МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ
Н А К А З
11.04.2011 N 483
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
29 квітня 2011 р.
за N 532/19270

Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 31.03.2004 N 238

З метою приведення нормативно-правових актів Міністерства фінансів України у відповідність до Бюджетного кодексу України (2456-17) НАКАЗУЮ:
1. Унести до наказу Міністерства фінансів України від 31.03.2004 N 238 (z0501-04) "Про затвердження Порядку складання та передачі за належністю довідки щодо бюджетного правопорушення та її форми", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20.04.2004 за N 501/9100, такі зміни:
1.1. У тексті заголовка наказу слова "щодо бюджетного правопорушення" замінити словами "про порушення бюджетного законодавства".
1.2. Преамбулу наказу викласти в такій редакції:
"Відповідно до пункту 4 Порядку зменшення бюджетних асигнувань розпорядникам бюджетних коштів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.03.2011 N 255 (255-2011-п) ,".
1.3. У пунктах 1 та 2 наказу слова "щодо бюджетного правопорушення" замінити словами "про порушення бюджетного законодавства".
2. Затвердити Зміни до Порядку складання та передачі за належністю довідки щодо бюджетного правопорушення та форми довідки щодо бюджетного правопорушення, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 31.03.2004 N 238 (z0501-04) , зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 20.04.2004 за N 501/9100, що додаються.
3. Департаменту забезпечення бюджетного процесу (Лозицький В.П.) у встановленому порядку подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
4. Цей наказ набирає чинності з дня офіційного опублікування.
5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Міністр
ПОГОДЖЕНО:
Голова Головного
контрольно-ревізійного
управління України
Ф.Ярошенко
П.П.Андрєєв

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства фінансів
України
11.04.2011  N 483
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
29 квітня 2011 р.
за N 532/19270

ЗМІНИ

до Порядку складання та передачі за належністю довідки щодо бюджетного правопорушення та форми довідки щодо бюджетного правопорушення ( z0501-04 )

1. У Порядку:
1.1. У заголовку слова "щодо бюджетного правопорушення" замінити словами "про порушення бюджетного законодавства".
1.2. Пункт 1 викласти в такій редакції:
"1. Довідка про порушення бюджетного законодавства (далі - довідка) - документ про порушення учасниками бюджетного процесу бюджетного законодавства, в якому зазначаються факти нецільового використання бюджетних коштів розпорядниками бюджетних коштів; здійснення видатків бюджету чи надання кредитів з бюджету без встановлених бюджетних призначень або з їх перевищенням всупереч Бюджетному кодексу України (2456-17) чи закону про Державний бюджет України на відповідний рік; здійснення видатків на утримання бюджетної установи одночасно з різних бюджетів всупереч Бюджетному кодексу України чи закону про Державний бюджет України на відповідний рік, документально засвідчені в акті ревізії, та інші реквізити, передбачені цим Порядком".
1.3. У пункті 2 слова "та/або прийняття", "протоколу про бюджетне правопорушення або", "(довідки)", "(перевірки)" виключити.
1.4. Пункт 3 викласти в такій редакції:
"3. Протягом десяти робочих днів з дати реєстрації акта ревізії, а в разі наявності заперечень (зауважень) до акта ревізії - з дати подання письмового висновку щодо таких заперечень (зауважень) довідка разом із копією акта ревізії передаються контролюючим органом до Міністерства фінансів України (місцевого фінансового органу, головного розпорядника коштів відповідного бюджету)".
1.5. У пункті 4:
абзац третій після слів "відомчої класифікації видатків та кредитування" доповнити словом "державного", слова "головного розпорядника бюджетних коштів" виключити;
абзац четвертий після слів "тимчасової класифікації видатків" доповнити словами "та кредитування";
абзац п'ятий після слів "код економічної класифікації видатків бюджету (загальний та спеціальний фонд)" доповнити словами "та код класифікації кредитування бюджету", слова "за якою" замінити словами "за якими";
в абзаці шостому слова "бюджетного правопорушення" замінити словами "порушення бюджетного законодавства".
1.6. У пункті 7:
після слів "про зменшення" доповнити словами "бюджетних асигнувань", слова "головному розпоряднику бюджетних коштів бюджетних призначень, що витрачені за нецільовим призначенням" замінити словами "розпоряднику бюджетних коштів, який вчинив порушення бюджетного законодавства".
1.7. У тексті Порядку:
слова "орган, що здійснює контроль" у всіх відмінках замінити словами "контролюючий орган" у відповідних відмінках, слова "нецільове використання бюджетних коштів" у всіх відмінках замінити словами "порушення бюджетного законодавства" у відповідних відмінках, слова "місцевого фінансового органу" у всіх відмінках замінити словами "місцевого фінансового органу, головного розпорядника коштів відповідного бюджету" у відповідних відмінках.
2. У формі довідки:
2.1. У назві слова "щодо бюджетного правопорушення" замінити словами "про порушення бюджетного законодавства".
2.2. У тексті:
цифри "200" замінити цифрами "20", після слів "код і назва відомчої класифікації видатків та кредитування" доповнити словом "державного", слова "головного розпорядника бюджетних коштів" виключити, після слів "тимчасової класифікації видатків" доповнити словами "та кредитування", після слів "код економічної класифікації видатків бюджету (загальний та спеціальний фонд)" доповнити словами "та код класифікації кредитування бюджету", слова "за якою" замінити словами "за якими", слова "бюджетного правопорушення" замінити словами "порушення бюджетного законодавства";
слова "орган, що здійснює контроль" у всіх відмінках замінити словами "контролюючий орган" у відповідних відмінках, слова "нецільове використання бюджетних коштів" у всіх відмінках замінити словами "порушення бюджетного законодавства" у відповідних відмінках, слова "місцевого фінансового органу" у всіх відмінках замінити словами "місцевого фінансового органу, головного розпорядника коштів відповідного бюджету" у відповідних відмінках.
Директор
Департаменту забезпечення
бюджетного процесу
В.П.Лозицький