ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
05.07.2007 N 144

Про затвердження національних стандартів України, скасування нормативних документів та внесення змін до наказів Держспоживстандарту

( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 255 (v0255609-07) від 10.10.2007 N 386 (v0386609-07) від 24.12.2007 N 101 (v0101609-08) від 26.03.2008 N 466 (v0466609-08) від 09.12.2008 N 487 (v0487609-08) від 22.12.2008 ) ( Додатково див. наказ N 603 (v0603831-10) від 28.12.2010 )
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" (2408-14) , на виконання Плану національної стандартизації на 2007 рік та на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 14.05.2007 р. N 20860/1/1-07 НАКАЗУЮ:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності:
а) з 1 жовтня 2007 р.:
ДСТУ 4796:2007
Паливо авіаційне для газотурбінних двигунів
ДЖЕТ А-1.
Технічні умови.
- Вперше
б) з 1 січня 2008 р.:
ДСТУ 4797:2007
Молюски. Номенклатура біологічна і товарна
- Вперше
ДСТУ 4798:2007
Вагони трамвайні пасажирські. Розташованість
зовнішніх пристроїв освітлення та світлової
сигналізації. Технічні вимоги та методи
контролювання
- Вперше
ДСТУ 4799:2007
Вагони трамвайні пасажирські. Вимоги пожежної
безпеки та методи контролювання
- Вперше (зі скасуванням ДСТУ 4070-2002 у
частині розділу 5)
( Підпункт "б" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 255 (v0255609-07) від 10.10.2007 )
в) з 1 січня 2009 р.:
ДСТУ 4800:2007
Шампанське України. Технічні умови
- Вперше
(зі скасуванням в Україні чинності
ГОСТ 13918-88)
ДСТУ 4801:2007
Горілки та горілки особливі. Визначення
масової концентрації амонію, калію, натрію,
магнію, кальцію методом капілярного
електрофорезу
- Вперше
ДСТУ 4802:2007
Насіння плодових культур. Методи відбирання
проб
- Вперше
ДСТУ 4803:2007
Торти і тістечка. Загальні технічні умови
- Вперше
( Термін надання чинності ДСТУ 4804:2007 встановлено з 1 вересня 2008 року згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 101 (v0101609-08) від 26.03.2008 )
ДСТУ 4804:2007
Виноматеріали для шампанського України та вин
ігристих. Технічні умови
- Вперше
( Термін надання чинності ДСТУ 4805:2007 встановлено з 1 вересня 2008 року згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 101 (v0101609-08) від 26.03.2008 )
ДСТУ 4805:2007
Виноматеріали оброблені. Загальні технічні
умови
- Вперше
ДСТУ 4806:2007
Вина. Загальні технічні умови
- Вперше
(зі скасуванням в Україні
чинності ГОСТ 7208-84)
ДСТУ 4807:2007
Вина ігристі. Технічні умови
- Вперше
(зі скасуванням в Україні
чинності ГОСТ 28685-90)
( Термін надання чинності ДСТУ 4808:2007 встановлено з 1 січня 2012 року згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 487 (v0487609-08) від 22.12.2008 )
ДСТУ 4808:2007
Джерела централізованого питного
водопостачання. Гігієнічні та екологічні
вимоги щодо якості води і правила вибирання
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 2761-84)
ДСТУ 2630:2007
Технологічні процеси в кондитерській
промисловості. Терміни та визначення понять
- На заміну ДСТУ 2630-94
ДСТУ 2633:2007
Продукція кондитерського виробництва.
Терміни та визначення понять
- На заміну ДСТУ 2633-94
ДСТУ 33.701:2007
Страховий фонд документації. Тест-оригінал
для контролю якості мікрофільмів. Технічні
вимоги
- Вперше
ДСТУ 3560:2007
Системи телекомунікаційні супутникові.
Терміни та визначення понять
- На заміну ДСТУ 3560-97
2. Скасувати чинність національного стандарту з 1 січня 2008 р.:
ДСТУ 4070-2002
Вагони трамвайні. Вимоги безпеки й охорони
довкілля у частині розділу 5"
( Наказ доповнено пунктом 2 згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 255 (v0255609-07) від 10.10.2007 )
3. Скасувати чинність нормативних документів з 1 січня 2009 р.:
ДСТУ 2630-94
Технологічні процеси в кондитерській
промисловості. Терміни та визначення
ДСТУ 2633-94
Кондитерське виробництво. Терміни та
визначення
ДСТУ 3560-97
Радіозв'язок космічний та супутниковий.
Терміни та визначення
( Термін скасування ГОСТ 2761-84 встановлено з 1 січня 2012 року згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 487 (v0487609-08) від 22.12.2008 )
ГОСТ 2761-84
Источники централизованного
хозяйственно-питьевого водоснабжения.
Гигиенические, технические требования и
правила выбора
( Термін дії ГОСТ 7208-84 продовжено до 1 липня 2009 року згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 466 (v0466609-08) від 09.12.2008 )
ГОСТ 7208-84
Вина виноградные. Общие технические условия
( Термін дії ГОСТ 13918-88 продовжено до 1 липня 2009 року згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 466 (v0466609-08) від 09.12.2008 )
ГОСТ 13918-88
Советское шампанское. Технические условия
( Термін дії ГОСТ 28685-90 продовжено до 1 липня 2009 року згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 466 (v0466609-08) від 09.12.2008 )
ГОСТ 28685-90
Вина игристые. Общие технические условия
4. Внести зміни до наказу Держспоживстандарту від 18 травня 2007 р. N 104 (v0104609-07) "Про затвердження національних стандартів України, скасування нормативних документів та внесення змін до наказів Держспоживстандарту України", а саме:
а) у позиції першій пункту 1 назву стандарту "Олії ефірні. Метод визначення дегідратацією сірчаною кислотою" замінити на "Олії ефірні. Метод визначення спиртів дегідратацією сірчаною кислотою";
б) у пункті 2 ГОСТ 14818.3-78 скасувати у частині ефірних олій.
5. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту від 29 березня 2006 р. N 99 (v0099609-06) "Про затвердження національних стандартів, змін до національних і міждержавних стандартів та скасування нормативних документів ", а саме:
у підпункті "б" пункту 1 термін надання чинності ДСТУ 4537:2006 встановити з 1 жовтня 2007 р.;
у підпункті "б" пункту 3 термін скасування ГОСТ 28546-90 встановити з 1 жовтня 2007 р.
6. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту від 15 серпня 2006 р. N 242 (v0242609-06) "Про затвердження національних стандартів, зміни до національного класифікатора України та скасування нормативних документів" разом зі змінами, внесеними наказом Держспоживстандарту від 7 вересня 2006 р. N 273 (v0273609-06) , а саме:
у підпункті "б" пункту 1 у назві стандарту слова "мінус 263 град.C" замінити на "мінус 196 град.C".
7. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту від 21 квітня 2006 р. N 124 (v0124609-06) "Про внесення зміни до наказу Держспоживстандарту від 26.12.2005 р. N 375", а саме:
в абзаці другому пункту 1 слова "до 1 липня 2007 року" замінити на "до 31 грудня 2009 року".
( Пункт 7 із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 386 (v0386609-07) від 24.12.2007, N 487 (v0487609-08) від 22.12.2008 )
8. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Цициліано О.Д.) забезпечити:
опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти";
видання не пізніше ніж за 90 днів до набрання чинності затверджених цим наказом національних стандартів.
9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С.Т.
Голова
О.Шнипко