УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Центральне митне управління лабораторних
досліджень та експертної роботи
Л И С Т
26.09.2007 N 29/1-11.2/5737-ЕП
Начальникам регіональних
митниць, митниць
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11/2-10.16/2769-ЕП (v2769342-11) від 21.02.2011 )

Щодо класифікації згідно з УКТЗЕД товару "дріт порошковий"

З метою впорядкування питання класифікації товару поіменованого як "дріт порошковий", що використовуються у металургійній та інших промисловостях, керуючись положенням статті 312 Митного кодексу України (92-15) повідомляємо про наступне.
Порошковий дріт складається із оболонки та наповнювача. Оболонкою, як правило, служить холоднокатана стрічка із низьковуглецевої сталі. Наповнювачем порошкової проволоки служить шихта. Компоненти шихти в залежності від призначення та мети використання відповідають певним вимогам за хімічним складом та розміром частинок гранул або порошку. У якості компонентів шихти можуть бути використані феросплави, розкиснювачі або десульфурати, порошкоподібні або гранульовані метали для легування, їх суміші тощо.
Оболонка у вигляді металевої трубки, дозволяє використовувати матеріал наповнювача у відповідних технологічних процесах та служить виключно у якості пакувального матеріалу для шихти.
Згідно з правилом 3 б) Основних правил інтерпретації класифікації товарів суміші, багатокомпонентні вироби, які складаються з різних матеріалів або вироблені з різних компонентів класифікуються відповідно до матеріалу чи складових, які визначають основний характер цих товарів.
Враховуючи вищезазначене, класифікація даного виробу повинна проводитись відповідно до хімічного складу та призначення шихти (наповнювача) дроту з урахуванням коефіцієнту наповнення дроту шихтою. Коефіцієнт наповнення є співвідношенням між масою шихти до маси дроту із шихтою. Наприклад, якщо матеріал, що знаходиться в оболонці за хімічним складом та призначенням відповідає визначенню "феросплав" та переважає за масою масу металевої оболонки, класифікація повинна проводитись у товарній позиції 7202 за УКТЗЕД (2371в-14) .
Дріт, прутки, трубки, пластини, електроди та аналогічні вироби з недорогоцінних металів або карбідів металів, з покриттям або наповненням флюсовим матеріалом, для паяння, в тому числі тугоплавким припоєм, зварювання або осадження металів (наплавлення поверхневих шарів металів), класифікуються у товарній позиції 8311 згідно з УКТЗЕД (2371в-14) лише за умови, якщо вони з покриттям або осереддям з флюсових матеріалів. Визначення терміну "флюси" надано у поясненнях до товарної позиції 3810 згідно з УКТЗЕД (2371б-14) (Пояснення до УКТЗЕД, т. 2, стор. 111).
Окремою групою товарів в товарній позиції 8311 (2371в-14) виділено товар "дріт та прутки зі спеченого порошку з недорогоцінних металів, для металізації напиленням".
Начальник Управління
І.П.Рамусь
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua