УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Н А К А З
19.10.2006 N 911
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Державної митної служби N 273 (v0273342-11) від 04.04.2011 )

Про затвердження Положення про Регіональну інформаційну митницю Державної митної служби України

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної митної служби N 1439 (v1439342-08) від 23.12.2008 )
Відповідно до Положення про Державну митну службу України, затвердженого Указом Президента України від 24.08.00 N 1022/2000 (1022/2000) , статей 13, 14 Митного кодексу України (92-15) , рішення колегії Держмитслужби України від 08.09.06, уведеного в дію наказом Держмитслужби України від 12.09.06 N 772, щодо модернізації діяльності митної служби України і реформування структури митної системи та наказу Держмитслужби України від 06.10.06 N 845 (v0845342-06) НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Положення про Регіональну інформаційну митницю Державної митної служби України, що додається.
2. Начальнику Регіональної інформаційної митниці (Копосов С.А.) забезпечити:
2.1. Подання Положення про Регіональну інформаційну митницю на державну реєстрацію до Подільської районної у місті Києві державної адміністрації.
2.2. Дотримання законодавства України при здійсненні заходів на виконання цього наказу.
2.3. Унесення змін до відповідних програмно-інформаційних комплексів Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України.
3. Уважати таким, що втратив чинність, наказ Держмитслужби України від 24.05.05 N 423 (v0423342-05) "Про затвердження Положення про Департамент інформаційних технологій та митної статистики Державної митної служби України" з моменту державної реєстрації Положення про Регіональну інформаційну митницю.
4. Контроль за виконання цього наказу покласти на заступника Голови Служби Пашка П.В.
Голова Служби
О.Б.Єгоров

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної
служби України
19.10.2006  N 911

ПОЛОЖЕННЯ

про Регіональну інформаційну митницю Державної митної служби України

1. Загальні положення

1.1. Це Положення визначає правовий статус Регіональної інформаційної митниці, а саме її компетенцію і розроблене на підставі Митного кодексу України (92-15) , Положення про Державну митну службу України (1022/2000) , рішення Колегії Держмитслужби України від 08.09.06, уведеного в дію наказом Держмитслужби України від 12.09.06 N 772.
1.2. Регіональна інформаційна митниця є регіональною митницею з впровадження та розвитку інформаційно-телекомунікаційних технологій, у тому числі системи електронного документообігу, формування митної статистики та статистики зовнішньої торгівлі. Входить до системи митних органів України, у встановленому законом порядку здійснює організацію, контроль та виконує обов'язки, пов'язані з виконанням митної справи, контролює та несе відповідальність відповідно до повноважень, делегованих спеціально вповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі митної справи.
1.3. Регіональна інформаційна митниця безпосередньо підпорядковується одному із заступників Голови Служби, що курирує напрям роботи, пов'язаний з її діяльністю.
1.4. Регіональній інформаційній митниці оперативно підпорядковуються структурні підрозділи митних органів України, що забезпечують функціонування елементів і підсистем єдиної автоматизованої інформаційної системи (далі - ЄАІС), відомчої телекомунікаційної мережі (далі - ВТМ), мереж зв'язку, апаратно-програмних засобів і забезпечують захист інформації. Їх керівники призначаються на посаду та звільняються з неї за наказом митного органу та за погодженням Регіональної інформаційної митниці.
1.5. У своїй діяльності Регіональна інформаційна митниця керується Конституцією України (254к/96-ВР) , Митним кодексом України (92-15) , законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами Держмитслужби України, а також цим Положенням.
1.6. Регіональна інформаційна митниця є юридичною особою, має самостійний баланс, печатку із зображенням Державного Герба України й своїм найменуванням та інші печатки, штампи, бланки, відповідні рахунки в територіальному відділенні Державного казначейства України та банку.
1.7. Зона діяльності Регіональної інформаційної митниці
- щодо технологічної підтримки безперервного двостороннього потоку електронної інформації від органів державної влади, суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, митних адміністрацій інших держав до митної адміністрації країни, його накопичення та обробки; впровадження новітніх процедур автоматизації процесів митного контролю і оформлення та їх супроводження; створення та технічної підтримки організаційно-технічних систем для функціонування всеохоплюючих автоматизованих процедур оцінки якості виконання митної справи; інформаційного забезпечення правоохоронної діяльності, контролю за переміщенням товарів та інших функцій, які покладені на митні органи, - зона діяльності, яка була визначена для Департаменту інформаційних технологій та митної статистики, - місто Київ;
- щодо контрольно-розпорядчих функцій з питань здійснення процедури електронного декларування, впровадження системи аналізу ризиків і керування ними, митного контролю й митного оформлення - митна територія України.
1.8. Юридична адреса Регіональної інформаційної митниці: 04215, Київ, вул. Світлицького, 28-А, блок Б.
1.9. Створення, реорганізація та ліквідація Регіональної інформаційної митниці здійснюються згідно із законодавством України.
1.10. Структура, штатний розпис, кошторис Регіональної інформаційної митниці затверджуються Головою Державної митної служби України.
Гранична чисельність працівників Регіональної інформаційної митниці затверджується наказом Державної митної служби України.
1.11. Положення про структурні підрозділи Регіональної інформаційної митниці, а також посадові інструкції їх працівників затверджуються начальником Регіональної інформаційної митниці.

2. Основні завдання Регіональної інформаційної митниці

2.1. Захист економічних інтересів України відповідно до повноважень Регіональної інформаційної митниці.
2.2. Здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, предметів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України. Удосконалення форм і методів здійснення митного контролю й митного оформлення.
2.3. Розробка й проведення єдиної науково-технічної політики Держмитслужби України при створенні та розвитку ЄАІС, ВТМ, мереж зв'язку, оснащенні митної служби України перспективними апаратно-програмними засобами, засобами телекомунікацій та захисту інформації.
2.4. Автоматизація процесів митного контролю та митного оформлення товарів, предметів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України.
2.5. Впровадження та забезпечення функціонування системи аналізу ризиків. Реалізація відповідних етапів контролю за доставкою вантажів.
2.6. Супроводження, удосконалення й розвиток інформаційного та статистичного забезпечення в митній службі України на основі єдиної науково-технічної політики.
2.7. Розвиток міжнародного митного співробітництва шляхом забезпечення інформаційної взаємодії митної служби України з митними органами інших країн в межах міжнародних угод.
2.8. Ведення митної статистики шляхом організації збору, формування, узагальнення та розповсюдження даних митної статистики зовнішньої торгівлі України.
2.9. Сприяння захисту прав інтелектуальної власності в процесі зовнішньоекономічної діяльності шляхом ведення відповідних автоматизованих систем.
2.10. Здійснення оперативного керівництва, координації, контролю діяльності та методичного забезпечення структурних підрозділів митної служби України з питань, віднесених до компетенції Регіональної інформаційної митниці.
2.11. Організація робіт з планування та виконання положень Концепції "Створення багатофункціональної комплексної системи "Електронна митниця" (1236-2008-р) .
( Пункт 2.11 розділу 2 в редакції Наказу Державної митної служби N 1439 (v1439342-08) від 23.12.2008 )
2.12. Забезпечення інформаційної взаємодії митної служби України з правоохоронними органами та іншими органами державної влади України в межах двосторонніх угод або спільних наказів про обмін інформацією.
2.13. Організація та проведення закупівель товарів, робіт і послуг згідно із законодавством України для потреб митної служби України.
2.14. Здійснення в межах своєї компетенції державної політики у сфері охорони державної таємниці, контроль за забезпеченням охорони державної таємниці в Регіональній інформаційній митниці.
2.15. Здійснення організаційно-технічних заходів щодо застосування засобів криптографічного й технічного захисту інформації, охорона якої забезпечується державою відповідно до законодавства, та контроль за додержанням посадовими особами митної служби України вимог законодавства стосовно порядку одержання, використання, поширення та збереження такої інформації.
2.16. Розробка та опрацювання законодавчих й нормативно-правових актів у межах компетенції Регіональної інформаційної митниці.
2.17. Реалізація державної кадрової політики шляхом підбору, розстановки, переміщення кадрів та підвищення їх кваліфікації.

3. Основні повноваження Регіональної інформаційної митниці

Регіональна інформаційна митниця відповідно до покладених на неї завдань:
3.1. Бере участь у здійсненні митного контролю та митного оформлення товарів, предметів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України, шляхом здійснення форматно-логічного контролю за правильністю заповнення електронних копій вантажних митних декларацій при їх прийомі до автоматизованих систем у пунктах митного оформлення та під час прийому до центральної бази даних; впровадження автоматизації системи аналізу ризиків; реалізації відповідних етапів контролю за доставкою вантажів.
3.2. Видає в межах своєї компетенції накази. Подає на державну реєстрацію до відповідного управління юстиції нормативно-правові акти, що мають міжвідомчий характер або зачіпають права, свободи й законні інтереси громадян і суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.
3.3. Удосконалює форми і методи здійснення митного контролю й митного оформлення шляхом здійснення автоматизації процесів митного контролю та митного оформлення.
3.4. Впроваджує, супроводжує і розвиває інформаційні, телекомунікаційні та інформаційно-телекомунікаційні системи митної служби України.
3.5. Здійснює розробку та впровадження автоматизованих систем митного контролю та митного оформлення, прикладних програмних засобів збору й обробки інформації із застосуванням уніфікованих програмних продуктів у межах ЄАІС.
3.6. Забезпечує супроводження розроблених та придбаних програмних продуктів.
3.7. Забезпечує ведення фонду алгоритмів та програм.
3.8. Надає методичну допомогу з впровадження та налагодження баз даних митних органів, здійснює подальший контроль за їх повнотою.
3.9. Здійснює супроводження, ведення і функціонування центральної бази даних ЄАІС (далі - ЦБД ЄАІС) у цілому та забезпечує управління і супроводження її елементами та підсистемами.
3.10. Здійснює контроль за повнотою та достовірністю відомостей, які накопичуються в ЦБД ЄАІС.
3.11. Забезпечує організаційно-технічне, методичне супроводження, розвиток та управління відомчою телекомунікаційною мережею Держмитслужби України, розподілених інформаційно-телекомунікаційних систем, локально-обчислювальних мереж, мереж зв'язку та засобів телекомунікацій митної служби України.
3.12. Забезпечує керування комплексними системами захисту інформації.
3.13. Розроблює нормативно-правові акти, що встановлюють правила доступу користувачів до ресурсів автоматизованих систем, визначають порядок, норми, правила із захисту інформації, надають пропозиції щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб митних органів за порушення вимог безпеки інформації та встановлених правил експлуатації керування системою захисту інформації.
3.14. Забезпечує організацію збору, формування, узагальнення та розповсюдження даних митної статистики зовнішньої торгівлі України.
3.15. Готує дані митної статистики для проведення спільних (з фахівцями митних служб країн - торговельних партнерів України) робочих зустрічей з детального розгляду та констатації причин розбіжностей, а також пропозиції щодо шляхів усунення виявлених розбіжностей.
3.16. Готує інформаційні матеріали з питань митної статистики та представляє їх органам державного управління України, керівництву Держмитслужби України, окремим підрозділам митних органів.
3.17. Здійснює інформаційну взаємодію Держмитслужби України з іншими органами державної влади України в межах двосторонніх угод, протоколів до цих угод і спільних наказів.
3.18. Контролює дотримання правил переміщення валютних цінностей через митний кордон України шляхом взаємодії з Національним Банком України щодо обміну інформацією про переміщення валютних цінностей через митний кордон України суб'єктами ЗЕД.
3.19. Виконує та контролює додержання законодавства України з питань митної справи шляхом проведення перевірок у митній службі України, виконання вимог нормативно-правових актів, нормативних і розпорядчих документів, що стосуються сфери інформатизації, телекомунікації, захисту інформації тощо.
3.20. Забезпечує своєчасне, повне та об'єктивне інформування керівництва Держмитслужби України про стан автоматизації процесів управління в ЄАІС, розроблення пропозицій щодо їх поліпшення.
3.21. Здійснює моніторинг діяльності митних органів у галузі інформаційного забезпечення діяльності Держмитслужби України та доведення його результатів до керівництва Держмитслужби України для можливості оперативного прийняття управлінських рішень.
3.22. Забезпечує організацію розробки проектів нормативно-правових актів з питань впровадження положень Концепції "Створення багатофункціональної комплексної системи "Електронна митниця" (1236-2008-р) .
