управління, фінансових і контрольно-ревізійних органів з організації бухгалтерського обліку і складання звітності.
Практику застосування законодавчих і нормативних актів щодо напрямів діяльності підрозділу.
Державну політику у відповідній сфері управління.
Порядок документального оформлення в бухгалтерському обліку облікових показників; методи економічного аналізу.
Цивільне право, трудове, фінансове та господарське законодавство.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на керівних посадах не менше 3 років чи на керівних посадах в інших сферах управління не менше 5 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

ЗАСТУПНИК КЕРІВНИКА ФІНАНСОВОЇ СЛУЖБИ - НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ У СКЛАДІ ФІНАНСОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю фінансової служби у межах делегованих у встановленому порядку повноважень та відділу у складі фінансової служби, розподіляє обов'язки між працівниками відділу, контролює їх роботу.
У разі тимчасової відсутності (відрядження, хвороба тощо) керівника фінансової служби (якщо немає заступника керівника фінансової служби) виконує його обов'язки.
Забезпечує виконання покладених на відділ у складі фінансової служби завдань.
Регулює роботу відділу у складі фінансової служби щодо його ефективної взаємодії з іншими структурними підрозділами МЗС України, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України, підприємствами, установами, організаціями з питань, що стосуються діяльності відділу у складі фінансової служби.
Вживає необхідних заходів щодо вдосконалення організації роботи відділу у складі фінансової служби.
Бере участь у розробці та впровадженні заходів щодо дотримання державної та фінансової дисципліни.
Бере участь у здійсненні контролю за законністю, своєчасністю та правильністю оформлення документів; використанням фонду оплати праці; встановленням посадових окладів; дотриманням фінансової дисципліни; правильністю нарахування та перерахування податків до державного бюджету та інших платежів; дотриманням встановлених правил проведення інвентаризації грошових фондів, розрахунків і платіжних зобов'язань; стягненням у встановлений термін дебіторської та сплаченням кредиторської заборгованості.
Забезпечує дотримання законодавства України з питань, що належать до компетенції фінансової служби.
Подає пропозиції керівництву фінансової служби про призначення на посади, звільнення з посад та переміщення працівників відділу у складі фінансової служби, своєчасне заміщення вакансій, заохочення та накладення стягнень, сприяє підвищенню кваліфікації працівників.
Організовує підвищення кваліфікації керівників та фахівців фінансової служби.
Здійснює контроль за веденням діловодства, збереженням документів.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Забезпечує захист державної таємниці за напрямами діяльності відділу у складі фінансової служби, дотримання законодавства України з питань, що належать до компетенції фінансової служби, та дотримання працівниками підрозділу законодавства України з питань дипломатичної, державної служби та боротьби з корупцією, правил внутрішнього трудового розпорядку.
Виконує інші доручення керівництва фінансової служби, керівництва МЗС України.
Має право.
Представляти підрозділ в органах виконавчої влади, в установах та організаціях з питань, що стосуються його компетенції.
Запитувати у встановленому законодавством порядку в структурних підрозділах МЗС України, закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України інформацію та матеріали щодо бухгалтерського обліку, звіту і контролю.
За дорученням керівництва МЗС України у межах своєї компетенції перевіряти в системі органів дипломатичної служби дотримання встановленого порядку фінансової дисципліни, штатний розпис.
Вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу та фінансової служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України; розпорядчі документи, методичні та інші керівні матеріали органів державного управління, фінансових і контрольно-ревізійних органів з організації бухгалтерського обліку і складання звітності.
Практику застосування законодавчих і нормативних актів щодо напрямів діяльності підрозділу.
Державну політику у відповідній сфері управління.
Порядок документального оформлення в бухгалтерському обліку облікових показників; методи економічного аналізу.
Цивільне право, трудове, фінансове та господарське законодавство.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на керівних посадах не менше 3 років чи на керівних посадах в інших сферах управління не менше 5 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ У СКЛАДІ ФІНАНСОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю відділу у складі фінансової служби, розподіляє обов'язки між працівниками відділу, контролює їх роботу.
