П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про відзначення на державному рівні 300-річчя заснування Олешківської Січі

Враховуючи історичну, суспільно-політичну та культурну цінність заснування Олешківської Січі та у зв'язку з наближенням 300-річного ювілею, Верховна Рада України постановляє:
1. Підтримати ініціативу Цюрупинської міської ради щодо відзначення на державному рівні восени 2011 року 300-річчя заснування Олешківської Січі.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови Верховною Радою України утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 300-річчя заснування Олешківської Січі, включивши до його складу представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, науковців;
у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів, пов'язаних з відзначенням на державному рівні 300-річчя заснування Олешківської Січі.
3. Державному комітету телебачення і радіомовлення України забезпечити широке висвітлення в засобах масової інформації заходів, пов'язаних з відзначенням 300-річчя заснування Олешківської Січі.
4. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
5. Ця Постанова набирає чинності з моменту її оприлюднення.
Голова Верховної Ради України
В.ЛИТВИН
м. Київ, 12 травня 2011 року
N 3321-VI