КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 17 березня 2011 р. N 250
Київ

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виготовлення державних нагород та пам'ятних знаків

Відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України (2456-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виготовлення державних нагород та пам'ятних знаків, що додається.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 70

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 17 березня 2011 р. N 250

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виготовлення державних нагород та пам'ятних знаків

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті Державному управлінню справами за програмою "Виготовлення державних нагород та пам'ятних знаків" (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Державне управління справами.
Бюджетні кошти використовуються для забезпечення виготовлення державних нагород та пам'ятних знаків з метою створення необхідних умов для виконання Президентом України конституційних повноважень щодо нагородження державними нагородами, встановлення президентських відзнак та нагородження ними.
3. Бюджетні кошти спрямовуються на виготовлення державних нагород (за винятком нагрудного знака лауреата державної премії), визначених Законом України "Про державні нагороди України" (1549-14) ; спеціальної відзнаки генерала армії України - Зірки генерала армії України; ювілейних медалей та пам'ятних знаків, що встановлюються указами Президента України; бланків документів, які посвідчують нагородження; футлярів до нагород; оформлення бланків грамот; реставрацію (оновлення) знаків державних нагород.
4. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законом порядку.
5. Відображення у первинному та бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні і необоротні активи, а також відкриття рахунків, реєстрація, облік зобов'язань в органах Державної казначейської служби та операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються у порядку, встановленому Державною казначейською службою.
6. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.