Забезпечує виконання покладених на відділ у складі фінансової служби завдань.
Регулює роботу відділу у складі фінансової служби щодо його ефективної взаємодії з іншими структурними підрозділами МЗС України, закордонними дипломатичними установами України, представництвами МЗС України на території України, підприємствами, установами, організаціями з питань, що стосуються діяльності відділу у складі фінансової служби.
Вживає необхідних заходів щодо вдосконалення організації роботи відділу у складі фінансової служби.
Бере участь у розробці та впровадженні заходів щодо дотримання державної та фінансової дисципліни.
Бере участь у здійсненні контролю за законністю, своєчасністю та правильністю оформлення документів; використанням фонду оплати праці; встановленням посадових окладів; дотриманням фінансової дисципліни; правильністю нарахування та перерахування податків до державного бюджету та інших платежів; дотриманням встановлених правил проведення інвентаризації грошових фондів, розрахунків і платіжних зобов'язань; стягненням у встановлений термін дебіторської та сплаченням кредиторської заборгованості.
Забезпечує дотримання законодавства України з питань, що належать до компетенції фінансової служби.
Подає пропозиції керівництву фінансової служби про призначення на посади, звільнення з посад та переміщення працівників відділу у складі фінансової служби, своєчасне заміщення вакансій, заохочення та накладення стягнень, сприяє підвищенню кваліфікації працівників.
Організовує підвищення кваліфікації керівників та фахівців фінансової служби.
Здійснює контроль за веденням діловодства, збереженням документів.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Забезпечує захист державної таємниці за напрямами діяльності відділу у складі фінансової служби, дотримання законодавства України з питань, що належать до компетенції фінансової служби, та дотримання працівниками підрозділу законодавства України з питань дипломатичної, державної служби та боротьби з корупцією, правил внутрішнього трудового розпорядку.
Виконує інші доручення керівництва фінансової служби, керівництва МЗС України.
Має право.
Представляти підрозділ в органах виконавчої влади, в установах та організаціях з питань, що стосуються його компетенції.
Запитувати у встановленому законодавством порядку в структурних підрозділах МЗС України, закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України інформацію та матеріали щодо бухгалтерського обліку, звіту і контролю.
За дорученням керівництва МЗС України у межах своєї компетенції перевіряти в системі органів дипломатичної служби дотримання встановленого порядку фінансової дисципліни, штатний розпис.
Вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу та фінансової служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України; розпорядчі документи, методичні та інші керівні матеріали органів державного управління, фінансових і контрольно-ревізійних органів з організації бухгалтерського обліку і складання звітності.
Практику застосування законодавчих і нормативних актів щодо напрямів діяльності підрозділу.
Державну політику у відповідній сфері управління.
Порядок документального оформлення в бухгалтерському обліку облікових показників; методи економічного аналізу.
Цивільне право, трудове, фінансове та господарське законодавство.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді головного спеціаліста не менше 2 років або стаж роботи за фахом на керівних посадах в інших сферах не менше 3 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Як правило, післядипломна освіта за спеціальністю "зовнішня політика" (магістр зовнішньої політики) у Дипломатичній академії України при МЗС України або відповідні курси підвищення кваліфікації у Центрі підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА ВІДДІЛУ У СКЛАДІ ФІНАНСОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Здійснює керівництво діяльністю відділу у межах делегованих йому начальником відділу повноважень.
У разі тимчасової відсутності (відрядження, хвороба тощо) начальника відділу виконує його обов'язки.
Забезпечує ефективне виконання закріплених за ним напрямів роботи відділу.
Забезпечує здійснення у межах своєї компетенції та наданих повноважень контролю за станом справ у сфері діяльності відділу, вживає необхідних заходів щодо його поліпшення.
У межах наданих повноважень організовує ефективну взаємодію відділу з іншими структурними підрозділами МЗС України, представництвами МЗС України на території України, а також іншими органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України, представницькими органами, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями.
Забезпечує дотримання працівниками відділу законодавства України з питань дипломатичної, державної служби та боротьби з корупцією.
