КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 11 травня 2011 р. N 479
Київ

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з виконання Державної цільової екологічної програми приведення в безпечний стан уранових об'єктів виробничого об'єднання "Придніпровський хімічний завод"

Відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України (2456-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з виконання Державної цільової екологічної програми приведення в безпечний стан уранових об'єктів виробничого об'єднання "Придніпровський хімічний завод", що додається.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 70

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 11 травня 2011 р. N 479

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з виконання Державної цільової екологічної програми приведення в безпечний стан уранових об'єктів виробничого об'єднання "Придніпровський хімічний завод"

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою "Заходи з реалізації Державної цільової екологічної програми приведення в безпечний стан уранових об'єктів виробничого об'єднання "Придніпровський хімічний завод" (далі - бюджетні кошти).
2. Бюджетні кошти спрямовуються на:
проведення обстеження технічного стану уранових об'єктів та рівня їх екологічної небезпеки, розроблення плану виконання дезактиваційно-рекультиваційних робіт на зазначених об'єктах;
організацію безпечного та ефективного управління діяльністю на промисловому майданчику виробничого об'єднання "Придніпровський хімічний завод" і за його межами на період здійснення запланованих заходів;
забезпечення безпечного утримання об'єктів, розташованих на промисловому майданчику зазначеного об'єднання і за його межами;
виконання проектних робіт та здійснення заходів на уранових об'єктах згідно з проектом;
проведення моніторингу навколишнього природного середовища у хвостосховищах та їх санітарно-захисній зоні;
проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи з питань приведення уранових об'єктів виробничого об'єднання "Придніпровський хімічний завод" в екологічно безпечний стан;
погашення кредиторської заборгованості одержувачів бюджетних коштів за минулі роки, що зареєстрована в органах Державної казначейської служби.
3. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем програми є Міністерство енергетики та вугільної промисловості.
4. Одержувачем бюджетних коштів є державне підприємство "Бар'єр" як таке, що здійснює заходи, передбачені Державною цільовою екологічною програмою приведення в безпечний стан уранових об'єктів виробничого об'єднання "Придніпровський хімічний завод", затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2009 р. N 1029 (1029-2009-п) (Офіційний вісник України, 2009 р., N 75, ст. 2565).
Державне підприємство "Бар'єр" складає щороку план робіт з виконання програми з поквартальним розподілом і подає його на затвердження Міністерству енергетики та вугільної промисловості. Копія зазначеного плану подається у п'ятиденний строк Мінфіну.
Здійснення фінансування можливе тільки після затвердження зазначеного плану робіт.
5. Оплата виконаних робіт здійснюється на підставі актів фактично виконаних робіт у межах видатків, передбачених кошторисом.
6. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законодавством порядку.
Попередня оплата таких товарів, робіт і послуг проводиться з урахуванням положень бюджетного законодавства.
7. Видатки, пов'язані з фінансуванням капітального будівництва, проводяться відповідно до Порядку державного фінансування капітального будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. N 1764 (1764-2001-п) (Офіційний вісник України, 2001 р., N 52, ст. 2374), та Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2008 р. N 923 (923-2008-п) (Офіційний вісник України, 2008 р., N 80, ст. 2694; 2009 р., N 41, ст. 1370).
8. Одержувач бюджетних коштів подає щокварталу до 10 числа місяця, що настає за звітним періодом, головному розпоряднику бюджетних коштів звіт про виконання плану робіт за встановленою зазначеним розпорядником формою. Копія звіту подається Мінфіну.
9. Відображення у первинному та бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні і необоротні активи, а також відкриття рахунків, реєстрація, облік зобов'язань в органах Державної казначейської служби та проведення операцій, пов'язаних з використанням бюджетних коштів, здійснюються у порядку, встановленому Державною казначейською службою.
10. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.