( Пункт 3.22 розділу 3 в редакції Наказу Державної митної служби N 1439 (v1439342-08) від 23.12.2008 ) ( Пункт 3.23 розділу 3 вилучено на підставі Наказу Державної митної служби N 1439 (v1439342-08) від 23.12.2008 ) ( Пункт 3.24 розділу 3 вилучено на підставі Наказу Державної митної служби N 1439 (v1439342-08) від 23.12.2008 ) ( Пункт 3.25 розділу 3 вилучено на підставі Наказу Державної митної служби N 1439 (v1439342-08) від 23.12.2008 ) ( Пункт 3.26 розділу 3 вилучено на підставі Наказу Державної митної служби N 1439 (v1439342-08) від 23.12.2008 ) ( Пункт 3.27 розділу 3 вилучено на підставі Наказу Державної митної служби N 1439 (v1439342-08) від 23.12.2008 ) ( Пункт 3.28 розділу 3 вилучено на підставі Наказу Державної митної служби N 1439 (v1439342-08) від 23.12.2008 )
3.23. Бере участь у складанні кошторису на закупівлю товарів, робіт і послуг для потреб митної служби України.
3.24. Забезпечує закупівлю товарів, робіт та послуг для потреб митної служби України та власних потреб.
3.25. Готує, погоджує тендерну документацію та технічні вимоги при здійсненні закупівель товарів робіт і послуг для забезпечення діяльності митної служби України.
3.26. Контролює раціональне використання матеріальних і фінансових ресурсів відповідно до нормативів і кошторисів, збереження державної власності.
3.27. Бере участь у підготовці, перепідготовці та підвищенні кваліфікації посадових осіб митних органів з питань збору й обробки даних митної статистики, захисту інформації, запровадження сучасних інформаційних технологій, телекомунікаційних засобів і систем.
3.28. У порядку, установленому законодавством України, взаємодіє з органами державного нагляду за станом охорони праці. Забезпечує подання Держмитслужбі звітів з питань охорони праці та надзвичайних ситуацій. Бере участь у проведенні перевірок стану охорони праці в інших митних органах, спеціалізованих митних установах і організаціях згідно з планами Державної митної служби України чи відповідних органів державного нагляду. У межах своєї компетенції вживає заходів до усунення виявлених недоліків і порушень.
3.29. Веде, згідно із законодавством, фінансово-господарську діяльність і бухгалтерський облік. Забезпечує подання до Держмитслужби та інших уповноважених органів фінансових і статистичних звітів у строки, установлені чинним законодавством. Бере участь у проведенні ревізії фінансово-господарської та перевірки оперативно-службової діяльності в інших митних органах, спеціалізованих митних установах та організаціях згідно з планами Державної митної служби України. У межах своєї компетенції вживає заходів до усунення виявлених недоліків і порушень.
3.30. Веде складське господарство відповідно до умов і порядку зберігання, передбачених чинним законодавством.
3.31. Залучає в установленому законодавством України порядку кошти вітчизняних і зарубіжних інвесторів, а також субвенції для облаштування об'єктів митної інфраструктури в зоні своєї діяльності.
3.32. Забезпечує підбір, розстановку та ротацію кадрів Регіональної інформаційної митниці, підготовку та підвищення кваліфікації її особового складу, проведення атестації працівників й формування її кадрового резерву.
3.33. Здійснює військовий облік військовозобов'язаних працівників регіональної митниці та їх бронювання на період мобілізації та воєнного часу.
3.34. Виконує рішення колегії та завдання Держмитслужби України, контролює їх виконання митними органами України в межах компетенції Регіональної інформаційної митниці.
3.35. Розробляє плани роботи Регіональної інформаційної митниці.
3.36. Забезпечує ведення діловодства та архівної справи в структурних підрозділах Регіональної інформаційної митниці.
3.37. Забезпечує реалізацію державної політики у сфері митної справи з питань запобігання проявам корупції та іншим зловживанням в митної службі України в межах компетенції Регіональної інформаційної митниці.
3.38. Здійснює профілактичні та інші заходи, спрямовані на попередження правопорушень з боку посадових осіб митної служби України у межах компетенції Регіональної інформаційної митниці.
3.39. Здійснює правову експертизу на відповідність законодавству України проектів нормативно-правових, нормативних та розпорядчих актів, що розробляються Регіональною інформаційною митницею.
3.40. Здійснює ведення претензійної і позовної роботи. Забезпечує представлення в установленому законодавством порядку інтересів Регіональної інформаційної митниці в судових та інших органах під час розгляду правових питань і спорів.

