МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
Н А К А З
18.04.2011 N 140

Про атестацію педагогічних працівників Міністерства аграрної політики та продовольства України

Відповідно до Закону України "Про вищу освіту" (2984-14) та Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 6 жовтня 2010 року N 930 (z1255-10) , зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 грудня 2010 року за N 1255/18550, та з метою стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, росту їх професійної майстерності НАКАЗУЮ:
1. Утворити атестаційну комісію Міністерства аграрної політики та продовольства України із проведення атестації педагогічних працівників у складі згідно з додатком.
2. Покласти на атестаційну комісію міністерства:
2.1. Розгляд клопотань атестаційних комісій вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації, закладів післядипломної освіти і навчально-курсових комбінатів, що входять до сфери управління міністерства, та прийняття рішень про встановлення, підтвердження (непідтвердження) педагогічним працівникам кваліфікаційної категорії "спеціаліст вищої категорії" та присвоєння, підтвердження (непідтвердження) відповідного педагогічного звання.
2.2. Проведення атестації педагогічних працівників Науково-методичного центру аграрної освіти Міністерства аграрної політики та продовольства України.
2.3. Прийняття рішень і порушення перед керівництвом міністерства клопотання про заохочення атестованих педагогічних працівників, які найбільше відзначились у роботі.
2.4. Розгляд скарг педагогічних працівників на рішення атестаційних комісій вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації, закладів післядипломної освіти і навчально-курсових комбінатів, що входять до сфери управління міністерства.
2.5. Здійснення контролю за роботою атестаційних комісій вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації, закладів післядипломної освіти і навчально-курсових комбінатів, що входять до сфери управління міністерства, та прийнятими ними рішеннями стосовно встановлення, підтвердження (непідтвердження) педагогічним працівникам кваліфікаційні категорії "спеціаліст", "спеціаліст другої категорії" та "спеціаліст першої категорії".
3. Наказ Мінагрополітики від 31.05.2006 N 271 (v0271555-06) "Про атестацію педагогічних працівників Мінагрополітики України" визнати таким, що втратив чинність.
4. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.
Перший заступник Міністра
М.Д.Безуглий

Додаток
до наказу Міністерства
аграрної політики
та продовольства України
18.04.2011  N 140

СКЛАД

атестаційної комісії Міністерства аграрної політики та продовольства України із проведення атестації педагогічних працівників

Синявська Ірина Максимівна - директор Департаменту науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій, голова комісії
Лихогод Ніна Григорівна - методист Науково-методичного центру аграрної освіти, секретар комісії
Члени комісії:
Шведов Валерій Григорович - заступник голови Центрального комітету профспілки працівників агропромислового комплексу України (за згодою)
Богданова Наталія Миколаївна - заступник директора-начальник відділу освіти та кадрового забезпечення в АПК Департаменту науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій
Гаращенко Ганна Василівна - головний спеціаліст відділу регулювання соціально-трудових відносин в АПК Департаменту роботи з персоналом та контролю апарату
Шацький Віталій Миколайович - головний спеціаліст відділу правового забезпечення Департаменту правової та законопроектної роботи
Іщенко Тетяна Дем'янівна - директор Науково-методичного центру аграрної освіти
Хоменко Микола Павлович - директор відокремленого структурного підрозділу Науково-методичного центру аграрної освіти "Навчально-методичний центр"
Шевченко Володимир Іванович - директор державного підприємства "Агроосвіта"