КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 23 травня 2011 р. N 528
Київ

Про збільшення статутного капіталу Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України"

Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Збільшити статутний капітал Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на суму 3 500 000 тис. гривень шляхом випуску додаткових акцій існуючої номінальної вартості із збереженням 100 відсотків акцій у власності держави.
2. Міністерству енергетики та вугільної промисловості прийняти рішення про приватне розміщення додаткових акцій Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", випущених згідно з пунктом 1 цієї постанови, і забезпечити здійснення заходів, пов'язаних з виконанням цієї постанови.
Взяти до відома, що придбання зазначених акцій здійснюється шляхом їх обміну на облігації внутрішньої державної позики, випущені згідно з цією постановою.
3. Міністерству фінансів здійснити для забезпечення виконання пункту 1 цієї постанови випуск облігацій внутрішньої державної позики в розмірі 3 500 000 тис. гривень із строком обігу 5-7 років та відсотковою ставкою доходу на рівні не вище 9,5 відсотка річних та внести їх від імені держави в оплату за додаткові акції Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".
Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" забезпечити використання отриманих облігацій внутрішньої державної позики у господарській діяльності відповідно до Статуту (747-98-п) Компанії.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 70