УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Центральне митне управління лабораторних
досліджень та експертної роботи
Л И С Т
23.10.2006 N 29/1-11.1/7196-ЕП
Начальникам регіональних
митниць, митниць,
начальникам лабораторій
з експертного забезпечення
митних органів
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11/2-10.16/2769-ЕП (v2769342-11) від 21.02.2011 )

Щодо класифікації товару "відеокамери із "стоп-кадром"

З метою однозначного підходу до класифікації товару, а саме "відеокамер із "стоп-кадром" згідно з вимогами Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14) (УКТЗЕД) інформуємо про наступне.
Після проведення аналізу імпорту відеокамер встановлено, що на даний час майже всі цифрові відеокамери, які поставляються на територію України, мають функцію "стоп-кадру". "Стоп-кадр" - це режим роботи технічного засобу, при якому циклічно записується один кадр, тобто в певний момент часу подається сигнал на відеокамеру та вона видає постійний зафіксований в її кадровій пам'яті кадр.
На практиці це виглядає наступним чином: в деяких випадках при відеозйомці, виникає необхідність звернути увагу на будь-який окремий об'єкт, або на будь-яку подію, випадок тощо. При наведенні відеокамери на потрібний об'єкт оператор переводить камеру в режим "стоп-кадр", звісно якщо камера має таку функцію (дана функція здійснюється при натисканні визначеної кнопки, а саме: повторного натискання кнопки "пуск відеозапису"; кнопки "фотографування", яка в режимі відеозапису відіграє роль кнопки пуску функції "стоп-кадр", або визначеної кнопки "стоп-кадр" тощо). При переведенні камери в режим "стоп-кадр" камера починає циклічно записувати тільки один останній кадр. При перегляді відеоінформації, записаної в режимі "стоп-кадр", користувач на екрані на протязі певного часу бачить фактично "фотознімок", але швидкість з якою так званий "фотознімок" видається на екран приблизно 25-30 кадрів/с.
Враховуючи вищевикладене митне оформлення цифрових відеокамер, в яких згідно з технічною документацією відсутня функція "стоп-кадр", проводити з направленням в установленому порядку зразків товару на експертизу до ЦМУЛДЕР.
Начальник Управління
І.П.Рамусь
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua