П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування законності прийняття рішень Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення щодо проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсів на отримання (переоформлення) ліцензій на мовлення з використанням відповідних частот у 2005-2010 роках

( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2011, N 28, ст.257 )
Заслухавши та обговоривши звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування законності прийняття рішень Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення щодо проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсів на отримання (переоформлення) ліцензій на мовлення з використанням відповідних частот у 2005-2010 роках, утвореної Постановою Верховної Ради України від 17 червня 2010 року N 2348-VI (2348-17) , Верховна Рада України постановляє:
Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування законності прийняття рішень Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення щодо проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсів на отримання (переоформлення) ліцензій на мовлення з використанням відповідних частот у 2005-2010 роках (далі - Тимчасова слідча комісія) взяти до відома та направити його до Президента України, Кабінету Міністрів України, Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України для відповідного реагування.
2. Запропонувати Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення в обов'язковому порядку запрошувати представників засобів масової інформації для висвітлення її засідань, зважаючи, що відповідно до статті 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (538/97-ВР) засідання Національної ради є відкритими.
3. Кабінету Міністрів України визначитися щодо стратегії розвитку інформаційного простору України, державних засобів масової інформації, суспільного телебачення та радіо, залучивши до її підготовки представників громадськості і засобів масової інформації.
4. Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації за участю Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення організувати розробку законодавчих пропозицій щодо внесення змін до законодавства з питань телебачення і радіомовлення з метою його відповідного удосконалення.
5. Органам державної виконавчої влади у межах своїх повноважень забезпечити рівні умови для засобів масової інформації та не допускати будь-якої політизації у діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.
6. Верховна Рада України зазначає, що конкурс на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних телеканалів 27 січня 2010 року було проведено Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення з грубим порушенням закону як з боку посадових осіб Національної ради, так і з боку учасників конкурсу. Незаконність проведення конкурсу 27 січня 2010 року і прийнятих за його результатами рішень підтверджено рішеннями судів.
7. Опублікувати звіт Тимчасової слідчої комісії в газеті "Голос України".
8. Припинити повноваження Тимчасової слідчої комісії (2348-17) .
9. Ця Постанова набирає чинності з моменту її прийняття.
Голова Верховної Ради України
В.ЛИТВИН
м. Київ, 17 березня 2011 року
N 3143-VI