Здійснює контроль за веденням діловодства, збереженням документів.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Забезпечує захист державної таємниці за напрямами діяльності відділу у складі фінансової служби, дотримання законодавства України з питань, що належать до компетенції фінансової служби, та дотримання працівниками підрозділу законодавства України з питань дипломатичної, державної служби та боротьби з корупцією, правил внутрішнього трудового розпорядку.
Виконує інші доручення керівництва фінансової служби, керівництва МЗС України.
Має право.
За дорученням керівництва фінансової служби представляти підрозділ в органах виконавчої влади, в установах та організаціях з питань, що стосуються його компетенції.
Запитувати у встановленому законодавством порядку в структурних підрозділах МЗС України, закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України інформацію та матеріали щодо бухгалтерського обліку, звіту і контролю.
Вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу та фінансової служби.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України; розпорядчі документи, методичні та інші керівні матеріали органів державного управління, фінансових і контрольно-ревізійних органів з організації бухгалтерського обліку і складання звітності.
Практику застосування законодавчих і нормативних актів щодо напрямів діяльності підрозділу.
Державну політику у відповідній сфері управління.
Порядок документального оформлення в бухгалтерському обліку облікових показників; методи економічного аналізу.
Цивільне право, трудове, фінансове та господарське законодавство.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді головного спеціаліста не менше 1 року або стаж роботи за фахом на керівних посадах в інших сферах не менше 2 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ЗАВІДУВАЧ СЕКТОРУ У СКЛАДІ ФІНАНСОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Організовує роботу сектору.
Забезпечує виконання покладених на сектор завдань.
Готує проекти рішень з напрямів діяльності сектору у межах наданих повноважень.
Регулює роботу з ефективної взаємодії сектору з іншими структурними підрозділами, суміжними сферами при вирішенні питань, що належать до діяльності сектору.
Вживає необхідних заходів щодо вдосконалення організації роботи сектору.
Подає згідно з чинним законодавством пропозиції керівництву фінансової служби щодо призначення на посади, звільнення з посад та переміщення працівників сектору, своєчасне заміщення вакансій, заохочення та накладання стягнень. Сприяє систематичному підвищенню кваліфікації працівників сектору.
Організовує роботу з документами у відповідності з чинним законодавством.
Забезпечує дотримання працівниками сектору законодавства України з питань дипломатичної, державної служби та боротьби з корупцією.
Здійснює контроль за веденням діловодства, збереженням документів.
Має право.
За дорученням керівництва фінансової служби представляти сектор у структурних підрозділах МЗС України, інших органів виконавчої влади, в установах та організаціях з питань, що стосуються його компетенції.
Запитувати у встановленому законодавством порядку в структурних підрозділах МЗС України, закордонних дипломатичних установ України, представництв МЗС України на території України інформацію та матеріали щодо бухгалтерського обліку, звіту і контролю.
Вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи сектору.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби та зовнішньополітичної діяльності України, а також міжнародні договори України; розпорядчі документи, методичні та інші керівні матеріали органів державного управління, фінансових і контрольно-ревізійних органів з організації бухгалтерського обліку і складання звітності.
Практику застосування законодавчих і нормативних актів щодо напрямів діяльності підрозділу.
Державну політику у відповідній сфері управління.
Порядок документального оформлення в бухгалтерському обліку облікових показників; методи економічного аналізу.
Цивільне право, трудове, фінансове та господарське законодавство.
Правила протоколу та ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Вільне володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній службі на посаді головного спеціаліста не менше 1 або стаж роботи за фахом на керівних посадах в інших сферах не менше 2 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ГОЛОВНИЙ СПЕЦІАЛІСТ ФІНАНСОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Аналізує та узагальнює вітчизняну та закордонну практику щодо організації бухгалтерського обліку та контролю.
Надає методичну допомогу фахівцям системи органів дипломатичної служби з питань організації бухгалтерського обліку та звітності, а також його особливостей залежно від сфери діяльності.
Бере участь у розробці проектів положень, інструкцій, вказівок щодо бухгалтерського обліку, розробці типових форм бухгалтерської звітності, підготовці інструкцій щодо їх заповнення, погоджує їх з відповідними органами виконавчої влади.
