МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА
Н А К А З
05.07.2004 N 146

Про затвердження Порядку надання інформації

Для забезпечення інформаційної взаємодії між органами управління, організаціями, установами та судновласниками при звичайних і надзвичайних ситуаціях НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Порядок надання інформації до Центру дистанційного моніторингу.
2. Затвердити Порядок надання інформації Центром дистанційного моніторингу.
3. Капітанам морських рибних портів, керівникам підприємств, установ та організацій рибної галузі розробити інструкції для передачі інформації під час звичайних та надзвичайних ситуацій у відповідності до затверджених Порядків.
4. Держрибфлотінспекції (Туровський) забезпечити виконання вимог наказу Центром дистанційного моніторингу.
5. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника голови Бондаренка В.І.
Голова
С.Алимов

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Укрдержрибгоспу
05.07.2004  N 146

ПОРЯДОК

надання інформації до Центру дистанційного моніторингу

1. При звичайних ситуаціях:
Найменування організації, яка передає інформацію Обсяг інформації
Капітан МРП (Інспекції державного портового нагляду) інформація надається відразу після оформлення приходу/відходу судна Після оформлення відходу суден: - найменування судна; - дата оформлення; - Термін дії відходу для судна; - райони промислу або найменування порту призначення судна, відповідно до рейсового завдання; - термін дії рейсового завдання; - П.І.Б. капітана; - кількість членів екіпажу; - термін дії документів класифікаційного товариства; - назва, адреса, телефони судновласника; - наявність на судні ТЗК. Після оформлення приходу суден: найменування судна; - дата оформлення; - райони промислу або найменування порту, з якого прибуло судно; - П.І.Б. капітана; - назва, адрес, телефони судновласника; - кількість членів екіпажу; - термін дії документів класифікаційного товариства; - наявність на судні ТЗК.
Головрибвод інформація надається відразу після оформлення дозволу судну на використання водних живих ресурсів інформація надається у разі визначення районів Надання дозволів на використання водних живих ресурсів в Азово-Чорноморському басейні: - найменування судна (плавзасобу) або бортовий номер; - назва, адреса, телефони судновласника; - П.І.Б. на кого оформлений дозвіл; - райони промислу, на які розповсюджується дозвіл; - термін дії дозволу. Заборонені райони для вилову морепродуктів: - координати районів; - період дії заборони вилову.
Управління економічної політики рибної галузі (Укрдержрибгосп) інформація надається негайно після оформлення користувачу ліцензії Надання ліцензій на використання водних живих ресурсів: - назва, адреса, телефони користувача; - код (ОКПО); - N ліцензії; - П.І.Б. керівника користувача; - найменування суден (плавзасобів) користувача.
Відділ міжнародного співробітництва та міжнародної інтеграції (Укрдержрибгосп) інформація надається у разі отримання інформації від міжнародних організацій та прибережних держав Порядок передачі центром моніторингу даних: - назва міжнародної організації; - назва прибережної держави; - форма передачі інформації; - термін передачі інформації; - інші дані; Райони дії міжнародних конвенцій відносно рибальства та дозволених районів промислу прибережних держав: - координати районів дії конвенцій.
Управління флоту, портів, безпеки мореплавства і охорони праці (Укрдержрибгосп) інформація надається у разі зміни даних в Реєстрі Реєстр суден флоту рибної промисловості та зміни до нього
Регіональні представництва Держрибфлотінспекції інформація надається у разі оформлення заборони експлуатації судна Заборона експлуатації судна: - назва судна; - назва, адреса, телефони судновласника; - термін заборони; - місцезнаходження судна; - причина заборони.
2. При надзвичайних ситуаціях:
Найменування організації, яка передає інформацію Обсяг інформації
Капітани морських рибних портів (черговий капітан ІДПН) надається негайно з отриманням інформації про н.с. з судном, далі з чотиригодинним інтервалом протягом усього періоду, доки судно знаходиться у аварійному стані і людям та вантажу, що знаходяться на борту, загрожує небезпека Надзвичайні події з судном флоту рибної промисловості: - від кого отримана інформація; - дата, час; - назва, місцезнаходження, телефони судновласника; - назва судна; - координати судна (місцезнаходження); - П.І.Б. капітана; - кількість екіпажу; - діяльність судна перед морською подією; - що сталося (зіткнення, посадка на мілину, водотеча, вихід з ладу головного двигуна, відсутність радіозв'язку, тощо); - ситуація на судні, заходи, що їх вживають задля ліквідації загрози; - необхідність допомоги; - гідрометеорологічні обставини; - чи подавався сигнал лиха; - наявність суден на видимості, їх типи, назви і номери; - чи встановлений зв'язок між суднами і берегом; - готовність суден, які знаходяться в розпорядженні порту надати допомогу.
Судновласник надається негайно з отриманням, інформації про н.с. з судном, далі з чотиригодинним інтервалом протягом усього періоду, доки судно знаходиться у аварійному стані і людям та вантажу, що знаходяться на борту, загрожує небезпека Про надзвичайну подію з судном: - назва, місцезнаходження, телефони судновласника; - від кого отримана інформація; - дата, час; - назва судна; - координати судна (місцезнаходження); - діяльність судна перед морською подією; - що сталося (зіткнення, посадка на мілину, водотеча, вихід з ладу головного двигуна, відсутність радіозв'язку, затримання, арешт, тощо); - ситуація на судні, заходи, що їх вживають задля ліквідації загрози; - необхідність допомоги; - гідрометеорологічні обставини; - чи подавався сигнал лиха; - наявність суден на видимості, їх типи, назви і номери; - чи встановлений зв'язок між суднами і берегом; - перелік суден судновласника, готових до надання допомоги судну, з яким трапилась н.с.; - кому та коли передана інформація про н.с. з судном.
Керівник підприємства, організації, установи рибної галузі надається негайно з виникненням н.с. та протягом усього періоду, до усунення загрозливої ситуації, з чотиригодинним інтервалом (якщо ситуація не вимагає іншого) подаються повідомлення про ситуацію. Про надзвичайну подію на підприємстві, в організації, установі: - назва підприємства і засоби зв'язку для повідомлень; - діяльність підприємства під час події і перед нею; - інцидент, який трапився, характеристика загрозливого чинника; - ситуація, що склалася, заходи, що їх вживають задля локалізації (ліквідації), запобігання розповсюдженню (поширенню) випадку; - метеообстановка; - яку допомогу потрібно надати.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Укрдержрибгоспу
05.07.2004  N 146