4. Права Регіональної інформаційної митниці

Регіональна інформаційна митниця має право:
4.1. Одержувати в установленому законодавством порядку від митних органів, спеціалізованих митних установ та організацій, структурних підрозділів Держмитслужби України, інших державних і недержавних органів, фізичних та юридичних осіб необхідну інформацію, статистичні дані й довідкові матеріали для виконання завдань, покладених керівництвом Держмитслужби України.
4.2. Брати участь у розробленні порядків, інструкцій, технологічних схем та інших аналогічних документів, що розробляються структурними підрозділами Держмитслужби України й прямо або опосередковано регламентують порядок обліку, збору та формування статистичної інформації з питань митної справи або зовнішньої торгівлі.
4.3. Представляти інтереси Держмитслужби України в науково-дослідних організаціях, фінансових, правоохоронних та інших державних органах з питань реалізації державної інформаційної політики.
4.4. Розробляти та подавати керівництву Держмитслужби України пропозиції щодо забезпечення необхідним устаткуванням та програмними засобами для безперебійного функціонування ЄАІС.
4.5. Вимагати від керівників митних органів, спеціалізованих митних установ, організацій та їх структурних підрозділів дотримання вимог законодавства України з питань, визначених главою 2 цього Положення.
4.6. Подавати керівництву Держмитслужби України пропозиції щодо призупинення процесу обробки інформації, заборони обробки тощо у разі виявлення порушень політики безпеки або виникнення реальної загрози інформаційній безпеці.
4.7. Для вирішення покладених на Регіональну інформаційну митницю завдань, звертатися до керівництва митних органів щодо залучення відповідних фахівців їх структурних підрозділів, методичне забезпечення та координацію діяльності яких здійснює Регіональна інформаційна митниця.
4.8. Надавати роз'яснення положень нормативно-правових актів Держмитслужби України з питань, що належать до компетенції Регіональної інформаційної митниці.
4.9. Брати участь у встановленому порядку в перевірках митних органів з питань, що належать до компетенції Регіональної інформаційної митниці.
4.10. Вносити на розгляд керівництва Держмитслужби України пропозиції про застосування заохочень або стягнень стосовно особового складу митних органів, спеціалізованих митних установ та організацій України з урахуванням вимог пункту 1.4 цього Положення.
4.11. Укладати контракти, договори та угоди для забезпечення діяльності митної служби України та проводити відповідні розрахунки.
Регіональна інформаційна митниця може мати й інші права, необхідні їй для здійснення покладених на неї завдань, якщо такі права будуть надані в установленому порядку Держмитслужбою України.