Бере участь у розробці проектів стандартів бухгалтерського обліку основних засобів, нематеріальних активів, малоцінних предметів, сировини, матеріалів.
Систематизує нормативно-правові акти відповідно до прийнятої в МЗС України системи кодифікації.
Здійснює облік, систематизацію та зберігання нормативних документів щодо бухгалтерського обліку та звітності.
Готує відповіді з питань обліку та звітності за дорученням керівництва на запити відповідних центральних органів виконавчої влади, підприємств, організацій, їх фінансових структур.
Має право.
Представляти за дорученням керівництва фінансової служби підрозділ в органах виконавчої влади, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях з питань, що належать до його компетенції.
Вносити (готувати) проект запитів у встановленому законодавством порядку до органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій щодо інформації, необхідної для виконання службових обов'язків.
У процесі виконання покладених на структурний підрозділ завдань, у межах наданих повноважень забезпечувати (вести) ділове листування з різними інспекціями з питань, що належать до його компетенції.
Вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи фінансової служби, бухгалтерського обліку, звітності та контролю.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби.
Методичні, нормативні та інші матеріали органів влади, фінансових і контрольно-ревізійних органів з організації бухгалтерського обліку та контролю.
Практику застосування законодавства і нормативних актів щодо напрямів діяльності служби.
Методи аналізу господарсько-фінансової діяльності.
Ринкові методи господарювання.
Правила ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.
Володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на посаді провідного спеціаліста не менше 1 року, або стаж роботи на державній, дипломатичній службі не менше 2 років, або стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 3 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

ПРОВІДНИЙ СПЕЦІАЛІСТ ФІНАНСОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Самостійно виконує роботу на певній ділянці бухгалтерського обліку щодо обліку майна, коштів, фондів, результатів діяльності тощо.
Здійснює банківські операції та операції, пов'язані з рухом коштів та товарно-матеріальних цінностей.
Складає відповідні звіти, здійснює облік та контроль за рухом бланків звітності.
Здійснює нарахування та перерахування платежів, внесків на державне соціальне страхування, коштів на фінансування капітальних вкладень, заробітної плати, інших платежів та виплат.
Бере участь у проведенні економічного аналізу господарсько-фінансової діяльності системи органів дипломатичної служби; інвентаризацій грошових коштів, товарно-матеріальних цінностей, розрахунків та платіжних зобов'язань.
Контролює роботу з питань, пов'язаних з виконанням кошторису утримання системи органів дипломатичної служби.
Готує дані з відповідних напрямів ділянок бухгалтерського обліку щодо складання звітності, стежить за зберіганням бухгалтерських документів, оформлює їх відповідно до встановленого порядку для передачі до архіву.
Має право.
Вимагати за дорученням керівництва фінансової служби від посадових осіб системи органів дипломатичної служби необхідні матеріали, положення, інформацію з метою підтвердження проведених фінансових витрат.
Вносити пропозиції керівництву фінансової служби про притягнення працівників системи органів дипломатичної служби до відповідальності за незабезпечення цільового та ефективного витрачання грошових коштів та товарно-матеріальних цінностей, вдосконалення роботи з питань бухгалтерського обліку та контролю.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби.
Практику застосування законодавства і нормативних актів.
Методи аналізу господарсько-фінансової діяльності.
Ринкові методи господарювання.
Правила ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна або базова вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, бакалавра.
Володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи за фахом на дипломатичній, державній службі на посаді спеціаліста першої категорії не менше 1 року або стаж роботи за фахом в інших сферах економіки не менше 3 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

СПЕЦІАЛІСТ ПЕРШОЇ КАТЕГОРІЇ ФІНАНСОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Виконує роботу з ведення бухгалтерського обліку майна, коштів, фондів, результатів діяльності тощо в системі органів дипломатичної служби.
Здійснює банківські операції, пов'язані з рухом коштів та товарно-матеріальних цінностей, нарахуванням коштів на фінансування капітальних вкладень, заробітної плати, інших виплат.
