ПРЕЗИДІЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
08.11.2010 N 678

Про впровадження підсистем приймання та обробки звітних і облікових форм наукових установ і організацій НАН України

На виконання завдань Програми інформатизації НАН України (розпорядження президії НАН України від 30.06.2010 N 386 та від 26.07.2010 N 442) Інститут кібернетики ім. В.М.Глушкова НАН України (проект "Розвиток, впровадження та супроводження функціонально-орієнтованих підсистем АІС президії НАН України") та Центр практичної інформатики НАН України (проект "Розробка та дослідження рішень з системної інформатизації НАН України") розробили рішення, інтеграція яких дозволяє поліпшити звітно-облікову і комунікаційну діяльність у НАН України шляхом введення в експлуатацію підсистем приймання та обробки звітних і облікових форм (ППФ) (перелік форм додається), а також компонентів корпоративної інформаційної системи НАН України (система цифрових облікових записів працівників Академії; система корпоративних порталів НАН України; корпоративна система аудіо- та відеоконференцій; система захисту від несанкціонованого доступу до інформаційних ресурсів президії НАН України тощо) у домені nas.gov.ua.
З метою введення в експлуатацію ППФ на основі зазначених компонентів корпоративної інформаційної системи:
1. Визначити Центр практичної інформатики НАН України відповідальним за функціонування програмного забезпечення ППФ на серверах і робочих станціях локальної обчислювальної мережі президії НАН України з подальшим системним і технологічним супроводженням.
2. Центру практичної інформатики НАН України:
2.1. Оновити існуючі, ввести нові та забезпечити адміністрування цифрових облікових записів та дозволів на використання корпоративних аудіо- та відеоконференцій для представників дирекції, служби вченого секретаря і планово-економічного відділу кожної наукової установи й організації НАН України. Забезпечити зазначених працівників необхідними інструктивними та методичними матеріалами.
2.2. Забезпечити доступ розробникам зазначених підсистем Інституту кібернетики ім. В.М.Глушкова НАН України до віддаленого адміністрування засобами ППФ.
3. Інституту кібернетики ім. В.М.Глушкова НАН України разом з Центром практичної інформатики НАН України:
3.1. Розгорнути інфраструктуру ППФ у локальній обчислювальній мережі президії НАН України на робочих станціях користувачів згідно з додатком.
3.2. Забезпечити методично-консультаційну підтримку представників установ НАН України з питань використання ППФ, застосовуючи засоби корпоративних аудіо- та відеоконференцій та корпоративного Інтранет-порталу апарату президії НАН України.
4. Науковим установам і організаціям НАН України:
4.1. Визначити уповноважених працівників для виконання і контролю за виконанням звітно-облікової діяльності засобами ППФ.
4.2. Забезпечити уповноваженим працівникам доступ до мережі Інтернет з робочих станцій, що відповідатимуть вимогам і оснащенню, викладеним у інструктивно-методичних матеріалах (п. 2.1).
4.3. Заохочувати до якомога ширшого використання засобів корпоративних аудіо- та відеоконференцій, особливо у випадках міжміських телефонних переговорів та під час колективного опрацювання питань у форматі обговорень, представлень, навчань тощо.
5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на Науково-організаційний відділ президії НАН України.
Перший віце-президент
Національної академії
наук України
академік НАН України
Головний учений секретар
Національної академії
наук України
академік НАН України
А.П.Шпак
А.Г.Загородній

Додаток
до розпорядження
президії НАН України
08.11.2010  N 678

ПЕРЕЛІК

робочих місць президії НАН України, де встановлюється інформаційне та програмне забезпечення ППФ

Назва структурного підрозділу президії НАН України Кількість робочих місць
Науково-організаційний відділ президії НАН України 3
Фінансово-економічний відділ президії НАН України 3
Відділення НАН України 14
Головний учений секретар
Національної академії
наук України академік
НАН України
А.Г.Загородній

Додаток

ПЕРЕЛІК

звітних форм, обробка яких здійснюється за допомогою програмних засобів ППФ

Форма для обліку науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт (науково-організаційний відділ президії НАН України)
1. Запит на відкриття теми наукових досліджень
Форми обліку штатного розпису, фонду оплати праці і форми для складання проектів бюджетів установ на наступний рік (фінансово-економічний відділ президії НАН України)
2. Розрахунки до штатного розпису з фонду оплати праці за бюджетними програмами (за розділом "Наука")
3. Інформація про кількість штатних посад (ставок) та фонд оплати праці в наукових установах і організаціях НАН України на поточний рік
4. Звіт з праці. N 1-ПВ (місячна) (vc294202-09) . Затверджено наказом Держкомстату 03.08.2009 N 294 (v0294202-09)
5. Дані щодо заборгованості із заробітної плати працівникам бюджетних установ, які фінансуються з державного бюджету
6. Адреси електронної пошти фінансової служби установи
Форми пропозицій щодо фінансування наукової установи на наступний рік
7. Форма Ф. Перелік замовлень (завдань) на проведення фундаментальних досліджень, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету у наступному році
8. Форма П. Перелік замовлень (завдань) на проведення прикладних досліджень, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету у наступному році
9. Форма ДП. Державні цільові програми і програми розвитку окремих регіонів, галузей економіки та сфер суспільного життя, які мають виконуватися у наступному році
Форма ДЗ, частини А - Д. Пропозиції щодо виконання робіт за державним замовленням за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки у наступному році:
10. Форма ДЗ, частина А. Пропозиції щодо виконання робіт за державним замовленням у наступному році
11. Форма ДЗ, частина Б. Пропозиції щодо фінансової підтримки технічного забезпечення наукової бази у наступному році
12. Форма ДЗ, частина В. Пропозиції щодо випуску друкованої продукції у наступному році
13. Форма ДЗ, частина Д. Пропозиції щодо підготовки наукових кадрів у наступному році
14. Форма НН. Фінансова підтримка наукових об'єктів, що становлять національне надбання, у наступному році
15. Форма МС-2. Пропозиції щодо фінансування за рахунок коштів Державного бюджету у наступному році Міжнародного науково-технічного співробітництва. II. Інші заходи (сплата членських внесків до міжнародних наукових організацій)
16. Форма б-інфраструктура. Пропозиції щодо фінансової підтримки розвитку інфраструктури науково-технічної сфери за рахунок Державного бюджету у наступному році
17. Форма а-інфраструктура. Пропозиції щодо фінансової підтримки розвитку інфраструктури науково-технічної сфери за рахунок Державного бюджету у наступному році
18. Форма зведена. Видатки з Державного бюджету України на наступний рік на фінансування наукової та науково-технічної діяльності.