5. Керівництво Регіональною інформаційною митницею

5.1. Регіональну інформаційну митницю очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з неї наказом Держмитслужби України й підпорядковується безпосередньо заступнику Голови Служби, на якого згідно з розподілом обов'язків покладено загальний контроль за діяльністю Регіональної інформаційної митниці.
5.2. Начальник Регіональної інформаційної митниці має заступників за основними напрямами роботи, що призначаються на посади та звільняються з них наказом Держмитслужби України. Функціональні обов'язки між своїми заступниками начальник Регіональної інформаційної митниці розподіляє за погодженням із заступником Голови Служби, на якого згідно з розподілом обов'язків покладено загальний контроль за діяльністю Регіональної інформаційної митниці.
5.3. Начальник Регіональної інформаційної митниці зобов'язаний:
5.3.1. Здійснювати загальне керівництво діяльністю Регіональної інформаційної митниці.
5.3.2. Забезпечувати виконання завдань та повноважень, покладених на Регіональну інформаційну митницю.
5.3.3. Брати участь у засіданнях колегії та нарадах Держмитслужби України, а також візувати накази Держмитслужби України з питань, що належать до компетенції Регіональної інформаційної митниці.
5.3.4. Забезпечувати взаємодію Регіональної інформаційної митниці з митними органами, спеціалізованими митними установами та організаціями, структурними підрозділами Держмитслужби України.
5.3.5. Здійснювати експертизу проектів наказів, що подаються йому на підпис, і підписувати їх; видавати розпорядження; контролювати виконання співробітниками митниці наказів Регіональної інформаційної митниці та своїх розпоряджень, якість і своєчасність виконання ними доручень керівництва Державної митної служби України; підписувати фінансові й інші службові документи.
5.3.6. Відповідати на звернення, скарги, запити й пропозиції фізичних та юридичних осіб, що надходять безпосередньо до Регіональної інформаційної митниці.
5.3.7. Подавати керівництву Держмитслужби України пропозиції щодо вдосконалення роботи Регіональної інформаційної митниці.
5.3.8. Надавати пропозиції керівництву Держмитслужби України щодо внесення змін до затверджених структури та штатного розпису Регіональної інформаційної митниці.
5.3.9. Виконувати інші завдання, визначені керівництвом Держмитслужби України.
5.4. Начальник Регіональної інформаційної митниці має право:
5.4.1. Запитувати й одержувати в установленому законодавством порядку від митних органів, спеціалізованих митних установ та організацій, структурних підрозділів Держмитслужби України, інших державних і недержавних органів, фізичних та юридичних осіб необхідну інформацію й довідкові матеріали для виконання завдань, покладених на Регіональну інформаційну митницю.
5.4.2. Надавати в установленому законодавством порядку та в межах своєї компетенції інформацію митним органам, спеціалізованим митним установам та організаціям, структурним підрозділам Держмитслужби України, іншим державним і недержавним органам.
5.4.3. Вести роботу з добору й розподілу кадрів; вносити подання та порушувати клопотання щодо призначення на посади, звільнення з посад працівників, посади яких віднесено до номенклатури посад Державної митної служби України.
5.4.4. Забезпечувати своєчасне направлення працівників регіональної митниці до навчальних закладів для їх підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації; організовувати навчання працівників без відриву від служби; забезпечувати працевлаштування випускників вищих навчальних закладів, що навчалися за направленнями митних органів за державним замовленням, а також проходження студентами виробничої практики на робочих місцях.
5.4.5. Організовувати та вести виховну й профілактично-попереджувальну роботу серед особового складу регіональної митниці; у порядку, установленому законодавством України, застосовувати заохочення, дисциплінарні стягнення та заходи дисциплінарного впливу до працівників митниці згідно з номенклатурою посад, а також порушувати клопотання про застосування заохочень, дисциплінарних стягнень та заходів дисциплінарного впливу до працівників, посади яких віднесено до номенклатури посад Державної митної служби України; приймати рішення про проведення в регіональній митниці службових розслідувань у порядку, установленому законодавством України.
5.4.6. Організовувати проведення атестації посадових осіб згідно з номенклатурою посад.
5.4.7. Розпоряджатися в установленому порядку коштами загального та спеціального фондів Державного бюджету в межах затверджених кошторисів, матеріальними цінностями, наданими в розпорядження Регіональній інформаційній митниці, за їх цільовим призначенням.
5.4.8. Укладати контракти, договори та угоди для забезпечення діяльності Регіональної інформаційної митниці та митної служби України.
5.4.9. Відряджати працівників Регіональної інформаційної митниці в службові відрядження в межах території України.
5.4.10. Брати участь або делегувати повноваження щодо участі у складі комісій, делегацій, експертних та інших робочих груп у вирішенні питань, що належать до компетенції Регіональної інформаційної митниці.
5.4.11. Представляти інтереси Регіональної інформаційної митниці в інших організаціях, підприємствах, установах або делегувати ці повноваження.
5.4.12. Здійснювати інші функції й користуватися іншими правами згідно із законодавством України.
5.5. Начальник Регіональної інформаційної митниці відповідає за:
5.5.1. Забезпечення виконання покладених на Регіональну інформаційну митницю завдань і повноважень, передбачених цим Положенням.
5.5.2. Фінансову та штатно-кошторисну дисципліну; організацію бухгалтерського обліку в регіональній митниці; забезпечення відображення всіх господарських операцій у первинних документах; збереження оброблених документів, реєстрів і звітів протягом строків, установлених законодавством України.
5.5.3. Добір і розстановку кадрів; виховну роботу з кадрами; професійну підготовку особового складу регіональної митниці.
5.5.4. Організацію в регіональній митниці роботи з охорони праці; створення безпечних умов праці; дотримання вимог законодавчих та інших нормативних актів з охорони праці.
5.5.5. Належну організацію діяльності Регіональної інформаційної митниці, дотримання посадовими особами Регіональної інформаційної митниці вимог законодавчих та нормативно-правових актів.
5.5.6. Належний рівень трудової та виконавської дисципліни в Регіональній інформаційній митниці.
5.5.7. Професійну підготовку посадових осіб фахівцями Регіональної інформаційної митниці та виховну роботи з ними.
5.5.8. Негативні наслідки своїх розпоряджень, доручень, самостійно прийнятих рішень під час виконання службових обов'язків та за бездіяльність.
5.5.9. Незабезпечення створення належних умов з охорони праці та пожежної безпеки.
5.5.10. Порушення працівниками Регіональної інформаційної митниці вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці та пожежної безпеки.
Начальник Регіональної
інформаційної митниці
С.А.Копосов
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua