КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 28 березня 2011 р. N 326
Київ

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з обміну та вивчення досвіду у провідних клініках світу

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з обміну та вивчення досвіду у провідних клініках світу, що додається.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 70

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 28 березня 2011 р. N 326

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з обміну та вивчення досвіду у провідних клініках світу

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених МОЗ у державному бюджеті за програмою "Заходи з обміну та вивчення досвіду у провідних клініках світу" (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем програми є МОЗ.
Завданням головного розпорядника є впровадження передових європейських стандартів у галузі надання медичної допомоги (діагностика, лікування, догляд) у лікувальних закладах України.
3. Бюджетні кошти з метою підвищення рівня кваліфікації лікарів шляхом здійснення заходів з обміну та вивчення досвіду у провідних клініках світу спрямовуються на оплату:
послуг з проведення стажування фахівців за кордоном за направленням МОЗ;
витрат, пов'язаних з відрядженням за кордон та медичним страхуванням фахівців.
4. Відбір фахівців для стажування у провідних клініках світу проводиться у порядку, затвердженому МОЗ.
5. Використання бюджетних коштів для відшкодування витрат, пов'язаних з направлення фахівців для участі у заходах, що проводяться за кордоном шляхом обміну та вивчення досвіду у провідних клініках світу, здійснюється відповідно до вимог законодавства.
6. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законом порядку.
7. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, проводяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z0716-04) , затвердженого в установленому законодавством порядку.
8. Відображення в бухгалтерському обліку інформації про проведення розрахунків за бюджетною програмою, складення та подання звітності про виконання паспорта бюджетної програми, фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.