Бере участь у проведенні економічного аналізу господарсько-фінансової діяльності системи органів дипломатичної служби, інвентаризацій грошових коштів, товарно-матеріальних цінностей, розрахунків, платіжних зобов'язань; розробленні та здійсненні заходів, спрямованих на дотримання фінансової дисципліни та раціональне використання ресурсів; формулюванні економічної постановки завдань або окремих їх етапів, що вирішуються за допомогою обчислювальної техніки.
Виконує роботи з формування, ведення та зберігання даних бухгалтерської інформації.
Вносить зміни у довідкову та нормативну інформацію, що використовується при обробленні даних.
Стежить за зберіганням бухгалтерських документів, оформлює їх відповідно до встановленого порядку та передає до архіву.
Має право.
Отримувати за дорученням керівництва фінансової служби від посадових осіб системи органів дипломатичної служби необхідні матеріали, пояснення, інформацію для виконання своїх службових обов'язків.
Вносити пропозиції керівництву фінансової служби про вдосконалення роботи з питань бухгалтерського обліку та контролю.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби.
Постанови, розпорядження, методичні, нормативні та інші керівні матеріали органів державного управління, фінансових і контрольно-ревізійних органів з організації бухгалтерського обліку і складання звітності.
Практику застосування законодавчих та нормативних актів.
Організацію документообігу на ділянках бухгалтерського обліку.
Методи економічного аналізу господарсько-фінансової діяльності.
Правила ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна або базова вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, бакалавра.
Володіння державною та іноземними мовами.
Як правило, стаж роботи на дипломатичній, державній службі на посаді спеціаліста другої категорії не менше 1 року або стаж роботи за фахом на посаді спеціаліста другої категорії в інших сферах економіки не менше 3 років.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.

СПЕЦІАЛІСТ ДРУГОЇ КАТЕГОРІЇ ФІНАНСОВОЇ СЛУЖБИ

Завдання, обов'язки та повноваження.
Виконує роботу з ведення бухгалтерського обліку майна, коштів, фондів, результатів діяльності тощо в системі органів дипломатичної служби.
Здійснює банківські операції, пов'язані з рухом коштів та товарно-матеріальних цінностей, нарахуванням коштів на фінансування капітальних вкладень, заробітної плати, інших виплат.
Бере участь у проведенні економічного аналізу господарсько-фінансової діяльності системи органів дипломатичної служби, інвентаризацій грошових коштів, товарно-матеріальних цінностей, розрахунків, платіжних зобов'язань; розробленні та здійсненні заходів, спрямованих на дотримання фінансової дисципліни та раціональне використання ресурсів; формулюванні економічної постановки завдань або окремих їх етапів, що вирішуються за допомогою обчислювальної техніки.
Виконує роботи з формування, ведення та зберігання даних бухгалтерської інформації.
Вносить зміни у довідкову та нормативну інформацію, що використовується при обробленні даних.
Стежить за зберіганням бухгалтерських документів, оформлює їх відповідно до встановленого порядку та передає до архіву.
Має право.
Отримувати за дорученням керівництва фінансової служби від посадових осіб системи органів дипломатичної служби необхідні матеріали, пояснення, інформацію для виконання своїх службових обов'язків.
Вносити пропозиції керівництву фінансової служби про вдосконалення роботи з питань бухгалтерського обліку та контролю.
Повинен знати. Конституцію України (254к/96-ВР) , закони України, інші нормативно-правові акти з питань дипломатичної, державної служби.
Постанови, розпорядження, методичні, нормативні та інші керівні матеріали органів державного управління, фінансових і контрольно-ревізійних органів з організації бухгалтерського обліку і складання звітності.
Практику застосування законодавчих та нормативних актів.
Організацію документообігу на ділянках бухгалтерського обліку.
Методи економічного аналізу господарсько-фінансової діяльності.
Правила ділового етикету.
Правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.
Основні принципи роботи на комп'ютері.
Кваліфікаційні вимоги.
Повна або базова вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, бакалавра.
Володіння державною та іноземними мовами.
Без вимог до стажу роботи.
Стан здоров'я, який дозволяє направлення у довготермінові відрядження.
Директор Департаменту персоналу
В.А.Кирик