УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
30.06.2010 N 306
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
14 липня 2010 р.
за N 521/17816
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови Національного банку N 490 (z1221-10) від 12.11.2010 )

Про затвердження Змін до Положення про Апеляційну комісію Національного банку України

Відповідно до статей 7, 44 Закону України "Про Національний банк України" (679-14) , статей 73, 74 Закону України "Про банки і банківську діяльність" (2121-14) і статей 13, 16 Декрету Кабінету Міністрів України від 19.02.93 N 15-93 (15-93) "Про систему валютного регулювання і валютного контролю", у зв'язку з надходженням значної кількості апеляційних звернень банків, для забезпечення своєчасного їх розгляду, підвищення ефективності роботи Апеляційної комісії Національного банку України Правління Національного банку України ПОСТАНОВЛЯЄ:
1. Затвердити Зміни до Положення про Апеляційну комісію Національного банку України, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 09.08.2007 N 291 (z0995-07) , зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29.07.2007 за N 995/14262 (зі змінами), що додаються.
2. Постанова набирає чинності через 10 днів після державної реєстрації в Міністерстві юстиції України.
3. Юридичному департаменту (В.В.Новіков) після державної реєстрації в Міністерстві юстиції України довести зміст цієї постанови до відома територіальних управлінь Національного банку України.
4. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на першого заступника Голови А.В.Шаповалова.
Голова
В.С.Стельмах

ЗАТВЕРДЖЕНО
Постанова Правління
Національного банку України
30.06.2010  N 306
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
14 липня 2010 р.
за N 521/17816

ЗМІНИ

до Положення про Апеляційну комісію Національного банку України ( z0995-07 )

1. У главі 1:
1.1. Пункт 1.4 викласти в такій редакції:
"1.4. Голова Національного банку призначає одного зі своїх заступників головою Апеляційної комісії".
1.2. Абзац перший пункту 1.5 викласти в такій редакції:
"1.5. До складу Апеляційної комісії входять заступники Голови Національного банку - куратори служб банківського нагляду та валютного контролю, директор Юридичного департаменту".
2. У главі 2:
2.1. Пункт 2.1 викласти в такій редакції:
"2.1. Апеляційна комісія розглядає звернення банків, інших фінансових установ, національного оператора поштового зв'язку (далі - звернення) щодо:
правомірності прийняття комісіями з питань нагляду та регулювання діяльності банків при територіальних управліннях Національного банку (далі - Комісія при територіальному управлінні) рішень про застосування заходів впливу за порушення банківського законодавства і законодавства з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом (далі - рішення), начальниками територіальних управлінь Національного банку постанов про притягнення до відповідальності за порушення валютного законодавства (далі - постанови), а також адекватності застосованих заходів впливу допущеним порушенням;
правомірності складання уповноваженими працівниками структурних підрозділів територіальних управлінь Національного банку, на які покладені функції валютного контролю, протоколів про порушення валютного законодавства (далі - протоколи);
вивчення нових фактів, які не були відомі Національному банку на час прийняття Комісіями при територіальних управліннях рішень і начальниками територіальних управлінь Національного банку постанов".
2.2. У пункті 2.2:
абзац перший викласти в такій редакції:
"2.2. Банки, інші фінансові установи, національний оператор поштового зв'язку мають право оскаржити рішення Комісії при територіальному управлінні, постанови начальника територіального управління Національного банку та протоколи про порушення валютного законодавства, складені уповноваженими працівниками структурних підрозділів територіальних управлінь Національного банку, на які покладено функції валютного контролю, у п'ятиденний строк з дня отримання (вручення) відповідного рішення, постанови або протоколу";
в абзаці другому слова "розпорядження, постанови, постанови Правління" замінити словами "рішення, постанови".
2.3. У пункті 2.3:
в абзаці третьому слова "постанови Правління, рішення Комісії Національного банку" замінити словом "рішення";
в абзаці четвертому слова "постанову Правління, розпорядження" замінити словом "рішення", слова "постанови Правління" виключити;
в абзаці п'ятому слова "постановою Правління, розпорядженням" замінити словом "рішенням".
2.4. Абзац перший пункту 2.4 викласти в такій редакції:
"2.4. Звернення банку подається за підписом голови правління банку, керівників іншої фінансової установи, національного оператора поштового зв'язку".
2.5. У другому реченні пункту 2.5 слова "через представника або акціонером банку особисто" замінити словами "безпосередньо до Національного банку".
2.6. У пункті 2.6:
пункт після цифр "2.3" доповнити цифрами "2.4";
слово "п'ять" замінити словом "десять".
2.7. У пункті 2.7:
в абзаці першому слова "постановою Правління, розпорядженням" замінити словом "рішенням", слова "за розпорядженням" замінити словами "за рішенням";
в абзацах другому та третьому слова "постанови Правління" та "Комісії Національного банку" виключити.
3. У главі 3:
3.1. Пункт 3.1 доповнити новим абзацом такого змісту:
"Апеляційна комісія в окремих випадках може приймати рішення в робочому порядку шляхом його погодження (візування) членами Апеляційної комісії".
3.2. У першому реченні пункту 3.4 цифри "30" замінити цифрами "60".
4. У главі 4:
4.1. Пункт 4.1 викласти в такій редакції:
"4.1. Апеляційна комісія під час розгляду звернення перевіряє законність, обґрунтованість та адекватність прийнятих рішення, постанови, протоколу, що оскаржуються, або вивчає нові факти щодо рішення чи постанови і приймає такі рішення:
залишає звернення без задоволення;
зобов'язує посадову особу або Комісію при територіальному управлінні, яка прийняла рішення, що оскаржується, унести до нього відповідні зміни;
скасовує рішення, постанову, протокол".
4.2. Пункт 4.2 доповнити новим абзацом такого змісту:
"Рішення Апеляційної комісії вважається прийнятим у робочому порядку, якщо його завізували не менше ніж дві третини членів Апеляційної комісії".
4.3. У пункті 4.6:
в абзаці першому слово "п'яти" замінити словом "десяти";
абзаци другий і третій виключити.
5. У пункті 5.3 глави 5:
в абзаці першому слово "п'яти" замінити словом "десяти";
абзац третій викласти в такій редакції:
"посадової особи територіального управління або Комісії при територіальному управлінні, рішення якої скасовується або підлягає зміні, - у разі повного або часткового задоволення звернення";
абзац четвертий виключити.
Директор Юридичного департаменту
В.В.Новіков