ПОРЯДОК

надання інформації Центром дистанційного моніторингу

1. При звичайних ситуаціях:
Найменування організації, до якої передає інформацію Обсяг інформації
Укрдержрибгосп (Голові, 1-ому заступнику Голови) інформація надається 1 раз на добу Місцезнаходження суден флоту рибної промисловості, які знаходяться на обліку в центрі моніторингу: - назва судновласника; - назва суден судновласника; - місцезнаходження судна (координати); - курс, швидкість (при наявності інформації).
Головрибвод (оперативному черговому) інформація надається 1 раз на добу Місцезнаходження суден флоту рибної промисловості, які знаходяться на обліку в центрі моніторингу: - назва судновласника; - назва суден судновласника; - місцезнаходження судна (координати); - курс, швидкість (при наявності інформації).
Міжнародні організації адміністрації прибережних держав Інформація надається відповідно до вимог, які встановлюються міжнародними організаціями та прибережними державами Місцезнаходження суден флоту рибної промисловості, які знаходяться на обліку в центрі моніторингу: - назва судна; - місцезнаходження судна (координати); - курс, швидкість (при наявності інформації).
2. При надзвичайних ситуаціях:
Найменування організації, до якої передається інформацію Обсяг інформації
Укрдержрибгосп (Голові, 1-ому заступнику Голови, начальнику штабу СОІ, членам штабу СОІ) надається негайно з отриманням інформації про н.с. з судном, далі перелік та період надання інформації згідно з вказівками начальника штабу СОІ Про надзвичайну подію з судном флоту рибної промисловості: - від кого отримана інформація; - назва, місцезнаходження, телефони судновласника; - дата, час; - назва судна; - координати судна (місцезнаходження); - діяльність судна перед морською подією; - що сталося (зіткнення, посадка на мілину, водотеча, поломка головного двигуна, відсутність радіозв'язку тощо); - ситуація на судні, заходи, що їх вживають задля ліквідації загрози; - необхідність допомоги; - гідрометеорологічні обставини; - чи подавався сигнал лиха; - чи встановлений зв'язок між суднами і берегом. Про судна флоту рибної промисловості, які знаходяться в районі судна, з яким трапилась н.с.: - назва судна; - тип судна; - суднові дані для радіо- виклику; - назва, телефони судновласника; - місцезнаходження судна (координати); - курс, швидкість (при наявності інформації); - готовність судна надати допомогу.
Держрибфлотінспекції (начальнику, заступникам, начальнику РП ДРФІ, яким контролюється судно) надається негайно з отриманням інформації про н.с. з судном, далі перелік та період надання інформації згідно з вказівками начальника штабу СОІ Про надзвичайну подію з судном флоту рибної промисловості: - від кого отримана інформація; - назва, місцезнаходження, телефони судновласника; - дата, час; - назва судна; - координати судна (місцезнаходження); - діяльність судна перед морською подією; - що сталося (зіткнення, посадка на мілину, водотеча, поломка головного двигуна, відсутність радіозв'язку тощо); - ситуація на судні, заходи, що їх вживають задля ліквідації загрози; - необхідність допомоги; - гідрометеорологічні обставини; - чи подавався сигнал лиха; - чи встановлений зв'язок між суднами і берегом. Про судна флоту рибної промисловості, які знаходяться в районі судна, з яким трапилась н.с.: - назва судна; - тип судна; - суднові дані для радіо- виклику; - назва, телефони судновласника; - місцезнаходження судна (координати); - курс, швидкість (при наявності інформації); - готовність судна надати допомогу.
Капітану МРП, в якому зареєстровано судно, з яким трапилась н.с. (черговому капітану ІДПН) надається негайно з отриманням інформації про н.с. з судном, далі перелік та період надання інформації згідно з вказівками начальника штабу СОЇ. Про надзвичайну подію з судном флоту рибної промисловості: - назва, місцезнаходження, телефони судновласника; - дата, час; - назва судна; - координати судна (місцезнаходження); - що сталося (зіткнення, посадка на мілину, водотеча, поломка головного двигуна, відсутність радіозв'язку тощо); - ситуація на судні, заходи, що їх вживають задля ліквідації загрози; - необхідність допомоги; - гідрометеорологічні обставини; - чи подавався сигнал лиха; - чи встановлений зв'язок між суднами і берегом.
Черговому капітану ДМРКЦ надається негайно з отриманням інформації про н.с. з судном, далі перелік та період надання інформації згідно з вказівками начальника штабу СОІ Про надзвичайну подію з судном флоту рибної промисловості: - від кого отримана інформація; - назва, місцезнаходження, телефони судновласника; - дата, час; - назва судна; - координати судна (місцезнаходження); - діяльність судна перед морською подією; - що сталося (зіткнення, посадка на мілину, водотеча, поломка головного двигуна, відсутність радіозв'язку тощо); - ситуація на судні, заходи, що їх вживають задля ліквідації загрози; - необхідність допомоги; - гідрометеорологічні обставини; - чи подавався сигнал лиха; - чи встановлений зв'язок між суднами і берегом. Про судна флоту рибної промисловості, які знаходяться в районі судна, з яким трапилась н.с.: - назва судна; - тип судна; - суднові дані для радіо- виклику; - назва, телефони судновласника; - місцезнаходження судна (координати); - курс, швидкість (при наявності інформації); - готовність суден надати допомогу.
Оперативному черговому МНС надається негайно з отриманням інформації про н.с. з судном, далі перелік та період надання інформації згідно з вказівками начальника штабу СОІ. Про надзвичайну подію з судном флоту рибної промисловості: - від кого отримана інформація; - назва, місцезнаходження, телефони судновласника; - дата, час; - назва судна; - координати судна (місцезнаходження); - діяльність судна перед морською подією; - що сталося (зіткнення, посадка на мілину, водотеча, поломка головного двигуна, відсутність радіозв'язку тощо); - ситуація на судні, заходи, що їх вживають задля ліквідації загрози; - необхідність допомоги; - гідрометеорологічні обставини; - чи подавався сигнал лиха; - чи встановлений зв'язок між суднами і берегом. Про судна флоту рибної промисловості, які знаходяться в районі судна, з яким трапилась н.с.: - назва судна; - тип судна; - суднові дані для радіо- виклику; - назва, телефони судновласника; - місцезнаходження судна (координати); - курс, швидкість (при наявності інформації); - готовність суден надати допомогу. Про надзвичайну подію на підприємстві, в організації, установі: - назва підприємства і засоби зв'язку для повідомлень; - діяльність підприємства під час події і перед нею; - інцидент, який трапився, характеристика загрозливого чинника; - ситуація, що склалася, заходи, що їх вживають задля локалізації (ліквідації), запобігання розповсюдженню (поширенню) випадку; - метеообстановка; - яку допомогу потрібно надати.